Pagina's

maandag 28 november 2016

Activiteit: Sea Life Park Hawaii - Waimanalo, Hawaii

Activiteit: Sea Life Park Hawaii
Adres:      41-202 Kalanianaole Hwy, Waimanalo, HI 96795, Verenigde Staten


In de staat Hawaii zijn een aantal kleinere waterparken en aquaria te vinden. Een van deze parken is het Sea Life Park, dit is een marinepark, vogelreservaat en aquarium in de buurt van Makapu'u Point, ten noorden van Hanauma Bay op het eiland Oahu in Hawaii, Het park werd in 1964 geopend en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toeristische trekpleister aan de oostzijde van het eiland. Bij het zoeken naar activiteiten op Oahu kwam ik al snel terecht bij het Sea Life Park. Marineparken spreken me altijd erg aan en het leek me dan ook leuk om dit park op een van de dagen tijdens ons verblijf op Oahu te bezoeken.

Zoals jullie weten had ik voorafgaande aan onze reis naar Hawaii een tweetal 7-day All-inclusive Go Oahu cards gekocht. Met deze kaarten konden we 7 dagen lang allerlei verschillende soorten leuke activiteiten doen en bezienswaardigheden bezoeken. Vrijwel al deze bezienswaardigheden en activiteiten waren in Oahu te vinden en de entree tot het Sea Life Park Hawaii was er ook bij inbegrepen. Deze Go Cards vind ik altijd erg handig, ze leveren vaak een grote besparing op en je hoeft dan ook niet voor alle activiteiten aparte tickets aan te schaffen.


Op de dag dat we het Sea Life Park bezochten reden we in de ochtend vanuit het hotel waar we destijds verbleven, het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort, eerst naar het Waimanalo Beach Park en vervolgens op de terugweg richting het Sea Life Park. Gelukkig hadden we onze eigen Amerikaanse navigatie bij ons en arriveerden zonder verkeerd te rijden bij het park. Het was nog vrij rustig op de parkeerplaats en we konden onze auto dan ook dichtbij de ingang parkeren. Het park was toch al een paar uurtjes geopend, maar er was nog maar weinig bedrijvigheid waar te nemen.

Het Sea Life Park Hawaii lag in een schitterende groene omgeving, tussen de zee en de bergen in. Ik keek mijn ogen echt even uit toen ik uit de auto kwam, prachtig hoor! Aan de voorkant van het park stond een bord van Sea Life Park met daarboven een grote dolfijn en ook een aankondiging van de Chief's Luau opgesteld, en op de stoep was in blauwe letters Aloha geschreven met daarboven wederom een dolfijn. We liepen richting de Ticket Office, waar het ook ontzettend rustig was, en lieten onze Go Oahu Cards scannen. Na een kort praatje gemaakt te hebben kregen we de tickets uitgereikt en betraden het park.



Het was de bedoeling dat we over een brug liepen om bij de Hawaiian Shark Tank uit te komen, dit was het begin van het park. In een grote ronde liepen we over de brug naar beneden, het wandelpad ging langs een rond bassin waarin haaien zwommen. Er zwommen een viertal verschillende soorten haaien in het water, waaronder hamerhaaien. In het midden van dit bassin lag een boot, medewerkers van het park stonden hier op om zodoende schoonmaakwerkzaamheden in het water uit te kunnen voeren. We liepen het rondje verder naar beneden en kregen zo ook zicht op de haaien onder water, dit vond ik er mooi uitzien, het leek net alsof we zelf ook onder water stonden.

Nadat we de Shark Tank uitkwamen arriveerden we bij de Honu zeeschildpadden, deze schildpadden zijn veel te vinden in de wateren van Hawaii. Tijdens de reis heb ik er een paar in het wild gezien en kwam er een zelfs bijna tussen mijn benen door gezwommen. De zeeschildpadden worden door het Sea Life Park gefokt en losgelaten in het wild wanneer zij bijna volwassen zijn. We hebben even een tijdje bij deze zeeschildpadden staan kijken, het zijn mooie dieren welke al heel veel jaren op de aarde aanwezig zijn.


  
Naast de zeeschildpadden waren allerlei verschillende papegaaien opgesteld, de dieren hadden allerlei verschillende kleuren en maakten veel herrie. Het maken van een foto van deze dieren kostte $ 1,00, waarom er voor betaald moest worden weet ik eigenlijk niet. Na een stukje verder gelopen te hebben kwamen we terecht bij de Sea Lion Feeding Pool, een flink aantal zeeleeuwen lagen hier in het water en waren met elkaar aan het spelen, maar de grootste zeeleeuw lag lekker in de schaduw te slapen. Hij had groot gelijk, het was al behoorlijk warm in het park en ik snapte wel dat hij de schaduw opzocht.

We betraden een grote ruimte met de naam Bird Aviary, dit was een soort van tent in de open lucht met rooster-hekken, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant, zodat de vogels niet weg konden vliegen. Allerlei mooie gekleurde vogels vlogen rond in de Bird Aviary, het was mogelijk om deze vogels te voeren, maar je moest ook wel uitkijken dat de vogels niks op je lieten vallen. Naast de Bird Aviary was een kleine giftshop opgesteld, hier hebben we een paar drankjes gekocht, want we hadden door de hitte toch echt wel dorst gekregen.



Het grootste bassin van het Sea Life Park Hawaii was de Dolphin Lagoon, we besloten om hier even op de tribune te gaan zitten en te kijken naar de dolfijnen. De Dolphin Cove Show stond namelijk op het punt te beginnen. De show begon op 12:30 uur en duurde een klein half uurtje. Het was een mooie en leuke show met allerlei soorten sprongen en acties van een aantal verschillende dolfijnen. Vanaf de tribune hadden we een prachtig zicht op de oceaan, de Seaside gardens en de dieren, het was echt schitterend om te zien en ik genoot er van.

Na de Dolphin Cove Show gingen we verder met onze weg door het park, we zagen vogels die opgelapt moesten worden bij de Sea Bird Sanctuary en zeehonden bij het Hawaiian Monk Seal Habitat. Het was nog steeds heel erg rustig in het park en dat vond ik wel vreemd. Het was zomer en ik had verwacht dat er veel meer toeristen in het park aanwezig zouden zijn. We konden nu wel overal makkelijk bij en konden alle dieren ook goed zien. We besloten om even een ijsje te eten en vervolgens verder te gaan naar de volgende show welke op het programma stond, dit was de show in het Hawaii Ocean Theatre.




Bij de show in het Hawaii Ocean Theatre was er een groot en hoog bassin opgesteld waarin een flinke dolfijn zwom. Vanaf de tribune hadden we een mooi zicht op het water en zagen precies wat de dolfijn allemaal deed. Kinderen werden naar voren geroepen en tijdens de show nat gespat en er deed tevens een grappige pinguïn aan mee. Niet alle trucs werden succesvol uitgevoerd, omdat de dolfijn ook al op leeftijd was, maar ik vond het wel een mooie en leuke show om te zien. Ik vond het alleen wel zielig dat de dolfijn helemaal alleen was tijdens de show en hoopte maar dat er achter het bassin nog meer dolfijnen zouden zwemmen.

De laatste show die op het programma stond was de Kolohe Kai Sea Lion Show, deze begon een kwartiertje nadat de show in het Hawaii Ocean Theatre was afgelopen. Het was slechts een korte wandeling om van het ene theater bij het andere uit te komen (het park was ook niet groot) en we arriveerden dan ook ruim op tijd bij de zeeleeuwenshow. De Kolohe Kai Sea Lion Show werd uitgevoerd door één zeeleeuw samen met een begeleider. Verschillende feitjes over zeeleeuwen en zeehonden werden verteld en het was nog best wel educatief ook. De omgeving was ook hier weer prachtig, dat was toch wel echt een van de kwaliteiten van het park,



Nadat de Kolohe Kai Sea Lion Show afgelopen was besloten we om nog even bij de pinguïns in het Penguin Habitat te kijken. Een aantal pinguïns stonden in dit verblijf, maar ook zij zochten allemaal de schaduw op, omdat het toch echt vrij heet was geworden in het park. Vervolgens liepen we via het Hawaiian Reef, waarin een aantal grote pijlstaartroggen zwommen, naar het Discovery Reef Touch Pool. In het Discovery Reef Touch Pool konden zeesterren en roggen, die in ondiep water zwommen, worden aangeraakt en gevoeld. Ik heb er wel een tijdje naar staan kijken, maar mijn handen doe ik nooit in het water, dat vind ik maar niks.

We hadden het hele park nu eigenlijk wel gehad, alle verblijven van de dieren hadden we gezien en ook zouden er geen nieuwe shows meer worden opgevoerd. We besloten dan ook om het park te verlaten en gingen op weg naar Hanauma Bay. Het Sea Life Park Hawaii vond ik een mooi, maar vrij klein park. Trek geen hele dag uit voor het bezoeken van het park, want in een dagdeel kun je alles ook gezien hebben. Het park ligt in een prachtige omgeving en daar heb ik echt van genoten, ik vond het erg leuk om dit park te bezoeken en ben blij dat we het hebben gedaan.