Pagina's

dinsdag 8 november 2016

Restaurant: The Cheesecake Factory - Las Vegas, Nevada

Restaurant: The Cheesecake Factory
Adres: The Forum Shops at Caesars, 3500 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Een restaurant waar ik al een aantal keer in Amerika, maar ook in Dubai, ben geweest en waar ik tot nu toe nog altijd heerlijk heb gegeten is The Cheesecake Factory. Het is een van mijn favoriete restaurantketens en dat komt vooral door de lekkere chocolade-cheesecakes welke er worden geserveerd. Tijdens mijn tweede reis naar Las Vegas had ik The Cheesecake Factory opgeschreven als een van de te bezoeken restaurants waar we zouden gaan dineren. Ik wist van mijn vorige reis naar Sin City al waar het restaurant zich in deze geweldige stad bevond en ik keek er dan ook al lang naar uit om weer te gaan eten bij de keten waar Penny van de serie The Big Bang Theory zogenaamd serveerster is. 

The Cheesecake Factory is ontstaan uit een cheesecakewinkel in Detroit, Michigan. Evelyn Overton, de eigenaresse van die bakkerij verkocht in de jaren '50 taarten vanuit haar winkel, ze besloot echter om de bakkerij te sluiten om zodoende haar kinderen op te kunnen voeden. Wel bleef ze vanuit huis nog steeds cheesecakes verkopen, In 1972 verhuisde ze samen met haar man naar een gebied nabij Los Angeles en samen openden ze opnieuw een bakkerij. In 1978 opende de zoon van Evelyn Overton een salade- en sandwichshop, waarbij er tevens cheesecakes werden verkocht. Door de jaren heen openden de Overtons steeds mee nieuwe restaurants en uiteindelijk heeft dit geleid tot de keten van The Cheesecake Factory.


Op de avond dat we The Cheesecake Factory in Las Vegas bezochten sliepen we in het Aria Resort & Casino, deze overnachting had ik met het spel MyVegas bij elkaar gespeeld. Het zou onze laatste avond in Las Vegas zijn en we wilden dit gedeelte van de reis mooi afsluiten met een lekker diner. We hadden de hele dag al over de Strip gelopen en keken onze ogen nog steeds uit (ik denk ook niet dat het ooit zal gaan vervelen), maar op een gegeven moment kregen we toch wat last van onze voeten en werden moe en besloten daarom om redelijk vroeg richting het restaurant te gaan. The Cheesecake Factory bevond zich in The Forum Shops van het Caesars Palace, nabij de Fall of Atlantis attractie, en omdat we tijdens onze vorige reis bij deze attractie waren wezen kijken liepen we zonder te hoeven zoeken naar het restaurant. 

We kwamen bij het restaurant aan en er was net een show van Fall of Atlantis aan de gang, hier bleven we nog even bij kijken, maar de show was eigenlijk niet veel bijzonders. Ik zal een andere keer over de show schrijven, het zou misschien leuk kunnen zijn voor kinderen, maar zelf ben ik er niet echt van onder de indruk. We liepen de show voorbij en keken ook nog even naar de vissen in het aquarium aan de achterzijde van het podium en vervolgens liepen we richting The Cheesecake Factory. Het was vrij druk in het restaurant, maar ook op het terras. Graag wilde ik in het restaurant zitten, maar dan hadden we nog een vrij lange tijd moeten wachten, daar hadden we ook geen zin in dus kozen we voor een tafeltje op het terras. Het terras was uiteindelijk ook gewoon binnen hoor, de Forum Shops zijn helemaal overdekt, maar door de geschilderde plafonds leek het wel net alsof we buiten zaten.



Al snel werden we geholpen en kregen we de grote boekwerken waarin het menu stond geschreven uitgereikt. Elke keer weer moet ik lachen om dit boekje met een flink aantal pagina's, het menu van The Cheesecake Factory bestaat uit zo'n 250 verschillende soorten gerechten (waaronder 36 verschillende cheesecakes) en dat maakt het dat het echt heel lastig kiezen is. Veel van de gerechten lijken me ook nog eens heel erg lekker en dat maakt de keuze nog moeilijker. Tevens beschikt het restaurant over een Skinnylicious menu, in die menukaart kijk ik zelf nooit, maar ik wil daar wel mee aangeven hoe divers het menu van The Cheesecake Factory is. We wisten nog niet wat we zouden willen gaan eten, maar bestelden wel alvast een cola en zelf nam ik een lekker biertje van Samuel Adams.

Na het boekwerk een aantal keer helemaal doorgebladerd te hebben besloot ik dat ik zin had in een pastagerecht. Ik was er nu nog niet, want moest nu nog uit 14 verschillende soorten mijn favoriete pasta kiezen. Uiteindelijk koos ik voor de Bistro Shrimp Pasta, dit was een spaghettigerecht met gebakken garnalen, tomaat en champignons, samen met een basilicum-knoflook-limoen-roomsaus. Ik hou erg van garnalen en ik had zin om een keer iets anders dan een hamburger of spareribs te bestellen. Ook werd er een Skinnylicious Grilled Salmon besteld, dit was dus gegrilde zalm met boontjes, tomaat, ravigotesaus en een stukje citroen.



We hadden al wat broodjes met roomboter geserveerd gekregen en hier hadden we er al eentje van opgegeten voordat de hoofdgerechten geserveerd werden. Het duurde niet heel lang voordat de hoofdgerechten gebracht werden. Het waren 2 goedgevulde borden en bij het zien van mijn pastagerecht liep het water me in de mond. Het ronde bord was mooi opgemaakt, het was een groot bord pasta met langs de rand alle garnalen ingestoken, daaroverheen waren de tomaatjes gelegd en daar weer overheen was het kaas gesmolten. Ik nam mijn eerste hap en ik genoot er echt van. Het smaakte heerlijk, de combinatie met de garnalen en de roomsaus was perfect en ik was erg tevreden met het gerecht dat ik had besteld, Het gerecht met de zalm vond ik wat karig, maar dat was natuurlijk ook juist de bedoeling van het Skinnylicious menu, het was niks voor mij, maar ik hou sowieso ook niet van zalm.

Gedurende de tijd dat we aan het eten waren begon de show van Fall of Atlantis weer, het was best wel luidruchtig, maar toch ook wel weer grappig. Dit was natuurlijk echt Las Vegas. Toen de show af was gelopen hadden we onze bordjes netjes leeggegeten. Het was heerlijk geweest, maar we hadden eigenlijk ook nog wel trek in het gerecht waar The Cheesecake Factory bekend om staat, dat was natuurlijk cheesecake. Onze magen zaten al behoorlijk vol en we waren aan het twijfelen om maar één stuk taart te bestellen, na lang wikken en wegen besloten we toch om allebei een eigen stuk te bestellen. We kozen voor de Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake en de Chris' Outrageous Cheesecake, dit waren 2 cheesecakes met vooral veel chocolade en slagroom.



Al snel werden de stukken cheesecake geserveerd, ze zagen er allebei heerlijk uit en we begonnen ze lekker op te eten. We merkten al gauw dat we eigenlijk toch beter maar één stuk cheesecake hadden moeten bestellen, want de 2 stukken taart zouden we niet op gaan krijgen. Ik heb het zeker geprobeerd, maar het lukte me echt niet. Het broodje welke ik aan het begin van het diner op had die had ik eigenlijk niet moeten nemen. Ik vond het zonde van de cheesecake, maar had ook geen zin om me helemaal misselijk te eten, dat zou erg zonde zijn geweest. Helaas lieten we allebei dus een stuk van onze cheesecakes staan en nu ik de foto's weer zie heb ik er eigenlijk opnieuw spijt van. We zaten zo vol dat we ook geen zin hadden om de resterende stukken mee te nemen, jammer maar helaas. Het is iets wat ik nu voor de volgende keer weet.

Nadat we aan hadden gegeven dat we genoeg hadden kregen we de rekening gepresenteerd. Helaas had ik geen coupon van het restaurant bij me, ik heb sowieso nog nooit een coupon van The Cheesecake Factory gevonden en dat blijf ik toch jammer vinden. Het is altijd leuk om een paar Dollar minder uit te hoeven geven door een coupon in te leveren, maar helaas gebeurde dat nu dus niet. We betaalden de rekening netjes en gingen op weg terug naar het hotel om de koffer in te pakken en ons klaar te maken voor het volgende deel van de reis, het Atlantis Paradise Island Resort stond nog op het programma dus de vakantie was nog niet voorbij. Het diner bij The Cheesecake Factory was weer geslaagd, de bestelde gerechten waren erg lekker, alleen baalde ik er wel van dat we de cheesecakes niet helemaal op hadden gekregen. Dat is natuurlijk geen reden om niet meer te gaan, The Cheesecake Factory blijft een van mijn favoriete Amerikaanse restaurantketens.