Pagina's

donderdag 30 juli 2015

Activiteit: Angel Stadium of Anaheim - Anaheim, Californie

Activiteit: Angel Stadium of Anaheim
Adres:      2000 E Gene Autry Way, Anaheim, CA 92806, Verenigde Staten



Gedurende ons tweede verblijf in Californië sliepen mijn vrouw en ik 1,5 week in het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground. Vanuit dit hotel gingen we onder andere naar Disneyland en Universal Studios. Omdat we ook nog meer van de stad Anaheim wilden zien besloten we om een dag te reizen met de ART (Anaheim Resort Transportation) bussen, zodat we onder andere het stadion van de baseballclub Los Angeles Angels of Anaheim konden gaan bezoeken.

Zoals jullie weten hou ik erg veel van het bezoeken van stadions, het liefst voetbalstadions, maar stadions van andere sporten vind ik ook erg leuk om te bekijken. Vroeger kende ik Anaheim van de ijshockeyclub de Mighty Ducks of Anaheim, ik had verschillende kledingstukken zoals een jas en een pet van dit team en vond het logo en de kleuren er erg mooi uitzien. Er is door Disney ook een leuke film gemaakt van dit team, welke ik vroeger vaak heb gekeken. Ik wilde dus sowieso een bezoek gaan brengen aan het Honda Center (het stadion van de tegenwoordig geheten Anaheim Ducks), maar toen ik zag dat het stadion van de Los Angeles Angels of Anaheim ook op de route lag wilde ik dit stadion ook graag gaan bezichtigen.




Vanuit het hotel liepen we naar het ART Transportation Center aan de voorkant van het Disneyland Resort, we hadden al een paar keer eerder met deze bussen gereisd en wisten dat we waarschijnlijk wel even moesten wachten. Veel van de bussen rijden namelijk maar eens per uur en er was geen vast tijdschema. Na enige tijd gewacht te hebben kwam bus 15 daar eindelijk aangereden, ik vertelde de chauffeur dat we graag naar het Angel Stadium of Anaheim wilden gaan. Dit was geen probleem en we namen plaats in de bus.

Samen met één andere dame waren wij de enige passagiers van de bus, het lijkt mij erg sterk dat het rendabel is om de bussen elke dag te laten rijden, maar goed. Wij beschikten niet over een huurauto, dus voor ons was het wel erg prettig dat de ART bussen overal naartoe reden. Ik denk dat de meeste toeristen die in Anaheim verblijven wel een huurauto hebben of buiten het Disneyland Resort verder nergens naartoe gaan.




Na een behoorlijk lange tijd gereden te hebben kwamen we eindelijk bij het stadion aan. We bedankten de buschauffeur en liepen naar buiten. We zagen dat er erg veel auto’s op de parkeerplaats stonden, er was geen wedstrijd aan de gang, want hier had ik zelf al voor gekeken. Ik maakte alvast een paar foto’s van het stadion en vond het er erg mooi uitzien. Het grote logo van de Angels stak boven het scorebord uit en het was een heel imposant gezicht.

We waren erg benieuwd waar alle bedrijvigheid nu vandaan kwam en besloten om eens even te gaan kijken wat er allemaal te doen was rondom het stadion. Nadat we om het gedeelte van het outfield heen liepen zagen we ineens dat er een grote sportdag aan de gang was. Er waren onder andere hardloopwedstrijden, fietswedstrijden en voetbalwedstrijdjes aan de gang.  Overal stonden kraampjes waar mensen zich in konden schrijven voor de verschillende wedstrijden en aan ons werd ook nog gevraagd of dat we mee wilden doen. Hier hoefden we niet lang over na te denken en zeiden volmondig…nee bedankt. We waren tenslotte op vakantie en deden lekker rustig aan.




Na even bij de voetbalwedstrijdjes van Chivas U.S.A. te hebben gekeken liepen we verder om het stadion heen. De kant van het stadion waar we uit de bus stapten bleek de sombere kant van het stadion te zijn. De andere kanten stonden helemaal vol met sponsorborden, zoals jetBlue (een goede vliegtuigmaatschappij, waarmee we een keer van Ft. Lauderdale naar Nassau, op de Bahama’s zijn gevlogen) en Wienerschnitzel (het restaurant waar hotdogs, friet en hamburgers verkocht worden, maar waar ze niet weten wat een wienerschnitzel daadwerkelijk is). We liepen langs de kassa’s van het stadion en zagen dat er echt heel veel punten waren waar de kaartjes werden verkocht. De prijzen vielen me ook nog alleszins mee.

Even later kwamen we bij de hoofdingang van het stadion aan en ik moet eerlijk zeggen dat ik het er heel erg mooi uit vond zien. Aan beide kanten van de ingang stonden grote rode baseballpetten opgesteld, met daarop het logo van de Angels. Ze waren zo groot dat er per pet makkelijk een  paar honderd mensen onder konden staan. Er waren 6 enorme honkbalknuppels met 2 honkballen aan de voorkant van het gebouw bevestigt met daar bovenop een groot bord met de tekst Angel A Stadium of Anaheim. Grote posters van de sterspelers hingen naast de deuren en de uitstraling die daardoor werd gecreëerd vond ik fantastisch. Ik vond het erg jammer dat de voorgevel van het stadion van mijn eigen favoriete team er niet zo mooi uitzag en baalde daar op dat moment wel even van.




Onder een van de grote rode petten stond een beeld van Mickey Mouse gekleed in een outfit van de Angels. Hier ben ik natuurlijk wel even mee op de foto gegaan.  Ik vond het leuk dat er, ondanks dat Disney sinds 2003 niet meer de eigenaar is van de Angels, toch nog wel een band te zien was tussen het sportteam en het attractiepark, een paar kilometer verderop.

We liepen verder rondom het gebouw en kwamen langs een grote supporterswinkel, waar allerlei merchandise werd verkocht. Helaas was de winkel dicht, want ik had er graag een leuke pet of shirt gekocht. Ook zagen we buiten een bord staan met de prijzen van het eten en drinken wat er tijdens de wedstrijden wordt verkocht. Ik schrok een beetje van deze prijzen, een bekerbier kostte meer dan $ 10,00!




Rondom het hele stadion waren allerlei versieringen en borden van de Angels te zien. Er was veel moeite gedaan om het stadion op te fleuren en er een mooi supporterssfeertje te creëren. Ik vond het een schitterend stadion en het leek me erg mooi om er een keer een wedstrijd mee te mogen maken. Toen we het stadion helemaal rond hadden gelopen en overal hadden gekeken zagen we op de parkeerplaats nog een paar mooie grote auto’s en busjes van de Angels staan. We hadden alles nu gezien en liepen vervolgens verder naar een ander stadion in de buurt, namelijk het Honda Center.

Het bezoeken van het  Angel Stadium of Anaheim vond ik heel erg leuk. Het duurde wel even voordat we bij het stadion aan waren gekomen met de ART bus, maar het was echt de moeite waard. Vooral de hoofdingang van het stadion zag er heel erg indrukwekkend uit, maar ook de zijkanten waren zeer mooi gemaakt. Er hing een echt baseballsfeertje rondom het stadion en dat terwijl er geen eens een wedstrijd op het programma stond. Mocht je in Anaheim zijn en er wordt een wedstrijd in het Angel Stadium of Anaheim gespeeld, aarzel dan niet en ga er naartoe. Helaas hebben wij er geen wedstrijd kunnen bezoeken, maar ook alleen het bekijken van het stadion is zeker de moeite waard.