Pagina's

zondag 30 juli 2017

Activiteit: Pacific Science Center - Seattle, Washington

Activiteit: Pacific Science Center
Adres:      200 2nd Ave N, Seattle, WA 98109, Verenigde Staten


Het Seattle Center, iets buiten het centrum van Seattle, bevat een groot aantal verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Space Needle, het Museum of Pop Culture (MoPOP) oftewel EMP Museum, de International Fountain, het Chihuly Garden and Glass Museum en het Pacific Science Center. Al deze toeristische trekpleisters heb ik tijdens mijn reis in Seattle bezocht en vandaag zal ik schrijven over het Pacific Science Center. Het Pacific Science Center is een wetenschapsmuseum welke is ontworpen door Minoru Yamasaki voor de wereldtentoonstelling in 1962. Het is een onafhankelijk, non profit, museum, welke in totaal meer dan 7,1 hectare (29.000 vierkante meter) aan grond in beslag neemt.

Vanuit het Fairmont Olympic Hotel, waarin we verbleven, was het een klein half uurtje lopen naar het Seattle Center. In de ochtend bezochten we eerst het MoPOP Museum, waar ik eerder over schreef, en vervolgens gingen we verder naar het Pacific Science Center. Toegang tot het Pacific Science Center was inbegrepen bij de Official Seattle CityPASS welke ik voorafgaande aan de reis had gekocht. Deze kaart vond ik erg handig, de belangrijkste toeristische trekpleisters van Seattle konden met deze kaart worden bezocht en bovendien was er ook nog een korting berekend in de prijs. Ik heb verder dan ook geen andere tickets meer hoeven te kopen voor het Pacific Science Center en dat zorgde ook wel voor het nodige gemak.

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig! 




De entree van het museum zag er met haar grote, hoge, witte stalen bogen erg futuristisch uit. We lieten onze tickets scannen en de toegang werd verleend. We betraden het voorplein, welke bestond uit een vijver met een fontein en een aantal dinosaurussen, en keken even rond waar we naartoe zouden gaan. We betraden het gebouw aan de linkerkant en kwamen in een expositie terecht waar opnieuw allerlei dinosaurussen werden tentoongesteld. Deze expositie heette Dinosaurs: A Journey Through Time. Ik vond het wel grappig om alle nagemaakte dieren en botten te zien en vond de tentoonstelling een beetje  lijken op een expositie van het American Museum Of Natural History in New York. Nadat we een ronde langs alle dinosaurussen hadden gemaakt gingen we verder op weg naar de Live Science Stage. In de Live Science Stage was iemand bezig met het doen van een aantal proefjes. Veel kinderen waren aan en kijken en ik vond het zelf ook best interessant om te zien.

Vanuit het gebouw 1 gingen we verder naar gebouw 2. Het ziet er misschien gek uit dat ik gebouw 1 en 2 typ, maar dat waren echt de namen van de gebouwen. Gebouw 2 begon met het Willard Smith Planetarium, in deze ruimte kon er gekeken worden naar allerlei verschillende planeten en sterrenstelsels, te vergelijken met een ruimte in het Adler Planetarium van Chicago. Vervolgens verder naar Science on a Sphere, de Saltwater Tide Pool en de Wellbody Academy. Elke ruimte had zo zijn eigen proefjes en activiteiten welke je kon doen. Veel jonge kinderen waren aan het spelen, maar zelf vond ik het lange tijd niet heel erg interessant. Ik begon het pas interessant te vinden toen ik een bord zag hangen met de tekst Burger Planet. Bij Burger Planet kon er namelijk een menu samen worden gesteld met lekkere fastfood-gerechten, helaas bleek het al snel dat het een fictief menu zou zijn en dat er geen echte gerechten geserveerd werden. Het was de bedoeling dat de calorieën geteld werden, maar dat wilde ik niet weten.





Gebouw nummer 3 van het Pacific Science Center bestond uit de onderdelen Body Works, de Science Playground en de Pacific Science Center Store. Ook in dit gebouw was alles weer grotendeels op kinderen en jongeren gericht. Ik werd nog steeds niet echt enthousiast van het museum en dat vond ik eigenlijk wel erg jammer. We besloten om nog even in het winkeltje van het museum te kijken om te zien of er iets leuks aangeboden werd wat we konden gaan kopen voor thuis, maar dat viel helaas ook erg tegen. Ik kon zelfs geen leuke magneet van het Pacific Science Center vinden voor op de koelkast. We besloten daarom dan ook maar om het derde gebouw te verlaten en we liepen nog even naar buiten toe. 

We zagen dat er ook nog een Laser Dome aanwezig was in het Pacific Science Center. De naam Laser Dome vond ik erg interessant klinken en wilde er graag naar binnen toe gaan. Helaas bleek het zo te zijn dat er op de dag van mijn aanwezigheid in het museum geen shows opgevoerd werden in het Laser Dome en dat er anders ook aparte tickets voor hadden moeten worden aangeschaft. Ik baalde er wel van want had zin om een mooie lasershow te zien. We gingen een beetje teleurgesteld op weg naar de "Special Exhibition Hall" een hal waar wisselende exposities tentoon werden gesteld. Opnieuw kregen we een teleurstelling te verwerken, want ook voor de speciale tentoonstelling moesten aparte tickets worden gekocht. Omdat de rest van het museum een beetje tegenviel besloten we om die extra tickets niet aan te schaffen.





We hadden wel nog de beschikking over een tweetal tickets welke goed waren voor één show in het Paccar IMAX theater. We kozen er voor om de film "Living in the age of Airplanes" te gaan bekijken en moesten nog even een klein half uurtje wachten voordat die film zou gaan beginnen. In het half uurtje dat we moesten wachten zijn we buiten op het voorplein van het museum geweest en hebben een aantal proeven met water uitgevoerd. Dat was op zich wel grappig om te doen en het was ook een leuk tijdverdrijf, zodat we het half uurtje snel door konden gaan komen. Op een gegeven moment gingen de deuren van het theater open en de zaal vulde zich al snel. Ik vond de film welke werd vertoond het leukst van het gehele Pacific Science Center, het was erg interessant om te zien in welke sneltreinvaart de luchtvaart zich heeft ontwikkeld en ook nog steeds doet. Zonder de luchtvaart waren wij natuurlijk ook nooit in Seattle terecht gekomen en had ik dit blog ook nooit kunnen beginnen.

Nadat de film was afgelopen besloten we om het Pacific Science Center te gaan verlaten en op weg te gaan naar de volgende activiteit, het Chihuly Garden and Glass Museum. Het Pacific Science Center vond ik op zich wel leuk om een keer gezien te hebben, maar zelf zou ik er niet snel meer voor een tweede keer naartoe gaan. Het is denk ik wel een heel leuk museum voor kinderen, zij kunnen zelf heel veel proefjes verrichten en allemaal verschillende soorten dingen doen in het Pacific Science Center. Voor deze proefjes en activiteiten ben ik inmiddels al flink wat jaartjes te oud. Ik geef zelf de voorkeur aan het EMP oftewel MoPOP Museum in Seattle en ook aan de Space Needle, maar wanneer je samen met kinderen in Seattle bent dat is het Pacific Science Center zeker wel een leuke activiteit om te doen.