Pagina's

zaterdag 15 augustus 2015

Themepark attractie: Poseidon's Fury, Islands of Adventure - Orlando, Florida

Themepark attractie: Poseidon's Fury at Islands of Adventure
Adres:                          6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Het park Islands of Adventure van Universal in Orlando, Florida is naar mijn mening het mooiste en beste pretpark waar ik ben geweest. De attracties zijn allemaal erg mooi gethematiseerd, de technieken die gebruikt worden zijn erg modern  en het park heeft een afwisseling van allerlei soorten zeer goede attracties, voor zowel jong als oud. Een van de mooie attracties van het park Islands of Adventure is Poseidon’s Fury. Poseidon is de God van de zee en de schepper van de wateren volgens de Griekse mythologie en in de attractie vol met special effects in de duistere ruïnes van de oude tempel van Poseidon zal deze god de bezoekers redden van de kwaadwillende Lord Darkenon.

De attractie Poseidon’s Fury bevindt zich in The Lost Continent gedeelte van het park. Om de attractie zo snel mogelijk te bereiken is het zaak om vanuit de ingang van het park rechtsom het meer te lopen, door het gebied van Seuss Landing, vervolgens bevindt de attractie zich aan de rechterkant. Het is haast niet te missen want The Lost Continent is een heel erg mooi gebied van het park, de tempel van Poseidon heeft een verbazingwekkende buitenkant, wat echt tot de verbeelding spreekt. Het lijkt op een grote afgebroken tempel, waar in het verleden een enorm groot beeld van Poseidon voor heeft gestaan. Nu staan alleen zijn 2 voeten nog op de plaats en verderop is zijn uitgestrekte arm met de drietand te vinden.  Om de tempel heen ligt water en aan de overkant staat een berg met grot waaruit het gezicht van Poseidon is gesneden (in deze berg bevindt zich het Mythos Restaurant). Ik vind het echt schitterend gemaakt en alleen al door dit uiterlijk is het bezoeken van de attractie de moeite waard.



Poseidon’s Fury is een walk-through showattractie welke ongeveer 20 minuten duurt. Je kunt de attractie echter niet constant inlopen, omdat de shows op gezette tijden (een aantal keer per dag) plaatsvinden. Wanneer je de tempel ziet weet je eigenlijk niet wat je van de attractie moet verwachten, het ziet er heel mysterieus uit en daarom nodigt het uit om er naar binnen toe te gaan.  Ik dacht zelf eerst dat het een darkride zou zijn, maar dat bleek door de gezette tijden dus niet het geval te zijn.  

Iets voordat de show begon liepen we de attractie binnen, aan de buitenkant stond in stenen de tekst Poseidon’s Fury, Escape From The Lost City afgebeeld en ik was erg benieuwd wat er komen ging. De wachtrij zag er erg mooi uit, her en der was er iets geschreven over de Global Discovery Group en ik ging er van uit dat het een belangrijk onderdeel van de attractie zou zijn. Gelukkig hoefden we niet in de rij te staan en konden we zo doorlopen. We kwamen uiteindelijk uit in een kamer waar veel andere mensen ook al om ons heen stonden te wachten op het begin van de show. 



Toen de kamer voldoende gevuld was met mensen en het ook tijd was om te beginnen zagen we ineens de zenuwachtig ogende archeoloog Taylor voor ons op een verhoging staan. Taylor vertelde dat hij werkte voor professor Baxter en de Global Discovery Group en dat professor Baxter de tour zou gaan leiden. Het probleem was echter dat professor Baxter op het moment dat wij de tour zouden gaan doen was vermist. Taylor besloot toch maar om te beginnen met de tour en wanneer de professor terug zou komen dan zou de professor de tour van Taylor overnemen.

Taylor begon met het verhaal over de kamer, het was de oude ceremoniële kamer van de god Poseidon, totdat zijn hoge priester Lord Darkenon de ruimte waarin we nu stonden op een dag volledig afsloot en vervolgens iedereen vermoordde als offer voor de onderwereld. Lord Darkenon heeft daardoor grote krachten gekregen, waardoor hij het tegen Poseidon kon opnemen in een gevecht.  Geen van beiden zou dit gevecht overleefd hebben, al werd er beweerd dat de zielen van de doden nog steeds in de tempel aanwezig waren.



Volgens Taylor waren er in de tempel veel geheime kamers, maar ze waren nog nooit verder dan deze ene kamer geweest. Professor Baxter zou de avond er voor een geheim bericht in de kamer hebben ontdekt en sinds die tijd was hij verdwenen en gebeurden er vreemde dingen in de tempel. Het werd donker en Taylor zag het geheime bericht nu ook en begon het voor te lezen: behind this wall a demon sleeps, an ancient evil held in keep. Poseidon’s power contained the beast but he too perished when battle ceased. Let none disturb this chamber wall or loose the dark and then lose all. But if this evil you do release then seek the Trident, restore the peace. For he who holds the Trident gold has Poseidon’s power for all times told.

Het bleef donker en opeens hoorden we de professor, hij waarschuwde ons om terug te gaan naar buiten. Hij slaakte een angstkreet en daarna hoorden we niks meer van hem. Wel hoorden we een andere stem, deze was kwaadaardig, het was de stem van Lord Darkenon die door de voorgelezen tekst van Taylor wakker is geworden. Lord Darkenon vroeg wie hem wakker had gemaakt en Taylor vertelde dat hij de schuldige was, Lord Darkenon zei dat de professor bij hem was en dat we naar hem toe moesten komen. De deuren naar een tweede geheime kamer gingen open en we liepen met de hele groep deze tweede kamer in op weg naar het lot.


In de tweede kamer lagen allerlei schatten, maar ook skeletten van mensen die al eerder in de ruimte waren geweest. Ik vroeg me af of dat het wel goed zou gaan komen met ons en Taylor begon weer te vertellen.  De deuren begonnen te sluiten en Taylor rende er naartoe, ze waren gesloten en we konden de kamer niet meer uit. Lord Darkenon schreeuwde dat we naar de professor hadden moeten luisteren en hadden moeten ontsnappen, we zouden deze ruimte nu nooit meer gaan verlaten, tenzij we de drietand van Poseidon zouden vinden. Lord Darkenon wilde dat Taylor Poseidon zou vinden, zodat hij met hem af zou kunnen rekenen.

De drietand van Poseidon stak uit een van de schatten en Taylor trok het los. Op het moment dat Taylor de drietand in handen had verscheen het gezicht van de Godin van de Tempel hoog bovenin de attractie en vroeg wie haar had opgeroepen. Taylor had de drietand van Poseidon in zijn handen en mocht daardoor een wens doen, hij wenste dat iedereen naar buiten kon gaan en in veiligheid kon worden gebracht. De Godin van de Tempel kon deze wens helaas niet in vervulling laten gaan, maar ze kon ons wel toegang geven toe een derde geheime kamer, dieper in de tempel.



De toegang tot een derde kamer werd geopend door draaiende ronde deuren  en we moesten door een grote ronde gang vol met rook, bliksemschichten en vele liters rondgepompt water (zoals een draaikolk) heen lopen. Dit was echt geweldig om mee te maken, het was echt water, maar omdat het met meer dan 150 kilometer per uur rond werd gepompt, werden we er niet nat van. We liepen door de tube en kwamen uit in de derde en laatste kamer van de attractie, we waren beland in de ondergrondse stad, Atlantis.

Toen iedereen een plekje in de ruimte had gevonden stond Taylor met de drietand op het podium, de stem van Poseidon klonk en hij vroeg Taylor om de drietand naar hem te brengen. Lord Darkenon verscheen samen met een grote octopus op de schermen en het gevecht kon beginnen. Op verschillende plekken kwamen vlammen naar boven en het werd lekker warm in de ruimte. Lord Darkenon wilde de drietand van Taylor hebben, maar hij weigerde het af te geven. Op het water dat neerviel werd van alles geprojecteerd, voordat Lord Darkenon de drietand in handen had liep Taylor naar het beeld van Poseidon en stak vervolgens de drietand in het beeld. Het beeld zakte in zijn sokkel en Poseidon was teruggekeerd. 


Op de schermen werd het gevecht tussen Poseidon en Lord Darkenon afgebeeld, dramatische muziek, water, vuur, laserstralen en heftige beelden maakten er een spektakel van. Ik stond echt te genieten van de voorstelling, want vond het allemaal heel erg mooi gemaakt. Het gevecht was 1.000 jaar geleden gestart en ze zouden het voor eens en altijd gaan eindigen. Na een mooie strijd welke geprojecteerd werd op het neerdalende water, als bij een waterval, won Poseidon uiteindelijk het gevecht. Lord Darkenon ging in rook op en ontplofte, Poseidon was de overwinnaar. We moesten de tempel snel verlaten, omdat deze op instorten stond. Taylor vond de professor terug en we konden de tempel in alle veiligheid verlaten. We hadden het overleefd en liepen door de donkere gangen terug naar buiten, het was een vette attractie!

Poseidon’s Fury is erg mooi, het is een leuke attractie voor jong en oud, al kan ik me voorstellen dat het voor sommige jonge kinderen wel wat beangstigend kan zijn. De thematisering en de voorkant van de attractie zijn geweldig, er zit een goed verhaal in en het is een mooie opzichzelfstaande attractie, waar er verder maar weinig van zijn. De watertunnel is erg mooi en zeer goed gemaakt en de sfeer die wordt gecreëerd is erg mysterieus en spannend. Wanneer je voor de eerste keer naar Islands of Adventure gaat dan zou ik deze attractie zeker niet overslaan.