Pagina's

maandag 19 februari 2018

Themepark attractie: Universal's Islands of Adventure - Orlando, Florida

Themepark attractie: Universal's Islands of Adventure
Adres: 6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten


De post van vandaag ziet er wat anders uit dan wat jullie van mij gewend zijn. Vandaag ga ik het namelijk hebben over een van de mooiste en beste pretparken waar ik tot nu toe ben geweest, namelijk Universal's Islands of Adventure in Orlando, Florida. In plaats van al teveel over het pretpark te schrijven heb ik deze keer weer eens voor een fotoverslag gekozen. Tot op heden ben ik driemaal bij het pretpark geweest en elke keer weet ik me er weer uitstekend te vermaken. Bij elk bezoek waren er nieuwe attracties geopend, dus voor mij was er ook steeds weer iets nieuws te beleven. Het park staat in alle lijstjes al jarenlang bij de top van beste pretparken ter wereld en dat snap ik heel goed. Er zijn een groot aantal diverse attracties in het themepark te vinden, uiteenlopend van rustige kiddyrides tot zeer heftige achtbanen.

Universal's Islands of Adventure is op dit moment verdeeld in een aantal verschillende themagebieden, namelijk Port of Entry, Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent, Seuss Landing en Skull Island. In vrijwel elk gebied heb ik een favoriete attractie, namelijk: The Amazing Adventures of Spider-Man in het Marvel Super Hero Island, dit vind ik sowieso een van de meest geweldige darkrides waar ik ooit in ben geweest; Dudley Do-Right's Ripsaw Falls in Toon Lagoon, een langdurige boomstamattractie met Dudley Do-Right als thema; Jurassic Park River Adventure in Jurassic Park, dit is een boottocht langs allemaal dinosaurussen, welke erg heftig afloopt; Harry Potter and the Forbidden Journey in The Wizarding World of Harry Potter, dit is ook een zeer heftige darkride, met een aantal rollercoaster-elementen erin verwerkt; Skull Island: Reign of Kong, de enige attractie in het gebied, waarbij je een treinrit door Skull Island maakt, dinosaurussen en King Kong tegenkomt.

Elk gebied is speciaal en ademt zijn eigen sfeer, wanneer je een nieuw themagebied inloopt voelt het alsof je in een andere wereld komt en dat vind ik erg bijzonder. De attracties zijn tot in de kleinste details gethematiseerd en daar hou ik van. Het park kan zeker concurreren met Disney en ik vind dat ze hun grootste concurrent in sommige facetten al voorbij zijn gestreefd. Het is een park voor mensen van alle leeftijden en ik raak er tijdens elk bezoek weer erg  onder de indruk van. Het pretpark blijft zich ontwikkelen, er zijn altijd plannen voor nieuwe attracties en ik hoop dat ik het in de toekomst nog eens zal gaan bezoeken. Zie hieronder een groot aantal foto’s welke ik van het themepark heb gemaakt en ik denk dat jullie het dan wel met me eens zullen zijn dat Universal's Islands of Adventure in Orlando, Florida tot een van de mooiste en beste pretparken van de wereld behoort.

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig!