Pagina's

woensdag 22 juli 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: The Cheesecake Factory - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Amerikaans restaurant in het buitenland: The Cheesecake Factory
Adres:                                                            Al Barsha 1 - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten



Zoals ik reeds in dit verslag over The Cheesecake Facotory in San Francisco heb aangegeven hou ik erg veel van het ketenrestaurant met de grote uitgebreide kaart. Elke vakantie plan ik wel een bezoek aan The Cheesecake Factory in. Het restaurant is bijna overal in Amerika te vinden en het heeft zelfs een aantal vestigingen in het buitenland. Toen ik onze vakantie naar Dubai aan het plannen was kwam ik erachter dat er erg veel Amerikaanse restaurants in dat land te vinden zijn. Ik werd alsmaar vrolijker, vooral toen ik er achter kwam dat er een vestiging van The Cheesecake Factory gevestigd is in The Mall of the Emirates. Een van de dagen van onze vakantie zouden we namelijk in dit grote winkelcentrum gaan besteden en ik hoefde dan ook niet lang na te denken waar we die dag zouden gaan eten.

In Dubai verbleven mijn ouders, mijn toen nog vriendin, maar inmiddels mijn vrouw en ik in het Atlantis The Palm hotel (ik heb er wat filmpjes van op mijn YouTube kanaal HotelRooms staan, voor de geïnteresseerden). Mijn vader was destijds 60 jaar geworden en om dit te vieren heb ik deze reis aan iedereen cadeau gedaan. Vanuit het Atlantis The Palm hotel reed er een aantal maal per dag een busje naar de verschillende winkelcentra, waaronder The Mall of the Emirates. Het was een rit van iets meer dan een kwartiertje en het was dus goed te doen. Het verkeer viel me 100% mee, eerlijk gezegd. Toen we bij het winkelcentrum arriveerden zagen we de grootste indoor skihal ter wereld al uit het gebouw steken, ik wist dat The Cheesecake Factory naast deze hal was gelegen en dus had ik ook al een idee waar we later op de dag naartoe zouden moeten lopen.




De Mall of the Emirates vond ik een mooi winkelcentrum, maar wij waren er in september en jammer genoeg werd er bijna nergens korting gegeven. De prijzen van de merkartikelen waren allemaal vele malen hoger dan in Amerika en het was zelfs nog duurder dan hier in Nederland. We waren daardoor dan ook al snel uitgekeken in de mall en besloten om dan maar Amerikaanse restaurants te gaan spotten. We hebben er heel wat gevonden en in een volgend blogbericht zal ik hier verder over gaan uitweiden. Een van deze restaurants was dus The Cheesecake Factory, het was inderdaad gevestigd naast Ski Dubai en naast een grote vestiging van Virgin.

Mijn vrouw en ik winkelen altijd apart van mijn ouders, omdat zij graag bij alle etalages en in alle winkels gaan kijken en wij zelf lopen het meeste snel voorbij. We hadden dan ook afgesproken om rond 17:00 uur te verzamelen bij The Cheesecake Factory om vervolgens samen te gaan eten.  We waren allemaal ruimschoots op tijd bij het restaurant, omdat we het al wel hadden gezien in het winkelcentrum. De voorkant van het restaurant zag er exact zo uit als in Amerika, The Cheesecake Factory was in hetzelfde lettertype met rode letters geschreven en het voelde vertrouwd. Ook toen we het restaurant binnenliepen zag alles er bekend uit. Er was bijna niet afgeweken van het uiterlijk van de restaurants in de Verenigde Staten. We werden welkom geheten en door een van de hostesses naar een booth gebracht met uitzicht op de grote hal van Ski Dubai.




De menukaarten werden uitgereikt en ook deze zagen er precies zo uit als in Amerika. Veel gerechten waren hetzelfde en het grootste verschil was eigenlijk dat de prijzen hier in de Dirham in plaats van in de Dollar stonden aangegeven. Na lang wikken en wegen besloten we om maar geen voorgerecht te bestellen. In Amerika zitten we namelijk na het voorgerecht al behoorlijk vol en omdat we ook een stuk cheesecake wilden proberen besloten we om met het hoofdgerecht te beginnen. Mijn vader had zin in een hamburger en hij bestelde de Smokehouse Burger met bacon en gefrituurde uienringen. Mijn vrouw bestelde natuurlijk een gerecht van het SkinnyLicious Menu, ze koos voor de gegrilde zalm. Mijn moeder en ik hadden trek in gepaneerde en gefrituurde garnalen en allebei bestelden we de Shrimp Platter met 3 verschillende sausjes, koolsla en friet. Ook bestelden we er een fles water, een strawberry limonade voor m’n moeder en 2 grote fris (Coca-Cola en Sprite) bij.

Tijdens het wachten op onze gerechten keken we naar de hal van Ski Dubai en we hadden het er over dat het eigenlijk allemaal te gek was, maar toch ook wel heel mooi en vreemd om mee te maken. Ook het winkelcentrum met alle grote en dure winkels werd besproken en verder hadden we het veelvuldig over het land Dubai met zijn aparte gebouwen en pracht en praal. Het is een heel klein beetje (piepklein maar hoor) te vergelijken met Las Vegas, alleen dan zonder casino’s. 




Na een tijdje te hebben gewacht werden onze gerechten geserveerd. Alles zag er heel goed uit, precies wat we ook gewend zijn van de restaurants in Amerika. Onze serveerster maakte eerst nog een aantal foto’s van ons (met onze eigen camera hoor) voordat we begonnen met eten. De garnalen waren opgediend in een grote mand met een papiertje er in. Het leek zo een klein beetje op fish and chips. De garnalen smaakten uitstekend, de 3 verschillende sausjes die erbij waren geserveerd smaakten er erg goed bij en de coleslaw en frietjes maakten het gerecht helemaal af. Het was wel een flinke maaltijd en ik was blij dat we er voor hadden gekozen om geen voorgerecht te bestellen.

Mijn moeder vond de garnalen ook erg lekker en mijn vader was van zijn hamburger aan het genieten. Mijn vrouw vertelde dat zij haar gegrilde zalm ook lekker vond smaken, al kon ik dat zelf niet geloven. Ik hou namelijk helemaal niet van zalm, de geur en de smaak kunnen mij echt niet bekoren. Als zij het wel lekker vind, dan moet ze het natuurlijk gewoon eten, het was in ieder geval een stuk gezonder dan het garnalangerecht wat ik aan het eten was. Het principe van het bijvullen van de glazen werd ook in deze vestiging van The Cheesecake Factory gehanteerd, dat vond ik zelf erg leuk en had dat eigenlijk nog nooit in een ander land meegemaakt. De limonade, Sprite en Cola werden een aantal keer bijgevuld en we waren lekker aan het genieten van ons eten en drinken.




Toen we al onze bordjes netjes leeg hadden gegeten en alles was afgeruimd vroegen we of dat we de menukaart nog even in konden zien om een lekkere cheesecake uit te kiezen. Mijn vader had geen zin in cheesecake, maar besloot om een aardbeienmilkshake te bestellen, mijn moeder is helemaal gek van The Original Cheesecake en bestelde deze dan ook. Ik zat al behoorlijk vol en hoefde geen heel stuk cheesecake meer, daarom besloten mijn vrouw en ik om samen een stuk te bestellen. We kozen voor de Strawberry Cheesecake met 2 vorkjes. Al snel werden de desserts geserveerd en we konden verder gaan genieten. De 2 verschillende stukken cheesecake (die van mijn moeder had ik natuurlijk ook even geproefd) smaakten uitstekend en de aardbeienmilkshake was ook erg lekker. De slagroom die was gebruikt was ook goed te eten, het was gewoon gezoet en smaakte precies zoals we van The Cheesecake Factory gewend waren. Ja tijdens dit bezoek aan het restaurant leek het echt even alsof we daadwerkelijk in Amerika waren, alles klopte precies.

We kregen de rekening uitgereikt en moesten in het totaal 473 Dirham betalen, dat is op dit moment ongeveer € 115. Een redelijk bedrag, in Amerika zijn er ongeveer hetzelfde kwijt. We rekenden met 500 Dirham af en het wisselgeld was voor onze serveerster. Na de maaltijd gingen we terug naar de standplaats van de bussen, want de bus naar ons hotel zou zo gaan vertrekken. Het eten bij The Cheesecake Factory was het hoogtepunt van ons bezoek aan The Mall of the Emirates, de winkels waren mooi, maar helaas waren de prijzen dat niet. Gelukkig heeft het eten bij The Cheesecake Factory nog wel het een en ander goed weten te maken. Het is en blijft een van onze favoriete restaurants, het eten is lekker, de porties zijn groot en op de menukaart staat voor ieder wat wils.