Pagina's

zondag 23 oktober 2016

Activiteit: Columbia Center Sky View Observatory - Seattle, Washington

Activiteit: Columbia Center Sky View Observatory
Adres:      701 5th Ave, Seattle, WA 98104, Verenigde Staten


De stad Seattle is niet heel groot, maar er is wel ontzettend veel te zien, te doen en te beleven. Voorafgaande aan het maken van de planning van de reis had ik dat niet echt gedacht, maar gedurende de voorbereidingen van de trip kwam ik al snel achter de vele mooie bezienswaardigheden van de stad. Een van deze bezienswaardigheden, welke ik zeker zou willen gaan bezoeken, was het Sky View Observatory in het gebouw met de naam Columbia Center. Er stonden veel lovende verhalen op internet beschreven van mensen die deze attractie hadden bezocht, de meeste mensen waren erg enthousiast over het uitzicht dat de attractie bracht en ik wilde dit uitzicht graag ook met mijn eigen ogen gaan bekijken.

Columbia Center is de hoogste wolkenkrabber van de binnenstad van Seattle en tevens het hoogste gebouw in de staat Washington. Met een hoogte van 287,4 meter is het gebouw op dit moment het een-na-hoogste bouwwerk van de West Coast van Amerika. Het gebouw bestaat uit 76 etages boven de grond en nog een zevental verdiepingen onder de grond. In 1982 is er begonnen met de bouw van het Columbia Center en in 1985 werd het gebouw opgeleverd. Columbia Center heeft tevens het hoogste publieke uitkijkpunt van de westkust en ten westen van de Mississippi. dit publieke uitkijkpunt heeft de naam Sky View Observatory meegekregen en bevindt zich op de 73e etage van Columbia Center.

 

De tickets voor het Columbia Center Sky View Observatory had ik vooraf al thuis via internet geregeld. Ik had namelijk een aanbieding gevonden op de Amerikaanse website van Groupon. Deze aanbieding betekende dat ik 2 tickets voor het Sky View Observatory kon kopen voor een totaalbedrag van $ 11,20. De tickets waren eigenlijk $ 14,00 samen, maar omdat ik ook nog eens een kortingscode van 20% had gevonden bleef deze lage prijs over. De tickets op de officiƫle website van de attractie kostten $ 15,59 per stuk en dus $ 31,28 samen, dit betekende dat ik een korting had gekregen van bijna 65% en hier was ik natuurlijk helemaal blij mee.

Op onze een-na-laatste dag in Seattle gingen we na het ontbijt en een bezoek aan de Seattle Central Library op weg naar het Sky View Observatory. Vanuit het hotel waar we verbleven, The Edgewater Hotel, was het ongeveer een half uurtje lopen naar het Columbia Center. Het was een mooie zonnige dag, dus het was heerlijk om in de stad Seattle rond te wandelen. We zagen het Columbia Center al snel staan, dit hoge gebouw was natuurlijk ook niet te missen. Het gebouw stond er prachtig bij, het was een heel mooi donker gebouw met ontzettend veel ramen en een bolling erin verwerkt. We liepen naar het bordje met daarop de tekst Sky View Observatory en betraden Columbia Center.



Op een scherm in de hal stond precies aangegeven waar we naartoe moesten lopen, het was eigenlijk vrij eenvoudig, we moesten een tweetal verschillende liften nemen om bij het Sky View Observatory terecht te komen. eerst namen we de lift naar de etages 37 tot en met 76 en vervolgens op etage 40 verlieten we deze weer om verder te gaan in een lift die ging naar de etages 67 tot en met 76, de hoogste etage van het gebouw. We verlieten de tweede lift op de 73e etage en belandden op deze manier op onze plaats van bestemming.

We kwamen uit in de Sky Lobby, in deze hal was een muur beplakt met een prachtige foto met daarop vrijwel de gehele binnenstad van Seattle. De foto was gemaakt vanuit het Sky View Observatory en daardoor werden mijn verwachtingen van de attractie gelijk nog hoger. Een vrij chagrijnige medewerker van de attractie (we werden niet eens welkom geheten) zat achter zijn desk en ik gaf onze kaarten aan hem. Na deze kaarten gescand te hebben mochten we gelukkig toch doorlopen om het Sky View Observatory te betreden.



Aan de zijkant van de ingang van de attractie stond gelijk een grote Amerikaanse vlag, prachtig vind ik dat altijd. Het uitkijkpunt zag er heel ruimtelijk en verzorgd uit. Er lag een strak tapijt op de grond en op veel verschillende plekken stonden fauteuils en bankjes waarop de bezoekers konden gaan zitten. We liepen rustig naar de ramen van de attractie toe en een prachtig uitzicht kwam ons tegemoet. Ik vond het schitterend om op deze hoogte te staan en allerlei attracties waar we eerder tijdens die vakantie nog in waren geweest vanuit de lucht te zien. Zo zag ik bijvoorbeeld het Seattle Great Wheel, die vanaf deze hoogte toch een stuk minder "Great" leek, maar ook het hotel waar we tijdens ons tweede verblijf in Seattle sliepen. Elliott Bay lag er prachtig bij en we konden echt heel ver voor ons uit kijken.

Ook zagen we de attracties van Seattle Center liggen, de Seattle Space Needle stak overal bovenuit, maar we zagen ook de gebouwen van het Chihuly Garden and Glass, het EMP Museum en het Pacific Science Center. De gebouwen onder ons leken allemaal heel klein, terwijl er ook genoeg andere wolkenkrabbers om Columbia Center heen stonden. Ik keek mijn ogen uit en was echt aan het genieten, wat vond ik het toch fijn om in dit land op vakantie te zijn. Ik vond het ook mooi dat we weer terug waren in een grote stad, het was weer heel anders dan de mooie natuur in Hawaii.



Helemaal enthousiast werd ik bij het zien van de stadions, Centurylink Field (de Seahawks spelen hier American Football en de Sounders FC voetballen in dit stadion) en Safeco Field (het baseballstadion van de Mariners). De kolossale stadions lagen prachtig naast elkaar en de daken waren open, waardoor ik heel goed kon zien hoe ze eruit zagen. Dit vond ik echt geweldig, ik hou van stadions, het liefst natuurlijk gevuld met supporters en dat er een wedstrijd wordt gespeeld, maar van een leeg stadion kan ik ook zeker genieten. Het viel me op dat het dak van het Safeco Field langzaam aan het sluiten was, ik vroeg me af waarom dat was want het was heerlijk weer.

We liepen langzaam langs beide zijden van het Sky View Observatory en namen ook een kijkje bij alle informatie die werd gegeven over de stad en de omgeving. In het midden van de attractie stonden namelijk allerlei borden en plakkaten waarbij bezoekers bij werden gepraat over Seattle, het Olympic schiereiland, de Olympic mountains, de waterwegen van Seattle en Puget sound. Tevens werden er bekende personen uit Seattle afgebeeld, zoals Jimi Hendrix en Bruce Lee, bij elk van deze bekende personen uit Seattle was een mooi stukje tekst geschreven. Ik vond het erg interessant om te lezen en kwam zo toch nog wel het nodige te weten over de stad, de omgeving en de bekende personen van de stad Seattle, wat ik eerder nog niet wist.



In het midden van de ruimte stond een hele mooie maquette van het Columbia Center, met daarbij ook weer allerlei informatie over het gebouw eromheen.  In het Sky View Observatory was er tevens nog een gelegenheid waar eten en drinken, zoals een aantal aparte lokale soorten bieren en wijnen, kon worden gekocht, dit was het Sky View Cafe, hier hebben we nog even een klein flesje water gekocht. Nadat we nog heel even voor de laatste keer van het geweldige uitzicht hadden genoten verlieten we de attractie en gingen weer met de liften naar beneden en naar buiten op weg naar andere mooie dingen in Seattle.

Ik vond het Columbia Center Sky View Observatory echt een hele mooie activiteit en bezienswaardigheid om te bezoeken. Het uitzicht was schitterend, dat kwam mede doordat het mooi en helder weer was, ik heb er echt heel erg van genoten. De informatie die werd gegeven was allemaal vrij educatief, maar wel op een hele leuke en speelse manier gedaan. Ik vond het in ieder geval prachtig en het was de $ 11,20 die ik er in totaal voor heb betaald echt meer dan dubbel en dwars waard. Iedere toerist in Seattle kan ik een bezoek aan de Sky View Observatory op een mooie dag van harte aanbevelen!