Pagina's

donderdag 6 juli 2017

Themepark attractie: Disney's Hollywood Studios - Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Disney's Hollywood Studios
Adres: Walt Disney World Resort, 351 S Studio Dr, Lake Buena Vista, FL 32830, Verenigde Staten

Enige tijd geleden bezocht ik de pretparkhoofdstad van de wereld, Orlando in Florida. Tijdens die reis stonden onder andere alle 6 de Disneyparken op het programma. Het was een reis om nooit te vergeten, waar ik nog vaak aan terugdenk. Ik vond het zo geweldig dat ik zelfs nog een tweede keer ben geweest en de derde keer staat voor over een paar weken op het programma. Ik heb er weer zin in en kijk er naar uit om weer in het geweldige Orlando te zijn. Een van de Disneyparken welke ik tijdens mijn eerste reis naar Orlando heb bezocht was Disney's Hollywood Studios, een pretpark dat zich richt op de Amerikaanse (Disney)filmindustrie. Vrijwel alle attracties van het park zijn gebaseerd op (teken)films en series welke in het verleden door de The Walt Disney Company of partners daarvan zijn uitgebracht.

Disney's Hollywood Studios heette oorspronkelijk Disney-MGM Studios. Het park werd op 1 mei 1989 geopend en is gebaseerd op een idee van Marty Sklar, Randy Bright, en Michael Eisner. Het park is de derde van vier grote themaparken (waterparken niet meegerekend) gebouwd in Walt Disney World. Disney's Hollywood Studios heeft een oppervlakte van 55 hectare en is geïnspireerd op het beroemde Hollywood (Californië) van de jaren 1930 en 1940. In het begin was het niet alleen een pretpark, maar er was ook een volledig operationele productiestudio met actieve film- en televisieproductie aanwezig, waar de nodige producties zijn opgenomen en gemaakt. Sinds 2008 is de naam MGM Studios omgezet in Disney's Hollywood Studios. Met een kleine 11 miljoen bezoekers per jaar staat het park op de 5e positie betreffende de drukst bezochte pretparken in Amerika en op plek 8 wereldwijd.




Tijdens mijn eerste bezoek aan het Walt Disney World Resort verbleef ik 11 dagen in het Disney's All-Star Movies Resort, vanuit dat hotel reden gratis shuttlebussen naar alle verschillende pretparken van Walt Disney World. De rit zou normaal met de auto een kleine 10 minuten duren, maar met de shuttlebus duurde het toch een stuk langer, omdat de bus ook bij de verschillende andere All-Star resorts gasten moest oppikken. Toen we eenmaal bij het park aankwamen zag ik vanuit de verte de grote icoon van het park al staan. Dit icoon was de magische hoed van Mickey Mouse uit de film Fantasia, helaas is deze magische hoed inmiddels verwijderd uit het park, dat vind ik erg zonde, want het was juist het boegbeeld van Disney's Hollywood Studios. Ik ben benieuwd of en wat er voor terug zal gaan komen. Bij het zien van de grote blauwe magische hoed had ik direct zin om het park verder in te gaan en alle attracties te bezoeken.

Vanuit de entree van het park liepen we in een rechte lijn over Hollywood Boulevard en betraden de eerste attractie van de dag, The Great Movie Ride, een 22 durende tocht in een bootje welke langs allemaal bekende scenes van films ging, waarbij ook echte acteurs in meespeelden. Dit vond ik al gelijk een geweldige attractie en was benieuwd naar de rest van het park. Ik vond het grappig om het TCL Chinese Theatre te zien, dit nagemaakte symbool van Hollywood zou ik later, op een volgende vakantie, ook nog eens in het echt gaan zien. We liepen vervolgens verder naar Pixar Place en haalden een FastPass voor de attractie Toy Story Midway Mania (de attactie waar ik het meest naar uitkeek), we moesten een uurtje wachten, zodat we genoeg tijd hadden om eerst een andere attractie in het gezellige pretpark te bezoeken.



We liepen verder door de verschillende straten van Amerika en op een gegeven moment kwamen we uit bij Honey I shrunk the kids. We liepen door een (speel)tuin, waarbij het net leek alsof we gekrompen waren. Ik vond het leuk gemaakt, maar niet heel erg spectaculair. Deze attractie is er inmiddels niet meer, want in 2016 is het gesloten om zodoende ruimte te kunnen maken voor Star Wars Land. Toen we de tuin uitkwamen zagen we ineens een mini-parade van de Power Rangers, van deze helden had ik al lang niks meer gehoord en vond het grappig om ze in Amerika weer te zien. Inmiddels is er een nieuwe film uitgekomen van de Power Rangers, zodat ze ook hier in Nederland weer de nodige bekendheid hebben gekregen. De mini-parade bestond uit een zwarte cabriolet auto met daarbij de verschillende Power Rangers die aan het dansen en poseren waren.

Inmiddels was het tijd om Toy Story Midway Mania te bezoeken, wat een geweldige attractie was dat zeg! Ik heb er in het verleden hier op mijn blog een heel artikel aan gewijd, dat kunnen jullie hier vinden. Toen we uit Toy Story Midway Mania kwamen was er een voorstelling van High School Musical 3 bezig, hier hebben we even bij staan kijken. Vervolgens bezochten we de Hollywood Studios Backlot Tour, een tram tour door het achterste gedeelte van het park, waarbij voornamelijk special effects van films werden tentoongesteld en uitgelegd. Ik vond het een hele leuke attractie, maar helaas moet ik melden dat ook de Backlot Tour inmiddels gesloten is, omdat er ruimte vrij gemaakt moest worden voor Star Wars Land en ook Toy Story Land. Zelf had ik liever gehad dat deze authentieke attracties hadden blijven bestaan en dat de nieuwe attracties op een extra ruimte gebouwd zouden gaan worden, zodat het park ook verder zou uitbreiden. Er is nog genoeg ruimte in het Walt Disney World Resort beschikbaar en daarom vind ik het zonde om attracties af te breken.



De attractie die volgde was een stuntshow van Indiana Jones (Indiana Jones Epic Stunt Spectacular), in het huidige Echo Lake-gebied. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de show niet veel aan vond, er was weinig actie en tussen de verschillende scenes door moesten we steeds best lang wachten. De stuntshow bestaat nu wel nog steeds, ik vind het jammer dat niet een van de Indiana Jones attracties uit Parijs, Tokio of Anaheim in het park aanwezig waren. We bezochten de Voyage of The Little Mermaid, ook dit was een show met live-acteurs en poppen, leuk voor kinderen, maar doe mij de darkrides maar van The Little Mermaid. Toen we deze attractie uitkwamen zijn we even blijven kijken naar de Disney's Hollywood Studio Block Party Bash parade, een felgekleurde parade met veel Disney Pixar figuren. Er werd gedanst en gezongen en doordat het ook erg lekker weer was werd er daardoor een erg goede sfeer in het park gecreëerd.

Opnieuw gingen we naar een show, namelijk de Lights, Motors, Action stunt show, welke vrijwel hetzelfde was als de show in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs. De show is inmiddels ook gesloten om ruimte te maken voor Star Wars Land en Toy Story Land. We hadden nog steeds niet genoeg shows gezien en gingen op weg naar Beauty and the Beast Live on Stage, een show met zang en dans, leuk voor kinderen. Een attractie welke ik zelf ook erg leuk vond was Muppet Vision 3D, een 3D of eigenlijk 4D film van de Muppets waarbij ik een aantal keer echt hard heb moeten lachen. De attracties voor de waaghalzen op het park waren The Hollywood Tower Hotel, Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith en Star Tours, deze attracties waren allemaal vrijwel hetzelfde als die in Disneyland Parijs.



Nadat we vrijwel alle attracties en shows van het park erop hadden zitten zijn we nog heel even bij een auditie van American Idol wezen kijken en vervolgens stond alweer de laatste show van het park op het programma, namelijk Fantasmic. Er werd aangeraden om flink op tijd een plek op te zoeken in het grote theater en dat hebben we dan ook gedaan. Bijna 1,5 uur voor aanvang van de show hadden we een plekje gevonden. We dachten dat we vroeg waren, maar de tribune zat toen al voor de helft vol. Naarmate de tijd tot het begin van de show naderde werd het alsmaar drukker en drukker en een kwartier voor aanvang kon er echt helemaal niemand meer bij. De show Fantasmic was geweldig, het was echt een show welke ik van Disney gewend ben en heb vanaf het begin tot eind zitten genieten samen met de mensen om me heen.

Toen Fantasmic was afgelopen hadden we eigenlijk alle shows die we wilden zien gezien en alle attracties welke we wilden doen gedaan. We besloten dat het een mooie tijd was voor ons om terug te gaan naar het hotel, want de volgende dag stond het Disney's Blizzard Beach waterpark al weer op het programma. Nu dat ik deze post heb geschreven besef ik me hoeveel attracties en shows er de laatste tijd uit het park zijn verdwenen om ruimte te maken voor Star Wars Land en Toy Story Land. Ik vond dat er al weinig attracties in Disney's Hollywood Studios aanwezig waren en er zijn er nu maar helemaal weinig overgebleven. Ik kan een bezoek aan Disney's Hollywood Studios dan ook pas weer aanraden wanneer Star Wars Land en Toy Story Land volledig gereed en afgerond zijn en eigenlijk zouden er dan nog wel wat extra attracties bij moeten gaan komen. Disney's Hollywood Studios is een park met vooral veel shows, daar moet je rekening mee houden wanneer je er naartoe gaat. Zie hieronder een groot aantal foto's en wat filmpjes welke ik gedurende de dag op het park heb gemaakt.