Pagina's

zaterdag 12 november 2016

Activiteit: San Diego Zoo - San Diego, Californië

Activiteit: San Diego Zoo
Adres:      2920 Zoo Dr, San Diego, CA 92101, Verenigde Staten


Een van de mooiste dierentuinen waar ik tot nu toe ben geweest is de San Diego Zoo. De San Diego Zoo wilde ik al heel erg lang bezoeken en toen bekend werd dat we naar San Diego zouden gaan schreef ik als een van de eerste activiteiten het bezoeken van de San Diego Zoo op.  Ik had al erg veel over de dierentuin gelezen en gezien op internet en televisie en wist dat het een prachtige dierentuin zou zijn, met veel dieren welke ik nog niet eerder had gezien. De San Diego Zoo is een van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad San Diego en een bezoek aan dit park mocht echt niet ontbreken tijdens onze reis. Ik keek er voorafgaande aan de reis dan ook al lang naar uit om een van de bekendste dierentuinen ter wereld te gaan bezoeken.  

De San Diego Zoo is een dierentuin in het Balboa Park van San Diego, in de dierentuin leven 650 verschillende soorten dieren en in totaal zijn er meer dan 3.700 dieren aanwezig in het park. De San Diego Zoo was een pionier in het concept van de kooivrije verblijven in de buitenlucht, welke de natuurlijke dierlijke leefomgeving van de dieren benaderen. Het is een van de weinige dierentuinen in de wereld welke met succes de reuzenpanda weet te kweken. Het park is meer dan 40 hectare groot en werd in 1916 geopend. Destijds bestond het park alleen nog uit tentoonstellingen van exotische dieren, welke achter waren gelaten na de Panama-California Exposition, en door de jaren heen is het park steeds verder uitgegroeid tot het wereldberoemde park dat het op dit moment is.


We sliepen destijds in het Holiday Inn San Diego on the Bay (dat hotel heet inmiddels Wyndham San Diego Bayside) en vanuit het hotel reed een gratis shuttlebus naar verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in San Diego, waaronder de San Diego Zoo. Het was slechts een kort ritje van een kleine 10 minuten, welke voor een groot gedeelte door Balboa Park ging. Het was mooi warm weer, het zonnetje scheen heerlijk en ik keek mijn ogen uit door alles wat ik om me heen langs zag komen en zag gebeuren. Toen we bij de dierentuin aankwamen was het park nog niet geopend, we moesten dus nog even wachten, maar dat maakte niet veel uit. We waren zeker niet de enige bezoekers van het park, veel andere mensen stonden ook te wachten op het moment dat het park zou gaan openen. 

De entree van het park zag er mooi uit, in grote groene letters werd de naam van de dierentuin getoond met daarboven een aantal reuzenpanda's, ook stond ditzelfde logo in het groot opgesteld met in plaats van de reuzenpanda's een koala. Dit waren nu net de dieren welke ik op die dag zeker wilde gaan zien. Een grote struik was zo geknipt en gesneden dat er een olifant ontstond, slechts de slagtanden bestonden uit een ander materiaal dan struik, erg mooi gemaakt vond ik. Met verschillende vlaggen werden de dieren en shows aangekondigd van het park en ik had echt heel veel zin om het park te gaan betreden. Na enkele minuten gewacht te hebben opende het park en konden we de San Diego Zoo eindelijk gaan betreden.




Voorafgaande aan de reis had ik al tickets voor de San Diego Zoo gekocht, voor 2 tickets betaalde ik destijds $ 77,60. Ik wilde de tickets eigenlijk bijvoegen bij de Southern California Citypasses, welke ik ook gekocht had voor Disneyland, Universal Studios en Sea World, maar destijds was het net in de periode dat wij naar San Diego gingen niet mogelijk om de tickets van de San Diego Zoo of het San Diego Zoo Safari Park bij deze kaarten toe te voegen. Zojuist heb ik even gekeken en op dit moment kan dat wel weer, dus zou je ook wat meer geld kunnen besparen. De tickets welke ik had uitgeprint en meegenomen liet ik scannen bij de ingang en we kregen op die manier toegang tot het park.

Ik keek mijn ogen gelijk weer uit, het park zag er ontzettend ruimtelijk en groot uit, tenminste van wat ik op dat moment kon zien. We kwamen het park binnen op Front Street en besloten om rechtsaf te slaan en vervolgens via Bieler Plaza de route van Center Street te lopen. We kwamen langs allerlei dieren waaronder apen en beren, maar we waren eigenlijk op weg naar het gebied met de naam Panda Trek, in dat gebied zaten de pandaberen en ondanks dat ik deze dieren al eerder in de Smithsonian's National Zoo van Washington had gezien keek ik er toch erg naar uit om deze dieren weer te zien. Bij het zien van de panda's werd ik helemaal vrolijk, ze zaten lekker in het zonnetje en waren van het bamboe aan het genieten. De dieren zagen er echt heel lief uit, maar ze schijnen toch best gemeen te kunnen zijn. Er was ook een nieuw pandabeertje geboren in de dierentuin, alleen was die nog niet voor het publiek te zien. Wel hing er een televisiescherm waarop het pandajong getoond werd, erg leuk om te zien.



We vervolgden na een tijdje onze route en kwamen op de straat met de naam Park Way terecht, we zagen everzwijnen, zebra's, roofvogels en katachtigen. Het viel me op dat alle verblijven uitgestrekt waren, er waren bijna geen kooien te zien en de leefomgeving van de dieren was vrij natuurlijk. Via Park Way gingen we verder naar het gebied met de naam Northern Frontier, op dit terrein van de dierentuin waren de dieren te vinden die leven in koude gebieden, zoals ijsberen, poolvossen en rendieren. Ondanks de hitte van het weer in San Diego leken de dieren toch wel verkoeling te vinden. In de Northern Frontier bevond zich ook het 4-D Theater, hier werd een film vertoond van Ice Age. Deze film kenden we al van een andere dierentuin, dus besloten we om hem maar over te slaan. Het is trouwens wel een hele leuke film hoor, dus als je hem nog niet gezien hebt dan moet je dat wel even gaan doen.

We gingen verder en kwamen terecht bij de volgende dieren welke ik heel graag wilde zien, namelijk de koalaberen. Ik had deze dieren nog nooit gezien en keek er naar uit om ze eens in het echt te ontmoeten. Helaas waren de koala's allemaal een beetje verlegen, ze stonden verscholen achter takken en bomen en het leek alsof ze allemaal aan het slapen waren. Dat vond ik wel jammer, maar toch was ik ook wel blij dat ik deze dieren nu eens echt heb gezien. Het gebied dat volgde was de Elephant Odyssey, hier stonden allerlei beelden en skeletten van enorm grote dieren welke in het verleden in Zuid-Californië hebben geleefd. Dit vond ik prachtig om te zien en van sommige dieren kon ik eigenlijk niet geloven dat ze ooit op de aarde hebben geleefd.  



Vervolgens kwamen we langs de echte levende olifanten, opnieuw een aantal katachtigen en vicuña's (dit zijn een soort van kameelachtigen, welke ik volgens mij ook nog nooit eerder gezien had). Het gebied en de omgeving bleven prachtig, alles was heel groots opgezet en de dieren hadden echt veel ruimte, dat had ik nog niet veel vaker gezien in een dierentuin. Ik vond het prachtig en snapte ook wel waarom de San Diego Zoo als een van de mooiste dierentuinen ter wereld wordt gezien. We liepen verder en zagen gieren, ezels en slangen, waarna we weer op de Center Street terecht kwamen. We hadden nu een rondje gelopen over het hele oostelijke gedeelte van het park. We waren nu echter nog niet klaar, want het park was nog groter.

Via de luipaarden, gestreepte hyena's en de everzwijnen kwamen we uit bij de zwarte panters, dat vind ik ook altijd geweldige dieren, prachtig om te zien. Ook zagen we vele bruine beren en zwarte beren, ook stuk voor stuk mooie dieren, waarvan ik ze nooit hoop tegen te komen in het wild tijdens een reis in Amerika. Een stukje verder waren de verblijven van de leeuwen gevestigd, hier hebben we ook nog een geruime tijd bij staan kijken. Het was mooi om al deze sterke en indrukwekkende dieren zo bij elkaar te zien. ik snap wel dat deze dieren tot de sterkste van het dierenrijk behoren, ze zijn stuk voor stuk imposant en ik kan er echt van genieten wanneer ik ze rond zie lopen met een groot stuk vlees in hun bek.



We stonden nu weer bij de entree van het park en besloten om de Reptile Walk te gaan doen, dit was een route langs alligators, krokodillen, schildpadden en slangen. Ook zagen we de grote tribune van de Wegeforth Bowl, waar later op de dag een show zou worden gaan opgevoerd. We waren nog aan het twijfelen om een keer de Skifari te doen, dit was een ritje in een bakje welke hoog door het park heen ging, maar omdat we eerst alle andere dieren wilden gaan zien besloten we om het niet te doen. De volgende dieren welke we zagen waren flamingo's, er stonden echt ontzettend veel van deze vogels bij elkaar in het verblijf, erg mooi om te zien. Ze zochten verkoeling in het water en waren op zoek naar voedsel.

Vervolgens liepen we over de Monkey Trail, de Hippo Trail en de Tiger Trail en zagen apen, reptielen, tijgers en spinnen. Tevens beschikte de dierentuin over okapi's, dit vind ik erg vreemde dieren, het zijn eigenlijk dieren die lijken op een kruising tussen zebra's en paarden. Erg schattig vond ik het jong van de nijlpaard welke samen met zijn moeder aan het genieten was van het water en de Californische zon. In het midden van het park zagen we nog allerlei soorten apen, waaronder een aantal grote gorilla's, bavianen, slingerapen en orang-oetangs, ik vind het altijd mooi om deze dieren te zien en het is ook duidelijk dat wij mensen van deze dieren afstammen.    



We waren echt van het park aan het genieten, het was zo groots opgezet in een prachtige natuur en we konden het park echt waarderen. Natuurlijk leefden de dieren niet in het wild, maar het was wel echt voor een heel groot gedeelte nagebootst. Ik ben wel eens in dierentuinen geweest waarvan ik het zielig voor de dieren vond dat zij in van die kleine verblijven moesten leven maar dat had ik bij de San Diego Zoo echt niet. Het was een prachtig opgezet gebied in een schitterende omgeving. We liepen nog een klein rondje en keken op de map van de dierentuin waar we nog niet waren geweest, we moesten alleen nog even bij de vogels kijken en daarna hadden we het hele park gehad. De tijd was heel snel gegaan, want we waren al meer dan een halve dag in het park aanwezig. Normaal gesproken zijn we altijd met een paar uurtjes wel klaar in een dierentuin, maar dat was bij de San Diego Zoo niet het geval. Dat kwam met name door de omvang van het park, maar ook door de vele verschillende dieren welke ik ook nog niet veel vaker gezien had.

We besloten om nog even bij de winkeltjes van het park te gaan kijken, uiteindelijk kocht ik een leuke magneet voor thuis op de koelkast bij de San Diego Zoo Store, ik vond het leuk om een aandenken van dit park te hebben want het is voor mij, zoals ik reeds aan het begin van deze post heb aangegeven, toch wel de mooiste dierentuin waar ik ben geweest. Wanneer ik thuis op de koelkast kijk en de magneet zie hangen dan denk ik nog altijd met veel fijne gevoelens terug aan de San Diego Zoo. Het is echt een geweldig park, met heel veel mooie en interessante dieren in een prachtige omgeving. Sla de San Diego Zoo bij een eerste bezoek aan San Diego zeker niet over, het is echt schitterend.