Pagina's

zaterdag 10 december 2016

Restaurant: Johnny Rockets - Seattle, Washington

Restaurant: Johnny Rockets
Adres:        Pacific Place, 600 Pine St, Seattle, WA 98101, Verenigde Staten


Een van mijn favoriete diners waar ik ook al een aantal keer eerder over heb geschreven is Johnny Rockets. Ik ben tot nu toe tijdens vrijwel al mijn reizen naar Amerika wel een keer naar een vestiging van dit restaurant geweest. De eerste ervaring met Johnny Rockets had ik tijdens mijn reis naar Orlando in 2010, het restaurant bevond zich in het Pointe Orlando winkelcentrum en destijds beviel het restaurant me eigenlijk nog niet eens zo heel goed. Ik vond het prijzig en er hing niet veel sfeer. Mijn mening over het restaurant veranderde toen we tijdens ons bezoek aan Georgetown in Washington D.C. eigenlijk op zoek waren naar een vestiging van Five Guys, maar die niet konden vinden en toen maar bij Johnny Rockets zijn gaan eten. Deze ervaring was veel beter dan die welke ik eerder in Orlando had en sindsdien behoort het restaurant tot mijn Amerikaanse favorieten.

Johnny Rockets is een restaurant waar je in een fijne sfeer heerlijk kunt genieten van lekkere authentieke Amerikaanse gerechten zoals hamburgers en friet. Het is een franchiserestaurant waarvan het decor en ambiance is gethematiseerd naar de 1950 dinerstijl restaurants. Het decor van de restaurants bestaat veelal uit Coca-Cola reclame met afbeeldingen van vrouwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en op vrijwel alle tafels staan kleine jukeboxen. De banken en stoelen zijn veelal rood en de tafels en keuken zijn afgewerkt met chromen accenten. Een ander belangrijk kenmerk waar Johnny Rockets bekend om staat is het maken van een smiley gezicht van ketchup op een kartonnen bakje wanneer de frietjes worden geserveerd. Het eerste restaurant van Johnny Rockets werd geopend in 1986 in L.A. en het menu, de presentatie, het aantal zitplaatsen en de keukens van de huidige restaurants zijn allemaal op dit originele restaurant (welke nog steeds bestaat) gebaseerd.  




Tijdens onze eerste reis naar Seattle stond een bezoek aan Johnny Rockets ook op het programma. Ik had het restaurant ingepland om er tijdens onze 2e avond in de stad te gaan dineren. Het restaurant bevond zich in het Pacific Place winkelcentrum, op 11 minuten loopafstand van het hotel waar wij destijds verbleven, het Fairmont Olympic. Na onze activiteiten welke we overdag hadden gedaan, zoals het bezoeken van het Seattle Aquarium, Pike Place Market en het Seattle Great Wheel, liepen we rustig naar het Pacific Place winkelcentrum. Het moderne winkelcentrum bestond uit een aantal verschillende etages, met veel dure winkels met designermerken en ook een flink aantal restaurants. Johnny Rockets bevond zich op de 4e etage en middels het nemen van een aantal roltrappen kwamen we bij het restaurant terecht.

Ik vond het erg grappig om deze vestiging van Johnny Rockets middenin een groot winkelcentrum te zien. Het restaurant had een terras waar mensen zaten, maar dit terras was dus overdekt. Je kon dus net zo goed in het restaurant gaan zitten, omdat je dan veel meer van de sfeer en ambiance van het restaurant meekrijgt. Het uiterlijk was gelijk aan alle andere restaurants van Johnny Rockets waar ik eerder was geweest. In rode neonletters stonden de woorden fries, malts en chili geschreven, met daartussenin in het midden een groot logo van Johnny Rockets. Dit is ook wel kenmerkend voor de keten, het heeft iets bekends en vertrouwds, waardoor ik er elke keer weer graag terugkom.



We liepen naar de ingang van het restaurant en gingen de zaak binnen. Er werd gevraagd of dat we binnen of buiten wilden zitten, ik moest lachen en zei dat we graag in het restaurant plaats wilden gaan nemen. We werden naar een kenmerkende rode booth gebracht met uitzicht op de keuken. Het personeel zag er ook weer precies hetzelfde uit als in alle andere vestigingen van de keten en ik vond het wederom prachtig om te zien. Ze hadden echt van die ouderwetse American diner-outfits aan en dat heeft toch een bepaalde nostalgie. We kregen de menukaarten uitgereikt, ik had al behoorlijk veel trek gekregen van alle activiteiten die we hadden gedaan en ook de geur in het restaurant zorgde ervoor dat ik graag iets wilde gaan eten, en ik was dan ook benieuwd wat voor nieuwe en bekende gerechten er op het menu zouden staan en wat ik zou gaan bestellen.

Er stonden een aantal tijdelijke, nieuwe burgers op het menu, dit waren de Heartland Veggie Boca Burger, de California BLT Avocado Chicken Sandwich en de Big Pastrami Pretzel Burger, deze 3 nieuwe burgers leken me eigenlijk niet zo heel erg lekker, waardoor ik toch weer ging kijken in het oude vertrouwde menu, waarop de standaard hamburgers stonden welke altijd door Johnny Rockets worden geserveerd. Ik heb een tijd lang zitten twijfelen tussen de Route 66, de Houston en de Smoke House Single, uiteindelijk koos ik wederom voor de Smoke House Single, deze hamburger met gefrituurde uienringen, gerookte bacon, cheddar-kaas en barbecuesaus had ik al een paar keer eerder gegeten en is me elke keer weer goed bevallen. Ik kon er ook nog voor kiezen om een Smoke House Double met 2 stukken vlees te bestellen, maar omdat ik er ook een milkshake bij wilde heb ik dat niet gedaan.



De andere hamburger die werd besteld was The Original, dit is de hamburger waarmee het in 1986 allemaal is begonnen bij Johnny Rockets in Los Angeles. The Original bestaat uit een hamburger met ijsbergsla, tomaat, uien, augurk, mosterd en mayonaise, zonder verdere poespas. Zelf heb ik deze hamburger nog nooit besteld, maar toch denk ik dat ik dat in de toekomst wel een keer ga doen. We bestelden bij onze hamburgers natuurlijk ook nog iets te drinken, we kozen voor een Sprite en een milkshake. Ik heb een tijdje na zitten denken over welke milkshake ik wilde gaan bestellen, ik zat te twijfelen tussen de Oreo Cookies & Cream, de Choclate Peanut Butter en de M&M's milkshake. Uiteindelijk besloot ik de M&M's milkshake te bestellen, dit was een vanille milkshake met slagroom en M&M's en stond destijds nieuw op het menu.

Na een korte tijd gewacht te hebben werden de drankjes al geserveerd, we zouden nog even op de hamburgers moeten wachten, maar dat maakte natuurlijk niks uit. De milkshake smaakte erg lekker, gelukkig had ik er een lepel bijgekregen, want de stukken M&M's gingen lang niet allemaal door het rietje heen. In tegenstelling tot de Johnny Rockets vestiging in de Bahama's kreeg ik in Seattle wel het restant van de milkshake in een tinnen beker erbij geserveerd, een erg goede service vond ik dat, ze hoeven dat natuurlijk niet te doen. Ik vond het niet erg, want nu had ik extra veel te drinken en te genieten.    



De hamburgers werden geserveerd met de leuke kenmerkende bakjes ketchup van Johnny Rockets, de lachebekjes keken me weer aan en ik werd er nog vrolijker van. Bij mijn Smoke House Single had ik sweet potato fries besteld, hier moest ik wel een extra toeslag voor betalen, maar ik vind die zoete frietjes van Johnny Rockets altijd erg lekker. Aan het ketchup wat er in het bakje zat had ik niet genoeg en dus pakte ik de fles welke op tafel stond en vulde mijn bakje met extra saus. Toen ik de fles ketchup pakte bedacht ik me dat het leuk zou zijn om een muntje te werpen in de kleine jukebox welke ook op tafel stond, maar helaas was deze kapot en kon ik ook geen liedje kiezen, zonde was dat, maar ja de volgende keer beter dan maar.

De smaak van mijn Smoke House Single samen met de sweet potato fries was ontzettend goed. Deze smaak had ik al lang niet meer geproefd en ik was erg tevreden over mijn bestelling. De zoete smaak van de frietjes samen met de gerookte smaak van de hamburger en bacon met uien zorgden voor een erg lekkere en goede combinatie. De milkshake maakte het helemaal af, dit was een echte Amerikaanse maaltijd. Gezond was het natuurlijk niet, maar zoals jullie weten maakt me dat op vakantie ook heel erg weinig uit, dan probeer ik zoveel mogelijk te genieten en genieten deed ik tijdens dit diner bij Johnny Rockets zeker.



The Original smaakte ook erg goed werd mij verteld en we waren samen lekker aan het eten. Tijdens de maaltijd werd het halflege (of moet ik halfvolle zeggen?) glas Sprite een paar keer omgewisseld voor een nieuw vol glas, dit is ook weer een typisch Amerikaanse service. Soms vind ik dat een beetje overdreven, omdat er beter gewacht kan worden totdat het glas helemaal leeg is gedronken, maar af en toe heb je geen eens de tijd om dat te zeggen. Maar goed, dat maakte ook niet veel uit, uiteindelijk werd alles netjes opgegeten en gedronken. Mijn milkshake had ik ook helemaal op, zelfs het restant wat ik nog erbij kreeg, zo lekker vond ik het.

Het diner bij Johnny Rockets in Seattle was weer erg geslaagd. Ik heb erg genoten van mijn Smoke House Single en dat blijft echt een van mijn favoriete hamburgers. De milkshake was ontzettend lekker en de sweet potato fries maakte het geheel af. De sfeer in het restaurant was goed en ik werd vrolijk van de ketchup-bakjes met hun lachende gezichten. Het was weer een ervaring bij Johnny Rockets zoals ik die al veel vaker heb meegemaakt en in de toekomst hopelijk nog veel vaker mee zal gaan maken. Het eten in het restaurant was erg lekker en ik vind het elke keer weer leuk om die authentieke American diner-ambiance mee te maken.