Pagina's

woensdag 19 augustus 2015

Activiteit: Blue Man Group - Orlando, Florida

Activiteit: Blue Man Group
Adres:      6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Onze eerste reis naar Orlando maakten mijn vrouw en ik in 2010, we waren zo onder de indruk geraakt van de stad en alles wat er te doen was dat we er graag nog eens naartoe terug wilden gaan. Veel activiteiten waar we tijdens onze eerste reis niet aan toe waren gekomen stonden tijdens onze tweede reis naar Orlando op het programma. Een van deze activiteiten was het bezoeken van de show van de Blue Man Group in het Universal Orlando Resort. Deze blauwe mannetjes kenden we al van televisie, maar het leek ons erg leuk om ook eens naar een show van het drietal te gaan.

De Blue Man Group is een entertainment groep met theatrale- en media-activiteiten over de hele wereld. De Blue Man Group bestaat uit een aantal groepen van 3 blauwe mannetjes met zwarte pakken aan en een begeleidende band. De groepen hebben verschillende lopende theatrale producties in vooral de Verenigde Staten (LasVegas, Chicago, Boston, New York en natuurlijk Orlando) maar ook in Berlijn, verder maakt een van de groepen een tournee door Amerika en in het verleden zijn er optredens geweest in Japan, Canada, Australië en een aantal steden in Europa, waaronder Amsterdam. De shows van de Blue Man Group worden  gekenmerkt door een combinatie van licht, geluid, muziek, technologie en komedie en het leek ons zeker de moeite waard om een show te bezoeken.


Voorafgaande aan ons bezoek ben ik vrij lang bezig geweest om voordelige tickets voor de show te bemachtigen. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk uit op de Duitse versie van de website Attraction Tickets Direct, op deze site kocht ik 2 tickets voor € 40,00 per stuk.  Dat was op dat moment de voordeligste prijs welke ik kon vinden. Via de website kregen we een formulier thuisgestuurd welke we mee moesten nemen naar het Blue Man Theatre in het CityWalk gebied van het Universal Orlando Resort. We zouden de show van 20:00 uur gaan bezoeken en ik had er al erg veel zin in.

Na een mooie dag in Orlando liepen we vanaf het hotel waar we destijds verbleven, het International Palms Resort and Conference Center naar het Universal Resort. Het was een wandeling van een klein half uurtje en goed te doen. Tijdens de vorige reis hadden we dit ook gedaan en we wisten nog precies hoe we moesten lopen. Na eerst nog even bij CityWalk rond te hebben gekeken liepen we naar het theater toe. Het theater zag er mooi uit, het bestond uit lichtblauwe en donkerblauwe kleuren met een groot bord van de Blue Man Group er op. We gingen naar de kassa’s van het Blue Man Theatre en ruilden het formulier wat we thuisgestuurd hadden gekregen om tegen 2 tickets. Toen ik de tekst op de kaarten las dacht ik al dat we goede plaatsen zouden hebben, we zaten namelijk in rij B op de stoelen 20 en 21.



Na enige tijd gewacht te hebben gingen de deuren van het theater open en konden we het gebouw naar binnen gaan. We kwamen uit in een ruimte waar allerlei merchandise van de Blue Man Group kon worden gekocht en ook was er een bar waar eten en drinken voor tijdens de show werd verkocht.  Na nog even naar het toilet te zijn geweest (de mannetjes en vrouwtjes op de toiletbordjes hadden ook een rond blauw hoofd) ging de zaal open en konden we onze plaatsen op gaan zoeken.

Op internet had ik gelezen dat er kans was om op de eerste paar rijen van de zaal nat te worden, dit was de ponchozone. Ik dacht eerst dat we op een van deze rijen zouden zitten, maar deze rijen hadden de lettercodes AA tot en met DD meegekregen. Wij zaten dus op rij B en dit bleek de Premium-zone van het theater te zijn. Voor de voordelige prijs hadden we dus de beste kaarten gekregen van Attraction Tickets Direct, hier waren we ontzettend blij mee.



Vol verwachting zaten we op onze perfecte plekjes te wachten op het begin van de show. Voordat de show begon stond er op het podium een groot paars scherm met daarop een tekst over hoe er makkelijk een band kan worden gevormd tussen mensen van verschillende culturen, bijvoorbeeld door het houden van een spontaan dansfeest. In de lucht hingen allemaal grote witte ballen en ik was benieuwd of dat deze tijdens de show zouden worden gebruikt. De mensen op de eerste rijen trokken hun poncho’s aan en de show kon gaan beginnen.

De show begon met een mysterieuze stem die een verhaal vertelde over het feit dat veel mensen op zichzelf zijn en zijn geïsoleerd, terwijl we toch allemaal op een bepaalde manier aan elkaar gekoppeld zijn. Na dit verhaal kwamen de mannen van de Blue Man Group op het podium en begonnen met het maken van muziek door het slaan op verschillende buizen die in en uit elkaar werden geschoven.  Dit zorgde voor hele grappige effecten, het tempo zat er goed in en de zaal was al langzaam mee aan het bewegen. In de volgende scenes werd er muziek gemaakt op fluoriderende kleinere tubes en ik vond het erg goed klinken.



Gedurende de gehele show stonden er achter de 3 blauwe mannen, op een linker- en rechterpodium in de lucht, verschillende bandleden welke de Blue Man Group muzikaal begeleiden. Deze bandleden zorgden voor de muziek wanneer de Blue Man Group met andere dingen bezig waren. Zo was er bijvoorbeeld de leuke scene waarbij er 3 grote mobiele telefoons op het podium stonden, wanneer de mannen voor en achter de telefoons liepen kwamen ze ook op de schermen terecht, soms met een aparte outfit aan of met sambaballen in de hand. Dit alles werd dus begeleid met leuke ritmische muziek van de band.

Wat ik erg grappig vond was het feit dat de show stil werd gelegd, omdat er mensen te laat de zaal binnen kwamen. In grote letters werd de tekst “Late Arrivals” afgebeeld en de camera ging gelijk op zoek naar de laatkomers. Deze mensen kwamen dan ook groot in beeld en werden toegezongen dat ze te laat waren. Er zat dan ook veel humor in de hele show, een van de 3 blauwe mannetjes was een beetje een kluns en deed af en toe wel wat verkeerd, maar ook in de nummers en de acts die gespeeld werden zat veel humor.



De scene over onze ogen met de perceptie van de hersenen bij bepaalde kleuren was ook super, de muziek was goed en de mysterieuze tekst was leerzaam en paste erg goed bij de beat. Het klonk allemaal heel lekker en mijn vrouw en ik waren flink aan het meedeinen op de muziek.  Op een gegeven moment had een van de leden van de Blue Man Group een lichtgevend pak aan welke in Las Vegas niet zou misstaan, het werd pikdonker en zijn pak begon in alle kleuren te schijnen, samen met de muziek en de beelden op de schermen was dit heel indrukwekkend.

De hele show was gevuld met leuke, grappige acts, goede muziek, geluid en visuele effecten. Wat me echter nog steeds het meeste bij is gebleven is het laatste nummer, dit nummer duurde erg lang maar had een heel grijpend deuntje. Het ultieme dansfeestje zou moeten worden gecreëerd en iedereen moest opstaan en het was tijd op met ons achterste te gaan schudden! De computerstem vertelde tijdens het nummer vele tientallen synoniemen van het woord kont en iedereen begon te dansen.



De muziek die klonk leek op de housemuziek van de beginjaren ‘90 en het werd echt een feestje. De grote witte ballen kwamen naar beneden en mensen sloegen deze naar elkaar over, de muziek ging lekker door en mijn vrouw en ik hadden de grootste lol. Na een tijdje kwamen er ook allemaal witte slierten naar beneden en het feestje was compleet. De muziek was echt goed en de visuele effecten, met alle verschillende kleuren op het podium, waren schitterend, dit had ik vooraf echt niet verwacht. Ik dacht wel dat het leuk zou zijn, maar dit overtrof toch wel m’n verwachtingen. Na deze act verliet de Blue Man Group de zaal en er werd gevraagd of dat we de ballen terug naar het podium wilden slaan. De show was afgelopen en een applaus klonk uit de zaal.

De show van de Blue Man Group in het Universal Orlando Resort was super! Ik kan het iedereen aanraden om er een keer naartoe te gaan. Kijk vooraf even op de Duitse site van Attraction Tickets Direct of dat de tickets nog steeds zo voordelig zijn. Het is echt de moeite waard, het is een leuke show vol met goede muziek en mooie visuele effecten. Ik vond het echt een feestje en zou in de toekomst graag nog eens naar een show van deze blauwe mannen gaan in bijvoorbeeld LasVegas of New York.