Pagina's

dinsdag 11 augustus 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: Planet Hollywood - Disneyland Parijs, Frankrijk

Amerikaans restaurant in het buitenland: Planet Hollywood
Adres: Les Livrains - Disney Village, 77700 Chessy, Frankrijk



Het Disneyland Resort in Parijs is een van de meest Amerikaanse resorts van Europa. Disney is natuurlijk een topmerk en op en top Amerikaans.  Het eten op het resort is veelal ook Amerikaans, in de beide parken worden allerlei Amerikaanse gerechten verkocht en er zijn zelfs een aantal Amerikaanse restaurants te vinden in het Disney Village gebied. Een van deze Amerikaanse restaurants is Planet Hollywood en natuurlijk had ik op een van de avonden tijdens ons verblijf op het resort een bezoek aan dit restaurant ingepland.

Planet Hollywood kende ik al van het bekende resort in Las Vegas, mijn vrouw en ik hebben helaas nog nooit in het hotel geslapen, maar hebben al wel een paar keer binnen gekeken in het casino, het hotel en bij de shops. Ook zijn we tijdens onze eerste reis naar het Disney World Resort in Orlando een keer bij een vestiging van Planet Hollywood wezen eten. Het was toen heel erg  gehaast en ik had het idee dat ze ons snel weg wilden hebben, zodat ze weer een nieuwe fooi konden gaan ontvangen, maar toch wilde ik het restaurant in Frankrijk nog wel een keer proberen.



Voorafgaande aan ons bezoek aan het Planet Hollywood restaurant had ik thuis via de website van DestinationCoupons een coupon gevonden van 20% korting op het eten, drinken en merchandise uit de winkel. Alleen al tijdens het zoeken naar de coupon kreeg ik dat leuke gevoel van voorpret voorafgaande aan een Amerikaanse reis, het is toch leuk om een bonnetje te vinden en vervolgens iets gratis of met een flinke korting te krijgen tijdens de vakantie. Deze coupon had ik uitgeprint en meegenomen en hoopte maar dat de bon zou worden geaccepteerd.  Op dezelfde website stond het e-mailadres van het restaurant welke ik gebruikt heb om te reserveren. Op dezelfde dag dat ik de mail naar het restaurant stuurde ontving ik de bevestiging van de sales coördinator van het restaurant dat de reservering was bevestigd. Hier was ik in ieder geval erg tevreden over.

Na een dag in het Disneyland Park kwamen we rond 18:00 uur aan bij het restaurant. De buitenkant zag er erg mooi uit, de heuvels en de letters van Hollywood met allerlei bekende filmsterren waren op de wanden geschilderd en om het restaurant binnen te gaan moesten we via een trap in een grote planeet naar boven lopen. Deze entree was eigenlijk hetzelfde als bij het restaurant in Orlando.  Nadat we de trap op hadden gelopen en door de deuren van het restaurant waren gegaan zagen we aan de linkerkant gelijk een beeld van Rocky Balboa staan, ook stonden er een beeld van The Terminator en zijn motor en allerlei andere filmrekwisieten opgesteld bij binnenkomst in de ontvangsthal.


We waren eigenlijk veel te vroeg, want de reservering stond pas om 19:30 uur en we hoopten maar dat het in orde zou zijn. Er stond een grote rij met gezinnen te wachten op een tafel en het was heel erg druk en chaotisch in het restaurant.  We liepen direct door naar de hostess van het restaurant en zeiden dat we hadden gereserveerd. Voordat ik m’n reservering kon laten zien konden we al met haar meelopen naar een van de weinige vrije tafeltjes van het restaurant.

Het was echt een vreetschuur, tafeltjes stonden dicht op elkaar, mensen zaten haast op elkaars schoot en het viel me op dat er erg weinig serveerders en serveersters liepen in het restaurant. Ook zag ik een aantal meiden met een fototoestel in hun handen met de tekst Photo Crew en Photo Store op hun rug. Zij maakten van iedereen foto’s en wilden hier vervolgens producten van verkopen. Al snel kwam een van de fotograven bij ons tafeltje langs om een paar foto’s van ons samen te nemen. Ik vond het op zich wel een leuk idee, maar het maakte de hectiek en chaos in het restaurant wel nog wat erger.




Het restaurant was ingericht met allemaal spullen uit films, zo stonden er bijvoorbeeld Gremlins en haaien in de zaak en overal hingen kledingstukken die door acteurs in een aantal bekende, maar soms ook minder bekende films zijn gedragen. Het zag er op zich best mooi uit, maar door de vele verlichting werd het allemaal wel heel erg ongezellig. Van het restaurant in Orlando wist ik nog dat het er binnen heel erg donker was, maar nu was het tegenovergestelde het geval.

We hadden de menukaarten uitgereikt gekregen en keken wat we zouden gaan bestellen. Na lang wikken en wegen koos ik voor de dubbele Blue Cheese Burger, met sla, tomaat, uien, augurken en natuurlijk blauwschimmelkaas. Deze dubbele hamburger zou worden geserveerd met friet en kostte in totaal € 23,90, een vrij fors bedrag. Mijn vrouw bestelde de Rump Steak, daar zaten ook frietjes bij plus nog een klein bakje salade. Dit alles voor dezelfde prijs als mijn Blue Cheese Burger, € 23,90 dus. Verder koos mijn vrouw voor een normale cola (30 cl € 4,30) en ik voor een halve liter “House Beer” (het bier van het huis, 50 cl € 7,90).


Het duurde echter een lange tijd voordat we werden geholpen en onze bestelling werd opgenomen.  Ons tafeltje bevond zich namelijk op de scheidingslijn van de gebieden van de serveersters en serveerders. Toen we onze keuze al lang en breed hadden gemaakt werden we uiteindelijk geholpen door een serveerder uit Engeland. Hij verontschuldigde zich, we zaten eigenlijk in het gebied van zijn collega, maar hij zag dat we al lang aan het wachten waren en besloot toen maar om ons te helpen. Erg aardig natuurlijk van hem, maar de lange wachttijd vond ik een slechte service van het restaurant. Uiteindelijk werd onze bestelling dan toch opgenomen en we waren benieuwd hoe lang het zou duren voordat de gerechten zouden worden geserveerd.

Op de drankjes hebben we een kleine 10 minuten moeten wachten (dat vond ik eigenlijk wel vrij lang) en op het eten nog eens 10 minuten, wat ik dan wel weer normaal vond. Het bord met de Rump Steak van mijn vrouw vond ik er een beetje karig uitzien. Het stuk vlees was lang niet zo groot als dat we voor Amerikaanse begrippen gewend waren, er zat een klein schijfje komkommer op en verder was dat het wel. Het bord was bijna volledig opgevuld met frietjes  en verder zat er een klein bakje rauwkost bij. Het zag er overigens wel lekker uit en mijn vrouw zei ook dat het lekker smaakte.




Mijn hamburger smaakte ook heel erg goed, al was het niet precies de hamburger welke ik had besteld. Voordat ik mijn bestelling plaatste heb ik lang zitten twijfelen welke hamburger ik zou kiezen, het was een keuze tussen een hamburger met brie en een hamburger met de blauwschimmelkaas. Ik koos dus voor de hamburger met blauwschimmelkaas, maar de hamburger met brie werd geserveerd. Het was een grote dubbele hamburger, met dus 2 stukken vlees, tomaat, sla en rode ui. Ik had geen zin om het gerecht terug te sturen, want het water liep me er eigenlijk al van in m’n mond. Samen met het bakje met frietjes en het glas bier maakte het voor mij de ideale Amerikaanse maaltijd.

Tijdens het smakelijke eten werden de artikelen met onze foto’s er op afgebeeld getoond, deze konden we dus kopen. We konden kiezen voor een sleutelhanger en een hoesje. Het zag er op zich wel leuk uit, maar we kozen er toch voor om het maar erbij te laten en verder te gaan met het kletsen en het eten en drinken van de lekkere gerechten.


Nadat we alles op hadden gegeten zaten onze magen toch zo vol dat er geen dessert meer bij kon, we hadden natuurlijk op het Disneyland Park ook al het een en ander gegeten en dus kon er nu niks meer bij. We vroegen de rekening en gaven de coupon aan onze aardige serveerder. Minus de korting moesten we nog steeds iets minder dan € 50,00 betalen, een behoorlijk groot bedrag voor een grote hamburger en een kleine steak, maar ja het was in Disney en dan weet je gewoon dat alles wat duurder is. Bij de rekening zat wel een leuke coupon van 20% korting bij Earl of Sandwich (hier heb ik eerder over geschreven) en deze hebben we later tijdens ons verblijf dan ook gebruikt. We gaven onze serveerder een mooie fooi en verlieten vervolgens onze tafel.

De hal met wachtende mensen stond nog steeds vol en ik had niet het idee dat het in de tussentijd veel rustiger was geworden. Bij het verlaten van het restaurant was er niemand die ons groette en bedankte, dat was dus niet wat ik gewend ben van Amerikaanse ketenrestaurants. Behalve onze eigen Engelse serveerder was het personeel dus lang niet zo klantvriendelijk als in Amerika en dat vond ik wel jammer. 




We liepen via een andere trap naar beneden en kwamen in het winkeltje terecht waar allerlei spullen van Planet Hollywood Disneyland Parijs werden verkocht. Naast dit winkeltje zaten ook nog een paar mensen te eten, het zag er daar een stuk gezelliger uit dan boven. Mocht er een volgende keer komen dan ga ik vragen om beneden te mogen zitten.

Het dineren bij Planet Hollywood in Disney Village in het Disneyland Parijs Resort was slechts matig succesvol. De positieve punten waren dat we niet in de rij hoefden te staan, omdat ik had gereserveerd en mijn grote dubbele hamburger smaakte erg goed. Ook vond ik het leuk dat we een coupon voor Earl of Sandwich kregen en dat onze eigen coupon van 20% korting werd geaccepteerd. De mindere punten hadden betrekking op de ongezellige sfeer en de drukte in het restaurant, het lang moeten wachten voordat onze bestelling werd opgenomen, de prijzen van het eten en drinken en de klantvriendelijkheid van het personeel. Dit had allemaal een stuk beter gekund. We zijn nu bij 2 verschillende restaurants van Planet Hollywood geweest en beide keren waren we niet geheel tevreden.