Pagina's

zondag 12 maart 2017

Restaurant: Park Café - New York City, New York

Restaurant: Park Café
Adres: 861 7th Ave, New York, NY 10019, Verenigde Staten


Een van de restaurants welke ik tijdens mijn derde reis naar New York bezocht heb om er te gaan lunchen was Park Café op 7th Avenue nabij Central Park. Dit restaurant stond in eerste instantie echter helemaal niet op de planning, we zouden eigenlijk naar Carnegie Deli gaan. Ik heb in het verleden een goede ervaring gehad met Carnegie Deli in The Mirage in Las Vegas en wilde ook graag naar het gelijknamige restaurant in New York City. Toen we echter bij Carnegie Deli aankwamen was het er zo druk dat mensen buiten stonden te wachten totdat er een tafeltje vrij zou komen. We hadden echter geen zin om lang te moeten wachten en besloten om door te lopen en te kijken naar een ander restaurant waar pastrami en corned beef sandwiches werden verkocht. Op enkele tientallen meters afstand van Carnegie Deli zagen we Park Café en besloten om daar naar binnen toe te gaan.

We werden door een hostess naar een van de vrije tafeltjes achterin het restaurant gebracht en kregen de menukaarten uitgereikt. Ik had zin in een pastrami sandwich, maar ook in corned beef en ging op zoek in de menukaart naar mogelijk te bestellen gerechten. Het menu stond vol met allerlei verschillende ontbijt-, lunch- en avondmaaltijden, er kon gekozen worden voor pannenkoeken, eieren, allerlei verschillende soorten specialiteiten en gelukkig ook voor sandwiches. Tijdens het kijken in de menukaarten kregen we een viertal gratis glazen water uitgereikt. Ik probeerde het water weer, maar vond het wederom niet lekker van smaak. Het kraanwater in Amerika vind ik nog steeds lang niet in de buurt komen van het water in Nederland. Ik besloot daarom om gelijk maar iets anders te drinken te bestellen en koos voor een biertje van Budweiser. Aan tafel werden er verder nog twee flesjes Beck's bier en een Sprite besteld.

Reisartikelen.nl




Na even met elkaar overlegd te hebben besloten we om een corned beef sandwich en een pastrami sandwich te bestellen en deze met elkaar te delen, zodat we van allebei de sandwiches een helft zouden kunnen opeten. Aan tafel werd er verder nog een ander broodje pastrami en een pita gyros met friet en tzatziki besteld. De gyros leek mij eigenlijk ook wel lekker, maar toch had ik meer zin in een naar Amerikaanse maatstaven belegd broodje. Nadat we de bestelling hadden doorgegeven keek ik nog even goed rond in het restaurant, het was een leuke diner met veel booths en er hing een echte authentieke Amerikaanse sfeer. Het was niet heel erg druk in de zaak, de bezoekers die er waren bestonden voornamelijk uit toeristen, maar er waren ook enkele locals aanwezig in het restaurant. Ik baalde nog steeds wel een beetje van de drukte bij Carnegie Deli, maar was uiteindelijk ook wel tevreden met het restaurant waar we nu terecht waren gekomen.

De drankjes waren inmiddels geserveerd en ik genoot ervan. Budweiser is natuurlijk een echt Amerikaans biertje en ik vind het heerlijk om dit te drinken wanneer ik in het land van de onbegrensde mogelijkheden ben. We kletsten over de dag en wat er verder nog komen ging. De stad New York blijft elke keer weer indruk op me maken, het voelt voor mij nog steeds als een film wanneer ik in de stad loop en daar spraken we dan ook over. Het was mooi om al het verkeer en de gehaaste voetgangers langs het restaurant te zien komen. Die gejaagdheid en drukte hoort echt bij New York, dat heb ik verder in nog maar weinig andere Amerikaanse steden gezien. Na even gewacht te hebben kwam onze serveerster aangelopen en de door ons bestelde broodjes werden op tafel gezet.





De broodjes zagen er stuk voor stuk erg lekker uit, de pastrami en corned beef sandwiches bestonden uit grote ronde bollen belegd met een flink aantal plakken vlees. Ze waren al in tweeën gesneden, dus het was makkelijk om de broodjes met elkaar te delen. De pita met gyros zag er heel anders uit dan bij ons in Nederland, het vlees bestond uit een aantal lange stroken en dus niet uit kleine stukjes. Het vlees was wel op dezelfde manier gekruid en de tzatziki smaakte ook hetzelfde als bij ons in Nederland en Griekenland. Jullie vragen je nu natuurlijk af hoe ik dat weet, dat komt omdat ik stiekem een klein stukje geproefd had, nee hoor zo stiekem was het niet. Ik heb het gewoon netjes gevraagd.

De broodjes met pastrami en corned beef waren heel erg lekker van smaak. Het vlees was mooi dun gesneden, was sappig en werd heerlijk warm geserveerd. Ik genoot echt van beide broodjes en was blij dat we ervoor hadden gekozen om allebei een helft te delen. Ik moet wel zeggen dat mijn voorkeur uit ging naar de helft met de pastrami, die helft was toch net nog iets lekkerder dan de helft met corned beef. Ondanks dat het in het totaal maar één broodje was, zat mijn maag toch wel behoorlijk vol toen ik beide helften helemaal opgegeten had. Ik heb dan ook niks laten liggen en alles helemaal opgegeten. Zoals jullie weten vind ik het zonde wanneer er iets overblijft en dat is bij mij dan ook bijna nooit het geval.

Nadat we al onze gerechten en broodjes op hadden gegeten vroegen we de rekening aan de serveerster. Deze kwam iets later aangelopen met een rekening waarop alles met een pen was geschreven en de bedragen en het totaal waren met behulp van een rekenmachine berekend. In Nederland zou de belastingdienst niet zo blij zijn met dit soort handgeschreven rekeningen, maar in Amerika komt het dus nog wel steeds voor. Het schrift was haast niet te lezen, maar het was wel duidelijk wat we moesten betalen. In het totaal moesten we $ 84,70 afrekenen, een behoorlijk bedrag voor een lunch met 4 personen, maar goed we gingen ook al van een redelijk bedrag uit. Wanneer je in een wereldstad op vakantie bent dan weet je dat het vaak niet goedkoop is. Bovendien hadden we lekker gegeten en een goede bodem gelegd voor de rest van de dag. Onze lunch bij Park Café was goed geweest, de sandwiches waren heerlijk en we hebben er gezellig gezeten.