Pagina's

vrijdag 2 december 2016

Restaurant: California Pizza Kitchen - Honolulu, Hawaii

Restaurant: California Pizza Kitchen
Adres:        2284 Kalakauna Ave, Space E., Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten


Een van de ketenrestaurants welke ik voor het eerst bezocht in Hawaii was California Pizza Kitchen. De eerste keer dat ik met dit restaurant in aanraking kwam was tijdens onze reis naar Anaheim. California Pizza Kitchen bevond zich destijds in het shoppingcenter met de naam Anaheim Gardenwalk, we zijn er destijds niet wezen eten maar ik schreef de naam van het restaurant wel op om in de toekomst te gaan bezoeken. Bij het zoeken naar ketenrestaurants in Honolulu en Waikiki kwam ik al snel bij Calfornia Pizza Kitchen terecht en ik schreef het restaurant dan ook op in onze planning om er tijdens de laatste avond in Oahu te gaan dineren.

California Pizza Kitchen is een restaurantketen welke gespecialiseerd is in het bereiden van pizza's in Californische stijl, dat kan natuurlijk ook niet anders met zo'n naam. Het eerste restaurant van deze keten werd in 1985 geopend in Beverly Hills, Californië en breidde vervolgens al snel uit in het zuiden van Californië. In 1992 waren er al 26 verschillende vestigingen van het restaurant in de Golden State te vinden. Door de jaren heen is het aantal vestigingen van California Pizza Kitchen nog veel verder toegenomen en is het bedrijf ook internationaal gaan opereren. Op dit moment bestaat de keten uit meer dan 200 vestigingen in 14 verschillende landen. Een van deze restaurants bevindt zich dus in het hartje van Waikiki en dat restaurant heb ik bezocht.


Het restaurant bevond zich op een loopafstand van een kleine 10 minuten vanaf het Coconut Waikiki hotel waar wij destijds verbleven. Om iets voor 19:00 uur liepen we rustig door de mooie straten van Honolulu en Waikiki in prachtig weer naar het restaurant. De zon scheen zoals die tijdens ons gehele verblijf op Oahu had geschenen en ik vond het jammer dat het onze laatste avond op het eiland was. Ik hoopte dat we een gezellige avond zouden gaan hebben en dat we heerlijk zouden gaan eten. Ik had vooraf al naar de menukaart gekeken en ik ging ervan uit dat het met het lekkere eten wel goed zou moeten gaan komen.

Toen we na onze korte wandeling aankwamen bij The Center of Waikiki moesten we een trap naar de eerste etage, ofwel de second floor, nemen om bij het restaurant te arriveren. Het was allemaal duidelijk aangegeven en vanuit de verte zagen we de gele letters van California Pizza Kitchen ook al aan de voorkant van het restaurant hangen. Aan de zijkant voor de ingang hing het menu nog eens aan de muur en na een korte blik erop geworpen te hebben betraden we het restaurant. Er stonden enkele andere gasten voor ons, maar we hoefden niet lang te wachten totdat we naar een tafeltje werden gebracht.



Het was vrij druk in het restaurant, veel tafeltjes waren bezet en er hing een fijne sfeer. We zaten aan een booth tegenover elkaar en kregen de menukaarten uitgereikt. Het waren een aantal verschillende kaarten, zo was er een aparte kaart met cocktails, een kaart met voorgerechten om te delen en de grote menukaart met pizza's en salades. De serveerster vroeg ons wat we wilden drinken, maar daar moest ik toch nog even over nadenken. Nadat ik de drankjes op de menukaart gevonden had wist ik al snel wat ik wilde drinken, namelijk de Samuel Adams Rebel IPA draft. Bier van het merk Samuel Adams smaakt me altijd erg goed, en deze IPA had ik nog nooit gedronken en was dan ook benieuwd hoe het zou gaan smaken. Verder werd er ook nog een liter Pelegrino besteld, in een mooie glazen fles.

Ik keek nog eens rustig in de menukaart met de pizza's en salades en vond het lastig om een beslissing te nemen. Ik vind het altijd lekker om mijn pizza met veel vlees belegd te hebben en was aan het twijfelen tussen de pizza's met de namen The Meat Cravers, Sicilian, Jamaican Jerk Chicken en de Habanero Carnitas Pizza. Na veel wikken en wegen koos ik uiteindelijk voor de laatst genoemde pizza, deze pizza leek me het lekkerst en zou worden belegd met langzaam geroosterde pulled pork (varkensvlees), rode uien, koriander pesto, mozzarella en Queso Quesadilla kaas met pikante habanero salsa. Een vrij pittige pizza dus, met veel verschillende smaken. Ik koos voor de dunne bodem, want daar hou ik meer van dan de dikke bodem, welke je ook regelmatig bij Amerikaanse pizza's ziet.


Ik wist al wel wat er aan de andere kant van de tafel nog meer besteld zou gaan worden, want dat was namelijk altijd hetzelfde, de menukaart was er eigenlijk niet eens voor nodig. De Hawaiian Pizza zag ik op de kaart staan en wist dat die pizza besteld ging worden. We waren in Hawaii en dus paste die pizza ook wel precies bij de plek waar we verbleven. De Hawaiian Pizza zou worden belegd met tomaat, kaas, verse ananas, gerookte ham en geschaafde lente-uitjes. Ook bij die pizza werd er voor een dunne bodem gekozen. We zaten nog even te twijfelen om ook een salade bij de pizza's te bestellen, maar omdat we ook nog wel trek in een dessert hadden besloten we om de salade achterwege te laten.

Voorafgaande aan de reis had ik nog geprobeerd om lid te worden van de California Pizza Kitchen Pizza Dough Rewards, maar omdat ik niet in Amerika verbleef was me dat niet gelukt, ik had helaas dus ook geen coupon bij me voor een gratis voorgerecht, pizza of dessert. Dat vond ik wel jammer, omdat ik wist dat die coupons er wel zouden zijn. Wanneer ik nu naar Amerika toe ga zorg ik dat ik op het moment van het landen van het vliegtuig mezelf gelijk aanmeld bij de restaurants en zodoende ontvang ik wel de benodigde coupons in mijn mail. 



Het duurde best een tijdje voordat de pizza's werden geserveerd, maar dat was ook wel weer logisch omdat ze natuurlijk vers moesten worden gemaakt. In de tijd dat we aan het wachten waren kletsten we over de reis, wat we allemaal al hadden gedaan (hier hebben jullie al het nodige over kunnen lezen) en wat er nog komen ging. De volgende dag zouden we naar Maui gaan en verder stond er ook nog een verblijf op Big Island en een tweede keer Seattle op het programma. We baalden allebei wel van het feit dat het onze laatste avond in Oahu was, het was een prachtige anderhalve week geweest in een schitterende omgeving met veel leuke en mooie activiteiten die we hadden gedaan.

De pizza;s werden op een gegeven moment geserveerd en ze zagen er allebei erg goed uit. Voor Amerikaanse begrippen waren ze best aan de kleine kant, maar dat vond ik in eerste instantie niet zo erg, zo zouden we in ieder geval na de pizza nog genoeg ruimte over hebben voor een dessert. Beide pizza's waren goed gebakken, met een mooie verdeling van de ingrediënten erop. De saus van mijn Habanero Carnitas Pizza werd in een apart schaaltje geserveerd, zodat ik de pizza naar eigen smaak pittig kon maken. Dat vond ik wel fijn, want zo kon ik het zelf doseren. Het water liep me al in de mond en ik begon snel met het in stukken snijden van mijn pizza.



De pizza smaakte net zo lekker als dat hij eruit zag, het varkensvlees had een heerlijke smaak en de verschillende soorten kazen, samen met de rooie uien, de koriander en de pesto zorgden voor een uitstekende combinatie. De 6 slices gingen dan ook één voor één in een flink tempo naar binnen en bij elke hap was ik aan het genieten. We deelden allebei een slice van onze pizza en ik moet zeggen dat de Hawaiian Pizza ook erg goed te eten was. De ham had een heerlijke smaak en ook de ananas was erg goed te eten. De kwaliteit van de gerechten was dus erg goed en ik baalde daardoor toch wel een beetje dat de pizza's niet zo heel groot waren. 

Nadat we de pizza's opgegeten hadden namen we een kijkje in de menukaart waarin de desserts stonden beschreven. We konden kiezen uit een Salted Caramel Pudding, Red Velvet Cake, Key Lime Pie en Belgian Chocolate Soufflé Cake. We kozen eigenlijk vrij onmiddellijk voor de Belgian Chocolate Soufflé Cake met een bol Häagen-Dazs ijs erop. Voor deze bol ijs moest wel een kleine meerprijs worden betaald, maar dat maakte ons verder weinig uit.  Het bestelde gerecht leek ons het lekkerste dessert welke op de menukaart stond en op de foto leek het een beetje op de Chocolate Chip Cookie Skillet welke we altijd bij het Tex-Mex restaurant Chili's aten.



Al snel werd het dessert geserveerd en dit gerecht zag er nog lekkerder uit dan op de foto van de menukaart. De bol ijs was veel groter en was door de warmte van de cake al aan het smelten. Nu ik deze foto hierboven terugzie krijg ik er gelijk weer trek in. Samen begonnen we het dessert lekker op te peuzelen en waren echt aan het genieten. De chocoladecake was dus warm en overgoten met hete chocoladesaus en vanillesaus met daarbovenop de bol vanille-ijs en deze combinatie was echt verrukkelijk. We keken elkaar aan en wisten dat dit gerecht echt een goeie afsluiting van ons verblijf op Oahu was, heerlijk!

We hadden inmiddels ook de rekening al uitgereikt gekregen, voor de 2 pizza's samen met de drankjes en het heerlijke dessert moesten we iets meer dan $ 50,00 betalen, een normale prijs in Hawaii. Helaas had ik dus geen coupon bij me en ook geen korting gekregen. Ik rekende onze rekening inclusief een aantal Dollar fooi af en we verlieten het restaurant om vervolgens nog ergens iets te gaan drinken en daarna onze koffers in te pakken voor de volgende dag. Mijn eerste diner bij California Pizza Kitchen was geslaagd, het eten was erg lekker en uiteindelijk baalde ik daardoor dat de porties niet zo groot waren. Ik wil in de toekomst zeker nog wel eens vaker bij California Pizza Kitchen gaan eten, dan bestel ik een grotere pizza.