Pagina's

donderdag 15 februari 2018

Restaurant: Potbelly Sandwich Shop - Houston, Texas

Restaurant: Potbelly Sandwich Shop
Adres: 3121 N Terminal Rd, Houston, TX 77032, Verenigde Staten




Ik ben al verschillende keer in Houston, Texas geweest, helaas ben ik echter nog nooit verder gekomen dan het George Bush Intercontinental Airport. Ooit hoop ik een rondreis door Texas te maken, maar tot die tijd moet ik het doen met mijn ervaringen op het vliegveld. In het verleden schreef ik al over de vestigingen van Wendy’s en Einstein Bros. Bagels welke ik op de Internationale luchthaven van Houston bezocht en vandaag ga ik het hebben over het restaurant van Potbelly Sandwich Shop welke aanwezig is op het vliegveld. Ik bezocht de vestiging van Potbelly Sandwich Shop tijdens de tussenstop van mijn afgelopen reis vanuit Las Vegas terug naar Amsterdam. Ik had tijdens mijn overstap een paar uurtjes de tijd om wat te gaan eten en wist op het moment van landing in Houston nog niet waar ik dat zou gaan doen.

De eerste vestiging van Potbelly Sandwich Shop werd in 1977 in Chicago geopend. 20 jaar later, in 1997 dus, werd het restaurant verkocht en de koper breidde het restaurant al snel uit tot een keten en opende dus ook een tweede restaurant van Potbelly. Al snel nam het aantal vestigingen van het restaurant toe, met tot op dit moment meer dan 300 restaurants in een flink aantal verschillende staten van Amerika. Er zijn inmiddels tevens Internationale vestigingen van Potbelly Sandwich Shop geopend in Dubai en Londen. Het menu van Potbelly Sandwich Shop bestaat uit verschillende sandwiches die allemaal warm worden geserveerd, tevens worden er salades, soepen, koekjes, smoothies, thee en koffie aangeboden. Veel van de restaurants staan erom bekend dat zij in de middag, tijdens lunchtijd, livemuziek aanbieden.

 


Nadat ik in Houston was geland en uit het vliegtuig was gestapt hoefde ik mijn koffer gelukkig niet op te halen en opnieuw in te leveren, hij was namelijk al doorgelabeld naar Amsterdam, dus daar had ik verder geen omkijken meer naar. Ik kon, samen met mijn reisgezelschap, dus rustig op zoek gaan naar een restaurant om iets te eten. Het was nog vrij vroeg op de dag en lunchtijd, daarom leek het mij wel lekker om ergens een sandwich te gaan eten. Nadat we even op het grote vliegveld rond hadden gelopen en onze gate voor de volgende vlucht hadden gevonden liepen we terug naar een kleine food court welke we tijdens onze wandeling hadden gezien. Bij deze food court waren onder andere een Wendy’s, een Pick Up Stix en dus ook een Potbelly Sandwich Shop aanwezig, en het bood op dat moment eigenlijk voor ieder wel wat wils.

Ik liep naar de Potbelly Sandwich Shop en wist eigenlijk al wel wat ik wilde gaan bestellen. Het was namelijk niet de eerste keer dat ik een vestiging van het restaurant bezocht, ik was al eerder naar Potbelly geweest in Seattle en New York City en ben destijds een fan van de Signature Italian sandwich geworden. Die sandwich wilde ik nu ook gaan bestellen, mijn laatste ervaring met het Amerikaanse eten tijdens die reis moest een goede gaan worden en daarom koos ik voor het broodje welke ik al kende. De Signature Italian sandwich is een warm gebakken meergranen-broodje belegd met een viertal Italiaanse vleeswaren, namelijk mortadella, pepperoni, salami en capicola samen met provolone kaas, verse sla, tomaat, mayonaise en Italiaanse kruiden. Ik had er erg veel trek in en toen ik de zaak in kwam gelopen liep het water me al in de mond.



Het was vrij druk in de zaak, het was natuurlijk lunchtijd en meerdere mensen hadden zin in een lekkere sandwich, dus moest ik even wachten op mijn beurt. Gelukkig stond het door mij gewenste broodje nog steeds op het menu dus hoefde niet van mijn voorkeur af te wijken. Na een paar minuten gewacht te hebben werd ik geholpen en ik bestelde mijn Italian sandwich. Nog even heb ik gedacht om ook een cookie en wat te drinken erbij te bestellen, maar ik besloot dat ik aan het broodje wel genoeg zou gaan hebben. In het totaal betaalde ik zo’n $ 8,00 voor het broodje, best een aardig bedrag, maar ik had het er graag voor over en had toch nog wat Dollars in mijn portemonnee welke ik op wilde gaan maken. Het broodje werd vers voor me gebakken, belegd en verpakt en toen ik het uitgereikt kreeg liep ik er snel mee naar het tafeltje welke bezet werd gehouden.

Van alle verschillende aanwezige restaurants in het food court stond nu iets op tafel, de baconator met friet zag er goed uit en ook de loempia’s van Pick Up Stix leken mij lekker. Toch was ik erg blij met de door mij bestelde sandwich. Ik pakte het papieren zakje snel uit en begon met het opeten van de eerste helft van het broodje. Bij de eerste hap werd ik gelijk gelukkig, heerlijk zeg, wat een smaak. Alle verschillende vleessoorten met de kaas proefde ik erg goed en doordat het broodje warm was kwamen de smaken extra tot zijn recht. Het duurde niet lang voordat ik de eerste helft van mijn broodje op had. Na tussendoor even gekletst te hebben moest ook de tweede helft eraan geloven. Het opeten van de tweede helft duurde wat langer, maar toch lukte het me om de gehele sandwich op te krijgen. Mijn maag zat op dat moment wel echt helemaal vol en er kon niks meer bij. Ik heb genoten van de sandwich en hoop in de toekomst weer een broodje van Potbelly Sandwich Shop te eten.