Pagina's

donderdag 24 november 2016

Restaurant: CJ's Eatery - Seattle, Washington

Restaurant: CJ's Eatery
Adres:        2619 1st Ave, Seattle, WA 98121, Verenigde Staten


Seattle is een mooie stad in het noordwesten van Amerika, de stad wijkt op verschillende manieren af van veel andere Amerikaanse steden. Een van de verschillen tussen Seattle en overige Amerikaanse steden waar ik ben geweest is het feit dat er in Seattle veel minder ketenrestaurants zijn te vinden. Ik hou van ketenrestaurants, zoals jullie weten heb ik mijn favorieten, maar vind ik het ook leuk om kennis te maken met nieuwe ketens. In Seattle vond ik het kennismaken met nieuwe ketenrestaurants voor de maaltijden ontbijt en lunch erg lastig, ik heb voorafgaande aan de reis veel tijd besteed aan het zoeken naar restaurants waar we zouden kunnen gaan ontbijten en lunchen, om zodoende ook lid van ze te worden en coupons binnen te krijgen, maar in Seattle liep ik op een bepaald punt echt vast. Op een gegeven moment besloot ik om over te gaan tot het zoeken naar lokale restaurants, welke goed waren aangeschreven op internet, en zodoende kwam ik op uit bij CJ's Eatery.

CJ's Eatery is een restaurant in de wijk Belltown van Seattle en is al in 1995 geopend. Het restaurant is dus al meer dan meer dan 20 jaar in de stad gevestigd. CJ's Eatery staat bekend om het feit dat het de gehele dag ontbijt serveert en is daardoor een lokale bezienswaardigheid. De bezoekers welke er komen bestaan uit een combinatie van toeristen en lokale vaste klanten. Het restaurant heeft in de loop der jaren een naamsverandering ondergaan, in het verleden heette het namelijk nog AJ's, maar sinds Sonja Nelson het heeft gekocht heeft het restaurant de nieuwe naam gekregen. Het doel van CJ's Eatery is om aan haar gasten de beste comfort food te serveren en dat in combinatie met een uitstekende service.

Tenzing Travel - Noord-Amerika

We bezochten CJ's Eatery op onze eerste ochtend tijdens het tweede verblijf in Seattle. We sliepen destijds in The Edgewater Hotel, op een van de pieren langs de Alaskan Way, aan het water. Vanuit het hotel was het slechts een paar honderd meter lopen om bij het restaurant terecht te komen. In de vroege ochtend gingen we op weg naar CJ's Eatery en na iets langer dan 5 minuten gelopen te hebben arriveerden we op onze plaats van bestemming. Het restaurant was al sinds 7:00 uur geopend en er was reeds genoeg bedrijvigheid in het pand waar te nemen. Ik keek nog even naar het menu welke aan de ramen hing (dat had ik natuurlijk ook al lang thuis gedaan) en we besloten om het restaurant binnen te gaan.

Bij binnenkomst moesten we even wachten totdat we naar een tafeltje werden geleid. Een groot bord met daarop de specialiteiten van de dag stond bij de ingang opgesteld, de roast beef hash & eggs leek mij wel erg lekker, maar ik wilde toch ook nog even rustig naar de rest van het menu kijken. Na een paar tellen kwam er een vriendelijke dame, met een flink aantal piercings en tattoo's, welke ik er mooi uit vond zien, naar ons toe en bracht ons naar een van de vrije tafeltjes. In het restaurant stonden allemaal vierkante tafeltjes met zwarte stoelen daaromheen opgesteld, Helaas dus geen booths, waar ik altijd liever in zit in Amerika omdat ik dat echt Amerikaans vind, volgende keer beter dan maar.



Ik keek eens rustig rond in het restaurant, het was niet heel groot, maar er hing wel een fijne sfeer. Op de muur was een mooie grote tekening gemaakt van Hotel Denny, de rode en zwarte kleuren welke gebruikt waren pasten erg goed bij de rest van het interieur in het pand. Het was een dinsdagochtend en het leek erop alsof er vooral veel lokale bewoners in de zaak aanwezig waren. Nadat we plaats hadden genomen aan onze tafel kregen we al snel de menukaarten uitgereikt. Ik zat lang te twijfelen over het gerecht dat ik zou gaan bestellen, in eerste instantie wilde ik de Swedish style pancakes kiezen, maar ik besloot toch om voor iets hartigs te gaan. Ik zag de titel Belltown Favorites staan en besloot om hiervan een van de gerechten uit te kiezen. Uiteindelijk koos ik voor de biscuits & gravy, dat gerecht had ik nog nooit gegeten en was eigenlijk wel benieuwd naar hoe het zou gaan smaken.

Ik koos dus voor een vrij zwaar gerecht, dat wist ik van tevoren al, maar ik hou wel van een stevig ontbijt. Verder werd er ook nog een omelet met ham en dille met de naam New Yorker besteld, het is natuurlijk een beetje vreemd om voor New York te kiezen wanneer je in Seattle bent, maar de omelet met de naam Belltown was met de stukken worst, lente-uitjes, champignons en cheddarkaas denk ik iets teveel van het goede. Niet iedereen is in de ochtend zo'n grote eter als dat ik dat ben. Bij de omelet werd nog een bakje fruit besteld en we bestelden er ook nog een thee en koffie (met onbeperkte gratis refills) bij.



Al snel werden de drankjes geserveerd, de koffie was goed heet en ook goed van smaak. Ik heb het idee dat de koffie in de loop der jaren toch wel beter is geworden in Amerika. Seattle is natuurlijk ook wel de Amerikaanse koffiestad bij uitstek. Starbucks is in deze stad ontstaan en tevens komt de dochtermaatschappij van Starbucks met de naam Seattle's Best Coffee uit Seattle (hoe kan het ook anders met zo'n naam). De koffie welke ik dronk was van het merk Caffe Appassionato, en ik heb het even opgezocht en ook de koffie van dit merk wordt in Seattle geproduceerd. Bij mijn koffie waren een flink aantal cups half om half-melk geserveerd en ook die melk was romig van smaak en kon goed samen met de koffie gedronken worden. Het kokende water van de thee werd geserveerd in een een heel mooi chique kannetje op een groot bord met daarbij een theezakje groene thee en ook nog het kopje vol met heet water. Ik vond dat er erg netjes en mooi uitzien.

Na even gewacht te hebben werden onze ontbijtgerechten geserveerd. Ik kreeg een groot en een iets kleiner bord uitgereikt. Op het kleinere bord lag een spiegelei met een tweetal dooiers en op het grote bord stond een mooi bakje met de biscuits en gravy met daarin stukjes bacon, verschillende soorten kruiden en worst verwerkt. Tevens lag er op het bord nog het aardappelgerecht welke ze in Amerika hash browns noemen (dit gerecht zou je met rösti's kunnen vergelijken) en een stukje sinaasappel. Het was een flinke maaltijd maar ik keek er naar uit om het helemaal op te gaan peuzelen.



De New Yorker omelet zag er ook erg goed uit, op de menukaart stond dat de omeletten met 2 eieren zouden worden gemaakt, maar ik had het idee dat er iets meer was gebruikt. De omelet was goed en flink gevuld en daarbij waren er een viertal sneetjes geroosterd brood samen met boter en jam geserveerd. Het bakje fruit bestond uit verschillende soorten stukjes fruit, zoals aardbei, meloen, sinaasappel, watermeloen en druiven. Uiteindelijk was dit toch ook nog best een flinke maaltijd en ik was benieuwd of dat alles op zou worden gegeten.

We begonnen rustig aan ons ontbijt, we kletsen wat over de reis die we er al op hadden zitten en over onze laatste dagen in Seattle. Het waren tot dan toe 3,5 mooie weken geweest, waarin we erg veel hadden gezien en meegemaakt. Het zonnetje scheen lekker het restaurant binnen en ik was echt aan het genieten. De biscuits en gravy was heel erg lekker van smaak, gravy is het Amerikaanse woord voor jus, maar deze jus kon ik toch echt niet vergelijken met de donkere jus welke veel Nederlanders bij hun vlees eten. Ik vond het qua smaak en structuur meer op ragout lijken, in Nederland eet ik heel af en toe ragout uit een pasteitje en dat gerecht komt wel in de buurt van de biscuits en gravy.



Nadat ik de biscuits en gravy en een groot gedeelte van de hash browns op had begon ik met het opeten van de spiegeleieren. De geroosterde boterhammen zouden niet alle vier op worden gegeten en dus pakte ik er eentje en besmeerde deze met boter om er vervolgens de eieren op te doen. Deze sandwich met ei smaakte ook goed, maar toen ik het, samen met mijn laatste restjes hash browns, op had zat mijn maag wel echt helemaal vol. Er kon niet veel meer bij, behalve natuurlijk nog wel een kop koffie, daardoor zakte de boel gelukkig al snel. De New Yorker omelet had ook goed gesmaakt, de omelet en het fruit waren op, alleen was er nog een laatste geroosterde boterham over. Deze lieten we liggen, ook al vind ik dat altijd zonde, het kon er echt niet meer bij.

We hadden inmiddels de rekening ook uitgereikt gekregen, in het totaal moesten we $ 27,34 betalen. Helaas had ik geen coupon kunnen bemachtigen en dus kregen we ook geen korting. Na nog even een korte tijd uitgebuikt te hebben besloten we om het restaurant te verlaten en op weg te gaan naar The Seattle Public Library en de Sky View Observatory in het Columbia Center. We hadden heerlijk gegeten en we konden er weer even tegenaan. CJ's Eatery is me erg goed bevallen, het is een leuk lokaal restaurant met een flinke menukaart, de porties zijn Amerikaans en de gerechten en koffie zijn er erg lekker. De verhalen op internet kloppen, het restaurant is voor een goed ontbijt zeker aan te raden.