Pagina's

donderdag 2 juli 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: Earl of Sandwich - Disneyland Parijs, Frankrijk

Amerikaans restaurant in het buitenland: Earl of Sandwich
Adres:                                                             Disney Village, 77777 Marne-la-Vallée, Frankrijk



Zoals ik reeds in het verslag over Earl of Sandwich in New York City heb geschreven hou ik heel erg veel van de warme sandwiches van dit restaurant. Toen ik las dat er een vestiging van Earl of Sandwich zou worden geopend in Disney Village in het Disneyland Parijs Resort werd ik gelijk enthousiast en had al zin om het restaurant te gaan bezoeken tijdens mijn volgende bezoek aan een van de beste pretparken van Europa. Een tijdje geleden zijn mijn vrouw en ik voor de tweede keer naar Disneyland Parijs geweest en nadat we waren ingecheckt in ons hotel Cheyenne zijn we gelijk naar Earl of Sandwich gegaan om te genieten van een heerlijke lunch.

Voorafgaande aan onze reis naar Parijs had ik op internet al het een en ander over Earl of Sandwich in Disney Village gelezen. Op Tripadvisor was te lezen dat het restaurant op nummer 1 stond van beste restaurants in Marne-la-Vallée en ik las ook dat het restaurant een eigen website had waarbij ik lid kon worden en mijn verjaardag in kon voeren om zo een coupon te krijgen voor een gratis sandwich. Na lang gezocht te hebben naar de website lukte het me om mijn gegevens in te vullen, maar helaas heb ik nooit een coupon in mijn e-mail mogen ontvangen. Bij de Amerikaanse website lukt het me wel altijd om een coupon van een gratis sandwich en zelfs een gratis brownie te krijgen, maar nu had ik dus pech. Ik denk dat de coupons misschien niet meer worden uitgegeven door het restaurant in Frankrijk.


 Zonder coupon gingen we dus op weg naar het restaurant. Vanuit het Cheyenne hotel was het een kleine 10 minuten lopen naar Disney Village. Het eerste gebouw dat we zagen in de mist was het gebouw van Earl of Sandwich. De vorige keer dat we in Disneyland Parijs waren stond dit restaurant er nog niet en ik verbaasde me echt over de grote van de zaak. Het restaurant was namelijk veel groter dan alle vestigingen van Earl of Sandwich die we in de Verenigde Staten hebben bezocht. Het restaurant had naast de begane grond een extra etage en bovendien had het ook een aantal terrassen. De kleuren aan de buitenkant van het restaurant waren rood met goudbruin en in grote letters stond Earl of Sandwich afgebeeld. Boven de ingang stond het ronde logo van het restaurant en op de wanden waren de bekende teksten “The Original Sandwich Since 1762” en “The World’s Greatest Hot Sandwich” geschreven. Met de vele grote hoge ramen zag het restaurant er heel imposant uit en ik had zin om er naar binnen toe te gaan. Aan de voorkant stond een bord met aanbiedingen en ik was al aan het nadenken over welke sandwich ik zou gaan bestellen.

We liepen het restaurant binnen en ook binnenin het restaurant zag het er schitterend uit. Hoge muren vol met namaakkaften van boeken lieten de ruimte op een bibliotheek lijken. Aan het plafond hing een grote wereldbol en daaromheen allemaal hanglampen. Aan de wanden hingen schilderijen van Earl of Sandwich en andere mannen uit de 18e eeuw en in de ruimte stonden mooie bruine tafels en stoelen en in de hoek van het restaurant een mooie ronde rode loungebank waar op het moment dat wij het restaurant binnenkwamen nog niemand zat.




Samen liepen we naar de menukaarten aan de zijkant van het restaurant en keken welke sandwiches er werden aangeboden. Mijn vriendin koos voor de sandwich welke zij eigenlijk altijd neemt, de Hawaiian BBQ met gegrilde kip, ham, Zwitserse kaas, ananas en Hawaiiaanse barbecuesaus, zelf bestelde ik de Philly Cheese Steak met roasted beef (geroosterd rundvlees), Provolone kaas, groene pepers en uien. Graag zou ik dit broodje eens in Philadelphia eten, maar helaas ben ik daar nog nooit geweest en ik ging er vanuit dat de Philly Cheese Steak van Earl of Sandwich ook heerlijk zou gaan smaken. Tevens bestelden we er nog een flesje water bij en nadat we onze bestelling door hadden gegeven en betaald kregen we een Amerikaanse Earl of Sandwich buzzer mee. Ik zag dat het een Amerikaanse buzzer was omdat de Amerikaanse website erop was afgebeeld, namelijk earlofsandwichusa.com.

Gelukkig was de mooie ronde loungebank in de hoek van het restaurant nog niet bezet door andere gasten, waardoor we er zelf konden gaan zitten. Toen we een aantal minuten zaten begon de buzzer te trillen en ik liep naar de kassa toe. Ik pakte de zak aan waarin de sandwiches zaten en gaf het kaartje van mijn blog af aan de jongen die ons had geholpen.




Toen ik terug bij onze tafel was en de zak opende verscheen er een lach op mijn gezicht. De broodjes waren hetzelfde verpakt als in Amerika met de leuke stickers er op geplakt met daarop de namen van de broodjes. We openden de verpakkingen en konden gaan genieten van de heerlijke sandwiches. Het was voor ons al een half jaar geleden sinds dat we ons laatste broodje bij Earl of Sandwich (in Las Vegas) hadden gegeten en ik moet zeggen dat ik deze smaak echt had gemist. De Philly Cheese Steak sandwich smaakte heerlijk en volgens mijn vrouw smaakte de Hawaiian BBQ ook weer als vanouds. We genoten er echt van en hadden onze trip in Disneyland Parijs niet beter kunnen beginnen.

Een paar dagen later dineerden we in het Planet Hollywood-restaurant in Disney Village, waar ik een andere keer over zal schrijven, en bij onze rekening zat een kortingscoupon van 20% voor Earl of Sandwich. Hier waren we erg blij mee, want de volgende dag wilden we namelijk opnieuw gaan lunchen bij Earl of Sandwich. De middag er op bezochten we Earl of Sandwich dus opnieuw en waarschijnlijk raden jullie al wat er door mijn wederhelft werd besteld. Inderdaad de Hawaiian BBQ sandwich, ik kreeg haar weer niet zo ver om een keer een andere sandwich te proberen. Zelf koos ik dit keer voor The Original 1762, waar Earl of Sandwich bekend door is geworden. Deze sandwich was belegd met vers geroosterd rundvlees, cheddarkaas en mierikswortelsaus, het broodje week dus niet zo veel af van de Philly Cheese Steak welke ik eerder die week had gegeten. Samen bestelden we er een brownie bij, omdat we die in Amerika ook altijd zo lekker vinden en doordat we 20% korting hadden hoefden we maar € 13,48 te betalen, een laag bedrag in het Disneyland Parijs Resort.




Dit keer zaten we aan een andere tafel, maar de ervaring was hetzelfde als tijdens ons eerste bezoek aan Earl of Sandwich in Parijs. De broodjes waren lekker warm en krokant, het kaas was heerlijk gesmolten en het vlees was sappig en mals. De broodjes smaakten weer verrukkelijk en ook van de brownie hebben we meer dan genoten. We konden er weer even tegenaan en zeiden tegen elkaar dat het mooi zou zijn wanneer er een restaurant van Earl of Sandwich in Nederland zou worden geopend. Voorlopig zijn de Europese vestigingen van het restaurant alleen nog in Londen en Parijs te vinden, maar hopelijk komt er ook snel een dichter in de buurt.

Onze bezoeken aan de vestiging van Earl of Sandwich in Disneyland Parijs waren erg geslaagd. Het restaurant zag er heel erg mooi uit, de broodjes waren lekker warm en krokant en smaakten heerlijk, de ingrediënten waren vers en goed en ook de brownie was weer erg lekker. De volgende keer wanneer we naar Disneyland Parijs zullen gaan dan staat het lunchen bij Earl of Sandwich zeker weten weer op het programma.