Pagina's

donderdag 22 december 2016

Activiteit: Disney's Typhoon Lagoon Water Park - Orlando, Florida

Activiteit: Disney's Typhoon Lagoon Water Park
Adres:      1145 Buena Vista Dr, Orlando, FL 32830, Verenigde Staten


Een maand geleden schreef ik over het Disney's Blizzard Beach Water Park in Orlando, dit is slechts één van de twee waterparken in het Walt Disney World Resort. Het andere waterpark op het resort heet Disney's Typhoon Lagoon en over dat park ga ik vandaag schrijven. Disney's Typhoon Lagoon is een waterpark dat op 31 mei 1989 werd geopend. Het park is gethematiseerd naar de Disney legende die vertelt dat een tyfoon een flinke ravage heeft aangericht op een voorheen ongerept tropisch paradijs. Schepen, vistuig en surfplanken liggen overal door het park heen verspreid en zijn door de storm daarheen gewaaid. Het middelpunt van het park is 'Miss Tilly", dit is een garnalenboot welke gespietst is op een berg met de naam "Mount Mayday". Typhoon Lagoon staat met ongeveer 2,3 miljoen bezoekers per jaar op de 2e plek van drukst bezochte waterparken ter wereld.

Zoals jullie weten verbleven we tijdens onze eerste reis naar het Walt Disney World Resort in het Disney's All Star Movies Resort, vanuit dit resort reden verschillende shuttles naar de verscheidene parken op het resort. Om bij het Disney's Typhoon Lagoon Water Park terecht te komen moesten we eerst met de bus naar het Downtown Disney District (dit gebied heet tegenwoordig Disney Springs) en vervolgens stapten we over op de bus naar Typhoon Lagoon. Het was een behoorlijke rit, maar omdat we niet de beschikking over een huurauto hadden was het gebruikmaken van het Disney Transportation netwerk noodzakelijk. Toen we bij de ingang van het park aankwamen was het nog lekker rustig, het zonnetje scheen en we werden door een mast met daaraan een zeil met de tekst "Welcome Typhoon Lagoon" welkom geheten tot het park.

Reizen Amerika


We arriveerden iets na 10:00 uur bij Typhoon Lagoon, het park was wel al geopend, we lieten onze pasjes scannen en gingen het park binnen. De hele Disney-thematisering was al gelijk weer prachtig om te zien, direct na binnenkomst werden we in het verhaal meegenomen. De mascotte van het park “Lagoona Gator" heette ons nogmaals welkom en we kwamen terecht in een tropisch oord. In het zand waren surfborden gestoken met daartussen een net, zodat er gevolleybald kon gaan worden en een Cubaanse Beach Patrol auto met daarbovenop ook een surfbord stond opgesteld. Er hing gelijk een hele relaxte sfeer in het park, dit kwam door de hele omgeving, maar ook door het lekkere warme weer.

Vervolgens liepen we een stukje verder het park in en kwamen de eerste weggeblazen vissersboot tegen, het leek echt net alsof de boot door de storm was mee gewaaid en op het droge terecht was gekomen. We wilden onze spullen gaan opbergen in een kluisje en liepen daarom naar een groot houten gebouw met de naam Singapore Sal's, hier werden badhanddoeken en zwemkleding verkocht, maar er werden ook kluisjes verhuurd. Nadat we een kluisje gehuurd hadden, ons om hadden gekleed en onze spullen weg hadden geborgen liepen we verder door het park. We gingen op weg naar een van de grootste golfslagbaden ter wereld, de Typhoon Lagoon Surf Pool, en zochten een tweetal ligbedden op om onze spullen neer te leggen. Er waren gelukkig nog heel veel bedjes vrij en we hadden een mooi plekje gevonden.



We besloten om eerst even lekker te relaxen in de lazy river van het park, de Castaway Creek, deze lazy river maakte een rondje van 20 minuten rondom het oorspronkelijke park. In 2004 is het park flink uitgebreid en daarom gaat de lazy river nu niet meer rond het volledige park. We hebben een tijd lang heerlijk liggen dobberen in de rubberbanden en waren echt aan het genieten. Tijdens de rit waren er verschillende obstakels opgesteld, zoals koud water wat vanuit een emmer op je kon vallen, kleine watervallen of je had kans om natgespoten te worden. Natuurlijk waren we al nat, maar het was toch wel leuk om deze obstakels te ontwijken. Overal zagen we de verschillende houten vissersboten en huisjes, wat zorgde voor een uitstekende ambiance in het park, het was echt de thematisering welke je van Disneyparken mag verwachten.

Nadat we Castaway Creek een paar keer rond zijn gegaan besloten we om heel even op onze ligbedden te gaan liggen en vervolgens verder te gaan met alle glijbanen van het park. We namen de beslissing om het rondje in de richting van de klok om het park te lopen en kwamen als eerst aan bij een kindergedeelte van het park, Ketchakiddee Creek, met een speelgedeelte en kleine rustige glijbanen, waarbij er in rubberen banden plaats moest worden genomen. Deze glijbanen mochten we helaas niet doen omdat we te groot en ook veel te oud waren. Een glijbaan die we wel mochten doen had de naam Keelhaul Falls, dit was eenzelfde soort glijbaan als in het Ketchakiddee Creek, alleen was deze nu wel voor volwassenen. Het leuke van deze baan was dat de rubberen band een paar keer begon te draaien, waardoor een paar gedeeltes van de baan ook achterstevoren werd afgelegd.  



Naast de Keelhaul Falls bevond zich de glijbaan met de naam Mayday Falls, deze leek veel op de Keelhaul Falls, alleen was deze baan nog wel iets sneller en wilder. De leukste baan in dit gedeelte van het park had de naam Gangplank Falls, het was een familie raft-ride, waarbij we in een grote blauw-gele ronde band moesten gaan zitten die vervolgens een heel parcours aflegde, het leek een beetje op de Grizzly River Run attractie in het Disney's California Adventure Park, maar dan in een zwembad en zonder de grizzlyberen. De rit duurde zeker een minuut en was echt heel leuk om te doen, deze baan hebben we een paar keer achter elkaar gedaan en elke keer hadden we weer de grootste lol.

Verderop in het park kwamen we bij Miss Tilly op Mount Mayday terecht, deze gestrande boot bovenop een berg zag er erg grappig uit, het was echt het middelpunt van het park en prachtig ontworpen. Op een gegeven moment spoot een geiser vanuit de berg een straal water wel 15 meter hoog de lucht in en dat was erg mooi om te zien. We liepen verder naar de Humunga Kowabunga glijbanen, dit waren een drietal hele snelle kleine donkere dichte glijbanen naast elkaar, deze heb ik alle 3 gedaan en waren erg leuk om te doen. Het was nog steeds niet druk in het park en daarom kon ik dan ook snel van alle drie de glijbanen achter elkaar afgaan.



Een stukje verderop in het park bevonden zich de Storm Slides, ook dit waren een drietal glijbanen met grappige namen als Jib Jammer, Stern Burner en Rudder Buster. Dit waren glijbanen waarin we zonder band in moesten, alle drie in de buitenlucht, zonder overkapping. Al deze banen waren vrij snel en leuk om te doen. Ik genoot echt als een klein kind van het park, dat heb ik altijd wel als ik in een van de parken van Disney ben, maar ik vond het zo prachtig om eindelijk in Orlando te zijn en te genieten van het waterpark. Nadat we al deze glijbanen hadden gehad kwamen we op een groot open plein terecht waar etenswaren, drinken en verschillende spulletjes werden verkocht. We kochten hier een beker welke we vervolgens zo vaak als we wilden konden vullen met frisdrank. Ik vond het vooral een leuke souvenir om te hebben, want zo vaak zouden we toch geen drinken gaan halen.

Nadat we even op onze ligbedden bij het Typhoon Lagoon Surf Pool hadden gelegen en de beker met frisdrank op hadden gedronken gingen we verder naar het punt van het park waar we waren gebleven, dit punt had de naam Shark Reef. Bij Shark Reef kon er tussen de vissen worden gesnorkeld en gedoken, dit leek mij niks, want ik vind het niet fijn als ik de vissen om me heen voel. Ik vind het wel leuk om de vissen vanaf een afstandje te bekijken en dat hebben we dan ook gedaan. In het Shark Reef lag een grote omgekeerde boot en daaromheen zwommen de vissen en waren verschillende mensen aan het snorkelen. Ik keek het lekker vanaf een afstandje aan, want voelde er echt niks voor om ook het water in te gaan.



We gingen verder naar het nieuwste gedeelte van het park met de beste glijbanen van het gehele Walt Disney World Resort, namelijk het gebied met de glijbanen van Crush 'n' Gusher. In Crush 'n' Gusher bevonden zich de eerste watercoasters van Orlando, ik had er expres voor gekozen om als laatste van deze glijbanen af te glijden omdat ze het meest spectaculair zouden zijn. Ik keek echt uit naar deze glijbanen en was heel erg benieuwd naar hoe ze zouden zijn en wat voor een ervaring we zouden gaan krijgen. In het gebouw van Crush 'n' Gusher bevonden zich wederom 3 glijbanen, namelijk de Banana Blaster, de Coconut Crusher en de Pineapple Plunger.

Als eerst namen we de Banana Blaster, samen gingen we in een rechthoekige rubberen band zitten, ik zat achteraan, en we zagen de glijbaan eerst een klein stukje naar beneden en vervolgens omhoog gaan, dat ik destijds nog nooit meegemaakt (inmiddels ben ik ook in de Atlantis hotels in de Bahama's en Dubai geweest en al veel vaker van glijbanen welke omhoog gaan af geweest, maar destijds was het nog helemaal niet voor mij) en ik vond het wel spannend. Ik vroeg me af of dat de stroming wel snel genoeg zou zijn, maar daar zouden we snel achter komen. De baan was geweldig, tussendoor gingen we nog twee keer naar boven en elke keer bleef het gelukkig goed gaan. Ik kon niet wachten om de andere 2 glijbanen te proberen.



De tweede glijbaan in Crush 'n' Gusher was Coconut Crusher, voorafgaande aan deze baan namen we ook samen in een rechthoekige rubberband plaats en weer gingen we verschillende keren omhoog en omlaag met vele bochten en draaiingen. Het was echt geweldig om mee te maken en ik genoot van deze moderne watercoasters. De laatste glijbaan die op het programma stond was de Pineapple Plunger. We liepen wederom het grote houten gebouw van Crush 'n' Gusher binnen en we hadden echt geluk met de drukte in het park, voorafgaande aan ons bezoek had ik gelezen dat er nog wel eens lange wachttijden waren bij de glijbanen van Crush 'n' Gusher, maar wij konden alle drie de keren zo doorlopen en waren erg snel aan de beurt. De Pineapple Plunger was ook geweldig, ik kon maar niet wennen aan het idee van glijbanen die omhoog gingen, maar vond het prachtig. Het was echt geweldig om te doen, alle drie de banen van Crush 'n' Gusher hebben we daarna nog een keer gedaan, omdat ze zo leuk waren.

Nadat we alle glijbanen van het park hadden gehad maakten we nog een keer een rondje in de rubberen banden van Castaway Creek en ook zijn we nog even wezen kijken bij de Mountain Trail, dit was een mooi gebied met veel groen en thematisering, en nadat we dat ook hadden gedaan besloten we om nog even het grote Typhoon Lagoon Surf Pool in te gaan en te genieten van de golven en het mooie zonnige weer. Toen we ook hier waren uitgezwommen lieten we ons lekker opdrogen en gingen terug naar het hotel om vervolgens in Downtown Disney wat te gaan eten. Het Disney's Typhoon Lagoon Water Park is een erg leuk waterpark om te bezoeken, de thematisering is prachtig en de glijbanen zijn erg leuk. Het grote Typhoon Lagoon Surf Pool is erg de moeite waard maar de topattracties van het park zijn de glijbanen van Crush 'n' Gusher, mis deze glijbanen zeker niet, ze zijn geweldig!