Pagina's

zondag 20 november 2016

Activiteit: Disney's Blizzard Beach Water Park - Orlando, Florida

Activiteit: Disney's Blizzard Beach Water Park
Adres:      1534 Blizzard Beach Drive, Orlando, FL 32830, Verenigde Staten


Het is in het verleden altijd een droom van mij geweest om het Walt Disney World Resort in Orlando te bezoeken, gelukkig is deze droom inmiddels werkelijkheid geworden en de ervaring was nog mooier dan dat ik vooraf had verwacht. Tijdens mijn verblijf op het Walt Disney World Resort wilde ik alle 6 de parken van het resort bezoeken, dus niet alleen de pretparken, maar ook de waterparken. We verbleven destijds 9 nachten in het Disney's All-Star Movies Resort en beschikten over een Magic Your Way Package met een 10-Day Magic Your Way Ticket with Water Park Fun & More en zodoende konden wij alle 6 de parken en zelfs ook nog DisneyQuest bezoeken. Het Disney's Blizzard Beach Water Park stond op een van onze laatste dagen in Orlando op het programma, ik keek er erg naar uit om dit park te bezoeken, ik had hoge verwachtingen van Blizzard Beach omdat het al jarenlang tot de top 10 van de beste waterparken ter wereld behoort.

Disney's Blizzard Beach werd geopend op 1 april 1995 en was destijds het derde waterpark welke geopend werd in het Walt Disney World Resort. Met jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten staat het op de derde plaats van druktst bezochte waterparken ter wereld. Het park is helaas niet het hele jaar door geopend, want elk jaar wordt het in de herfst of winter voor een bepaalde tijd gesloten en dan vindt er het jaarlijkse onderhoud plaats. Volgens een legende van Disney is het park ontstaan vanuit een sneeuwstorm, welke tot het eerste skigebied van Florida heeft geleid. De sneeuw is gaan smelten en van daaruit is het Disney's Blizzard Beach Water Park ontstaan. Dit is natuurlijk weer een erg mooi verhaal van Disney, maar vanuit dit verhaal is het hele park gethematiseerd.


Om bij het Blizzard Beach Water Park terecht te komen namen wij de Walt Disney World Bus Service richting het Animal Kingdom Theme Park, deze bus stopte ook bij Blizzard Beach, want dat park lag op de route. Het was gelukkig maar een kort ritje, Blizzard Beach was het park dat zich het dichtste bij het Disney's All-Star Movies Resort bevond, en we arriveerden iets na opening voor de ingang van het park. De thematisering van het park begon al gelijk bij de entree, boven op het dak van de entree lag sneeuw en het gebouw leek zo uit Oostenrijk of Zwitserland gehaald. Helaas stond er voor de ingang een bord met de tekst "Due to unfavorable ski conditions Teamboat Springs, the family raft ride, will be closed today". Deze ride in een grote ronde band leek me voorafgaande aan ons bezoek aan het park juist heel erg leuk, maar helaas konden we Teamboat Springs dus niet gaan doen. Het was gelukkig nog niet druk bij de ingang, we scanden dan ook snel onze pasjes en gingen het park binnen.

In het begin van het park stonden er allerlei grappige attributen welke met sneeuw, winter en skiën te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een grote gekleurde slee, welke zomaar eens van de kerstman had kunnen zijn. Ook stonden er kleinere sleetjes, snowboards en ski's van Sonny's Sleds, welke in het verleden gehuurd konden worden. In het Beach Haus werden handdoeken, zwemkleding, snoep en souvenirs verkocht, maar er was daar ook een ruimte voor het huren van kluisjes. Het gebouw was ook helemaal in de stijl van een skidorp gebouwd, met veel hout, puntdaken en schoorstenen. Ski's en sleeën hingen aan het plafond en de sfeer die daardoor gecreëerd werd was top. Na het huren van een kluisje verlieten we Beach Haus en gingen weer verder.



We kwamen uit bij de Lottawatta Lodge, dit was een groot restaurant waar hamburgers, pizza's en andere snacks werden verkocht. Het was nog wat vroeg om hier te gaan eten, maar we kochten wel een hervulbare beker, met een barcode erop en vulden deze beker alvast met wat frisdrank. We waren inmiddels ook al omgekleed en gingen op weg naar een paar ligbedden om onze handdoeken en spullen welke we niet in het kluisje hadden achtergelaten neer te leggen. We kwamen weer langs een aantal gebouwtjes en hutten waar handdoeken en kluisjes konden worden gehuurd, deze gebouwen heetten Snowless Joe's en Shade Shack en ik moest elke keer wel weer lachen om die verzonnen namen.

Onze handdoeken en spullen legden we bij het grote bad met de naam Melt-Away Bay neer, dit was een golfslagbad met heel veel rubberen banden erin, waarin al veel mensen lekker lagen te dobberen. Vanuit onze ligbedden hadden we uitzicht op de Summit Plummet, de hoogste en steilste glijbaan van het park. We besloten om eerst even een tijdje het park rond te gaan, dit deden we niet te voet, maar we gingen lekker liggen in de rubberen banden van de lazy river van het park. De lazy river had de naam Cross Country Creek en maakte echt een gehele ronde om het park. Het duurde dan ook ontzettend lang voordat we weer aangekomen waren op het punt waar we begonnen waren, maar omdat het zo lekker was en we heerlijk aan het relaxen waren besloten we om nog een ronde te doen.



Nadat we ook de tweede ronde erop hadden zitten verlieten we Cross Country Creek en we besloten om het park nu wel verder te voet te verkennen. De vloer was behoorlijk heet, op veel plekken lag wel water of werd er water gespoten, maar we besloten om toch maar onze waterschoenen aan te trekken. Rondom het park was erg veel thematisering terug te vinden, zo stond er bijvoorbeeld een sneeuwpoppengezin opgesteld met zomerkleding aan en het kindje had de oren van Mickey Mouse op zijn hoofd, erg grappig om te zien vond ik dat. Overal in het park waren gebieden wit gemaakt, waardoor het echt op sneeuw leek, een hele aparte ervaring, omdat de zon scheen, iedereen in zwemkleding liep en het ook nog eens bloedheet was.

We gingen verder en kwamen uit bij het gebied met de naam Ski Patrol Training Camp, dit was een gebied voor jonge tieners. Er kon hier over zogenaamde losse ijsbergen en schotsen worden gelopen (wat nog best wel lastig was om te doen, zo bleek) en kinderen konden over het water heen vliegen door te hangen aan een kabelbaan boven het water. Tevens waren er een paar kleine glijbanen met een paar bochten in dit gebied te vinden, waarbij we in een oranje band moesten liggen. Het was hier niet druk dus hebben we ze een paar keer achter elkaar gedaan. Deze glijbanen waren wel leuk om te doen, maar ook niet echt heel erg bijzonder.



We liepen de andere kant van het park weer op, om nog even wat te drinken bij onze ligstoelen, en gingen vervolgens op weg naar de volgende glijbanen. De volgende glijbanen waren de Downhill Double Dippers, dit waren 2 snelle steile glijbanen waarbij er tegen elkaar geracet moest worden. Ik deed hem in mijn eentje, dus had sowieso gewonnen, omdat mijn tegenstander niet durfde. Het ging echt snel en tijdens de paar seconden dat de glijbaan duurde zat ik vol adrenaline, echt leuk om te doen! We gingen door naar de Snow Stormers, dit waren 3 glijbanen waarop er op een paars matje moest worden gelegen. Normaal gesproken gaan de glijbanen waarbij je op een matje moet liggen altijd steil naar beneden, maar dat was bij de Snow Stormers dus niet het geval, het waren glijbanen met bochten en draaiingen en leken op een soort van bobsleebanen. Ze waren eigenlijk veel leuker om te doen dan de standaard steile glijbanen met matjes.

Het Disney's Blizzard Beach Water Park beschikte wel ook over de steile glijbanen met matjes, dit waren de Toboggan Racers, het waren 8 steile glijbanen naast elkaar die allemaal dezelfde route naar beneden aflegden. Ik heb één van deze banen gedaan, het ging vrij hard en het was ook best leuk om te doen, maar ik gaf toch de voorkeur aan de Snow Stormers. Na de Toboggan Racers gingen we samen af van de glijbanen met de naam Runoff Rapids, we zaten samen in een rubberen band en gingen bij allebei de banen snel naar beneden. De ene glijbaan was open en de andere was grotendeels overdekt, beiden hadden ze veel scherpe bochten en draaiingen, ze waren erg leuk om te doen en we genoten er echt van.



De 2 heftigste glijbanen van het park stonden na de Runoff Rapids op het programma, dit waren de Slush Gusher en de Summit Plummet. Deze beide banen bevonden zich op de top van het park. Als eerst deed ik de Slush Gusher. Na een flinke klim kwam ik aan bij de top van het park, als ik de linkse route nam kwam ik bij de Summit Plummet terecht, maar nu nam ik de rechtse afslag om zo bij Slush Gusher terecht te komen. Zelfs de wachtrij was gethematiseerd met wat sneeuw en stormgeneratoren. Er stonden maar enkele andere bezoekers voor me en ik was dan ook zo aan de beurt. Ik nam plaats aan de top van de glijbaan en moest even wachten totdat de stang die zich boven me bevond door de badmeester werd weggehaald. Toen de stang weg werd gehaald gleed ik in een flink tempo naar beneden. De glijbaan was niet steil maar bestond uit een aantal hobbels, met steeds een knik naar beneden.

Om weer bij de Summit Plummet terecht te komen namen we de Chairlift, dit was een skilift die ons naar de top van de berg bracht. Dit keer nam ik de linkse afslag en moest ik nog enkele trappen omhoog lopen en kwam zodoende terecht bij de hoogste en steilste glijbaan van het park. Toen ik bovenaan de glijbaan stond was het uitzicht echt geweldig, niet alleen het gehele waterpark zag ik liggen, maar in de verte zag ik nog veel meer van het Walt Disney World Resort. Ik was al snel aan de beurt en ging zitten aan de top van de glijbaan. de balk werd weer voor me weggehaald en ik gleed naar beneden, wat een adrenaline zeg, heerlijk. Deze glijbaan ging echt ontzettend hard en steil naar beneden en ik vond het prachtig. De Summit Plummet wat echt de topattractie van het park.



We hadden nu bijna alle glijbanen en zwembaden van het park gehad, we moesten alleen de Teamboat Springs nog doen, dit was de langste familie raft ride ter wereld, maar helaas was die glijbaan dus gesloten. Ik baalde er opnieuw van, maar er was natuurlijk heel weinig aan te doen. We besloten om dan nog maar een rondje te maken in de Cross Country Creek, en dat was wederom erg lekker. Het was inmiddels ontzettend warm geworden in het park en ondanks dat we in het water lagen waren we toch aan het zweten. Dit was eigenlijk ook wel wat we vooraf van Orlando hadden verwacht en we vonden het ook heerlijk. Nadat we klaar waren met de lazy river hebben we ook nog een lange tijd in de rubberen banden gelegen in de Melt-Away Bay, het was heerlijk, alles was perfect en we waren aan het genieten. Nadat we ook hier een tijdje rondgedobberd hadden besloten we om ons op te laten drogen en het park te verlaten, het was mooi geweest en we hadden ervan genoten.

Het Disney's Blizzard Beach Water Park is een erg leuk waterpark, welke prachtig gethematiseerd is. Het thema van het smeltende skiresort komt in het gehele park, in alle attracties, glijbanen en zwembaden terug en dat maakt het een echt Disneypark. De glijbanen zijn heel divers en er is van alles te doen voor jong en oud. De Cross Country Creek is heerlijk en ook in de Melt-Away Bay kun je uren genieten. Het was jammer dat de Teamboat Springs glijbaan gesloten was, maar verder heb ik echt niks negatiefs over het park te melden. Wanneer je op vakantie gaat naar het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida dan zou het erg zonde zijn om Blizzard Beach niet te bezoeken. Het is een prachtig waterpark en echt de moeite waard.