Pagina's

vrijdag 24 maart 2017

Restaurant: Red Lobster - Honolulu, Hawaii

Restaurant: Red Lobster
Adres: Ilikai Marina Condos, 1765 Ala Moana Blvd, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten

Een vriend van mij, wie ook geregeld naar Amerika op vakantie gaat, vertelde mij een aantal jaar geleden over het restaurant met de naam Red Lobster. Hij was bij een van de vestigingen van het restaurant wezen eten in Orlando, Florida en raadde mij aan om er ook eens naartoe te gaan. Het heeft wel een tijdje geduurd voordat ik het restaurant daadwerkelijk heb bezocht. Mijn eerste bezoek aan Red Lobster bracht ik tijdens mijn reis naar Hawaii, het restaurant bevond zich op een aantal minuten afstand van het hotel, het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort, waar ik destijds verbleef. Op een van de laatste avonden tijdens mijn verblijf op het eiland Oahu ging ik voor het diner naar het restaurant en voorafgaande aan dit bezoek was ik erg benieuwd naar de verschillende vis- en schaaldiergerechten welke werden geserveerd.

Red Lobster is een Amerikaanse restaurantketen met het hoofdkantoor in Orlando, Florida. Naast vestigingen in Amerika heeft de keten ook restaurants in Canada, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Qatar, Mexico en Japan. Wereldwijd zijn er meer dan 700 restaurants van Red Lobster te vinden. Red Lobster werd op 22 maart 1968 opgericht door de ondernemers Bill Darden en Charley Woodsby. Oorspronkelijk werd het restaurant aangekondigd als een 'Haven voor Seafood Lovers". Het eerste restaurant werd gevestigd in Lakeland, Florida, en vervolgens werden er nog een aantal andere restaurants geopend in het zuidoosten van het land. In 1970 werd Red Lobster verkocht aan Generaal Mills, waarna het aantal vestigingen van het restaurant vervolgens snel groeide. In 1995 werd Red Lobster onderdeel van Darden Restaurants. Red Lobster is gespecialiseerd in schaal-en schelpdieren, zoals kreeft, garnalen, vis, krab, en weekdieren.

Reizen Amerika



We arriveerden bij het restaurant nadat we van het Bischop Museum af waren gekomen. De auto konden we in de buurt van het restaurant gratis parkeren, dus dat was al gelijk een positief punt. Het restaurant was door haar grote rode kreeften en de tekst Red Lobster aan de buitenkant van het gebouw goed te herkennen. We betraden de zaak en keken even goed rond, het was vrij rustig in het restaurant, veel stoelen en banken waren nog vrij en het zou geen probleem moeten zijn om aan een van de vrije booths plaats te kunnen gaan nemen. We werden door een vrolijke hostess naar een vrije booth gebracht en kregen de menukaarten vervolgens uitgereikt. De voorkant van de menukaart was bedrukt met een grote rode kreeft en bestond verder uit een groot aantal bladen met voornamelijk visgerechten.

Ook stond er een boek op tafel waarin de (alcoholische) dranken, voorgerechten en nagerechten waren omschreven. Ik keek eerst even in het boekje met de drankjes, ik had namelijk zin in een biertje en besloot te gaan voor de Kona Lager, een bier van de Hawaiiaanse brouwerij Kona Brewing Company. Aan tafel werd er verder nog een flesje Perrier besteld, want we moesten natuurlijk wel nog met de auto veilig terug bij het hotel aankomen. Ik bladerde een ruime tijd in het grote boekwerk met alle verschillende visgerechten en twijfelde tussen de Parrot Isle Jumbo Coconut Shrimps, de Seaside Shrimp Trio en de Bar Harbor Lobster Bake, uiteindelijk koos ik voor het laatstgenoemde gerecht. De Bar Harbor Lobster Bake bestond uit kleine gespleten en geroosterde Maine kreeftstaarten, garnalen, sint-jakobsschelpen, mosselen en tomaten, geserveerd op een pasta in een knoflook- en witte wijn bouillon. Aan tafel werd er verder ook nog een Salmon New Orleans besteld, dat gerecht bestond uit een groot stuk zalm, geserveerd met rijst, broccoli, citroen en enkele garnalen.




In de buurt van de plek waar wij aan tafel zaten bevond zich een bassin waarin een groot aantal kreeften zwommen. Deze kreeften zouden later op worden gegeten. Gasten van het restaurant konden kiezen welke kreeft zij wilden bestellen, vervolgens werd de gekozen kreeft uit het water gehaald en zou dan later door de kok worden bereidt. Op zich vond ik dit best een apart iets, ik had de levende kreeften in een restaurant pas één keer eerder gezien, destijds in een restaurant in Vlissingen. De kreeft welke ik had besteld zwom al niet meer in het bassin en op een of andere manier was ik daar eigenlijk wel blij mee, waarom weet ik eigenlijk niet. De drankjes waren inmiddels geserveerd en ik genoot van het lekkere biertje van de Kona Brewing Company.

Nadat we een tijdje in het restaurant zaten werd het steeds drukker in de zaak. Veel tafels raakten bezet en de sfeer werd daardoor ook een stuk gezelliger. We waren lekker aan het kletsen over de dag, over wat we weer allemaal hadden meegemaakt en gezien, en tijdens dat gesprek werden de gerechten geserveerd. Ik moet zeggen dat ik mijn Bar Harbor Lobster Bake er erg goed uit vond zien, het diepe ronde bord was flink gevuld met alle ingrediënten welke ik zojuist heb beschreven en ik was vooral benieuwd naar de smaak van de kreeft. Ik had destijds namelijk nog nooit kreeft gegeten, ik kon het me in ieder geval niet herinneren, en al helemaal niet zo uit de staart. Ik begon daarom dan ook met het loshalen van het vlees uit de staarten, dat ging eigenlijk vrij eenvoudig, en vervolgens besloot ik om de kreeft te proeven.





De kreeft smaakte ontzettend lekker! Bij het gerecht zat een bakje gesmolten boten en deze boter in combinatie met de kreeft zorgde voor een heerlijk smaak. Ik was opgelucht, want dacht in eerste instantie dat ik de kreeft misschien niet zou lustten, maar wilde het toch proberen. Ik was blij dat ik het geprobeerd had, want ik genoot er echt van. De garnalen, sint-jakobsschelpen en mosselen in combinatie met de pasta waren ook verrukkelijk. Ik was blij met iedere hap welke ik nam, de smaken waren elke keer verschillend en de totale combinatie was erg goed. Ik had een juiste keuze gemaakt en ik snapte ook wel waarom Red Lobster destijds bij me werd aangeraden. Het Salmon New Orleans-gerecht zag er ook lekker en vooral kleurrijk uit. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik niet van zalm, dus die heb ik dan ook niet geproefd, wel heb ik een paar garnalen van het gerecht gegeten en die smaakten erg goed.

Nadat we onze borden leeg hadden gegeten, of nou ja mijn bord was bij lange na niet leeg, want alle schalen en schelpen lagen natuurlijk nog op het bord, namen we een kijkje in de menukaart waarin de desserts waren beschreven. Voorafgaande aan de reis was ik lid geworden van de e-club van Red Lobster en vanwege dit feit had ik een coupon in mijn e-mail gekregen waarmee we een gratis voorgerecht of nagerecht konden bestellen. We hadden geen voorgerecht op en daarom kozen we dan ook voor een gratis nagerecht. We hoefden niet heel lang meer na te denken over wat we zouden gaan bestellen toen we het dessert met de naam Chocolate Chip Lava Cookie zagen staan. De Chocolate Chip Lava Cookie was een warme chocolate chip cookie met een gesmolten chocoladekern, overgoten met een bolletje vanille-ijs en chocoladesaus. Hier hadden we allebei veel trek in en dus besloten we het dessert dan ook te bestellen.



Even nadat we de bestelling hadden doorgegeven werd het nagerecht geserveerd. De Chocolate Chip Lava Cookie zag er overheerlijk uit! Het koekje was dik, vol met grote stukken chocola en in het midden van het koekje zat ook nog eens vloeibare chocolade. Op het koekje lag een grote bol vanille-ijs welke al aan het smelten was en er was veel chocoladesaus overheen gedaan. Het dessert werd netjes met 2 lepels geserveerd, zodat we er samen van konden genieten. Nu ik de foto zie loopt het water me alweer in de mond. Het dessert smaakte zoals het eruit zag, verrukkelijk. De combinatie van het koude ijs en het warme koekje met chocolade was voortreffelijk en het duurde dan ook niet heel erg lang voordat we het bordje helemaal leeg hadden gegeten.

Nadat we het dessert op hadden vroeg ik om de rekening, welke door de serveerster meteen werd uitgereikt. In het totaal moesten we voor de door ons bestelde gerechten en drankjes iets meer dan $ 70,00 betalen, dat vond ik best een groot bedrag, maar dat kwam natuurlijk ook vanwege de kreeft. Ik rekende het bedrag, inclusief een fooi voor de serveerster, af en na nog een laatste blik geworpen te hebben op de zwemmende kreeften in het bassin verlieten we het restaurant. Het diner bij Red Lobster in Honolulu vond ik goed, ik vond het zelfs zo goed dat ik alweer een keer terug ben gegaan naar een van de andere vestigingen van de keten, namelijk de Red Lobster op Times Square in New York, waar ik een andere keer over zal schrijven.