Pagina's

woensdag 7 februari 2018

Restaurant: Twin Peaks Restaurant - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Twin Peaks Restaurant
Adres: 3717 S Las Vegas Blvd #285, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten

Vaak kijk ik naar het programma Undercover Boss op RTL Z, ik vind dat altijd leuk omdat er regelmatig favoriete Amerikaanse restaurantketens van mij in voorkomen. Tijdens een van de afleveringen stond het restaurant Twin Peaks in de schijnwerpers. Ik kende dat restaurant destijds nog niet, maar mijn aandacht werd er wel direct door getrokken. Twin Peaks was een breastaurant, net zoals The Tilted Kilt en Hooters in mindere mate zijn. Ik kwam er al snel achter dat een van de restaurants zich in Las Vegas bevond en ik had er wel oren naar om daar een keer naartoe te gaan. Inmiddels ben ik al tweemaal bij het restaurant wezen eten, de eerste keer tijdens mijn vrijgezellenfeest en de tweede keer tijdens een “gewone” reis met vrienden naar Las Vegas. Over die tweede keer schrijf ik vandaag hier op mijn blog.

Twin Peaks is een Amerikaanse keten van sportbars en –restaurants  welke zijn oorsprong vindt in de omgeving van Dallas, Texas. Het eerste restaurant werd in 2008 in Lewisville geopend en het hoofdkwartier van de keten staat in Addison, Texas. Op dit moment zijn er meer dan 60 vestigingen van Twin Peaks te vinden in Amerika en dat aantal is nog steeds groeiende. Het restaurant staat bekend om haar schaars geklede serveersters, zij dragen veelal een rode geruite top en korte kakikleurige  shorts. De restaurants zijn ingericht in het thema van een lodge in de wildernis en er worden veelal Amerikaanse gerechten en alcohol geserveerd. De slogan van het restaurant is “Eats, Drinks, Scenic Views”, waarbij het laatste natuurlijk slaat op de serveersters welke rondlopen in de zaken van de keten.




Het was onze eerste ochtend samen in Las Vegas, we hadden de vorige avond flink doorgehaald, maar toch was iedereen behoorlijk fit. We overlegden even waar we wilden gaan ontbijten en we kwamen al snel uit bij Twin Peaks. Een drietal jongens waren voor de eerste keer in Las Vegas en zij hadden onze verhalen al gehoord over de restaurants in de stad en ze wilden dat nu zelf ook wel eens mee gaan maken. Vanuit het Excalibur Casino & Hotel, waarin we sliepen, was het een kwartiertje lopen naar Twin Peaks. Natuurlijk keek iedereen tijdens de wandeltocht zijn ogen uit, maar we waren ook wel blij toen we bij het restaurant waren aangekomen. Gelukkig was de zaak al geopend en stonden we niet voor een gesloten deur. Iedereen had al behoorlijk veel trek gekregen, dus we zouden een flink ontbijt gaan bestellen.

Tot mijn verbazing was het al ontzettend druk in het restaurant, het was zaterdagochtend en er werden allerlei sportwedstrijden op grote televisieschermen uitgezonden. Een flink aantal supporters waren in de zaak aanwezig en waren aan het juichen en schreeuwen en ik voelde me gelijk weer helemaal thuis. We gaven aan dat we met 6 personen waren en iets wilden eten, vervolgens werden we door een hostess naar een vrije tafel op de bovenste etage van het restaurant toe gebracht. De tafel bood een uitzicht op de bar van het restaurant waar alle supporters omheen zaten en we hadden ook een goed zicht op alle grote televisieschermen. Ik ging op een plek aan tafel zitten waardoor ik niet met mijn rug naar de bar zat, want ik wilde alle actie in de zaak graag meemaken en zien.




We kregen de menukaarten uitgereikt en er werd tevens meteen gevraagd wat we wilden drinken. Ondanks dat het pas net 10:00 uur was geweest besloten de meesten om toch direct aan de alcohol te gaan. We bestelden twee Samuel Adams, een Corona, een Heineken, een Coca-Cola en een Dirty Blonde. Het laatste biertje bestelde ik, de Dirty Blonde was namelijk een huisbier van Twin Peaks welke ik graag wilde proberen. De biertjes kostten gemiddeld $ 10,00, daar kwam dan verder nog taks en fooi overheen, dus het was zeker niet goedkoop. Nadat we de drankjes hadden besteld doken we de menukaarten in om te zien wat we te eten zouden gaan bestellen. Echte ontbijtgerechten zoals pannenkoeken, eieren, toast en bacon stonden niet op de kaart, maar dat maakte volgens mij voor niemand wat uit. 

Toen op een gegeven moment de drankjes waren geserveerd wist iedereen ook wat ze nog meer zouden gaan bestellen. Er werd driemaal gekozen voor The Hangover Burger, dit was een hamburger welke nog het meest op een ontbijt leek. De hamburger zou namelijk worden belegd met gebakken ei, bacon, Amerikaanse kaas, sla, tomaat, rode uien en mayonaise. Zelf koos ik samen met nog iemand anders voor de Philly Cheesesteak, ik had namelijk erg veel trek in dit broodje met dun gesneden plakjes steak, peper, uien, kaas, champignons, Italiaanse kruiden en mayonaise. Ik probeer tijdens elke Amerikareis wel een keer de Philly Cheesesteak te bestellen en nu deed ik dat dus al op de eerste ochtend. Het laatste gerecht dat werd besteld was de Chicken Ranch Sandwich, dit was een broodje met gegrilde kip, bacon, kaas, sla, pico de gallo en mayonaise.  




Zoals jullie kunnen lezen was het een verre van gezond ontbijt voor iedereen, maar we waren tenslotte in Las Vegas en wilden goed genieten. Tijdens het wachten op de gerechten genoten we al van de biertjes, de sportwedstrijden, de sfeer en “Scenic Views” en we voelden ons echt in Sin City. Na even gewacht te hebben werden de gerechten geserveerd en iedereen begon gelijk met het aanvallen van hun flink belegde broodjes. De smaak van mijn Philly Cheesesteak was heerlijk. Ooit wil ik een broodje Philly Cheesesteak in Philadelphia gaan eten en ik hoop dat het dan evengoed zal smaken als het broodje bij Twin Peaks. De combinatie van het vele vlees met kaas op het broodje was verrukkelijk en de erbij geserveerde krokant en hard gebakken frietjes waren ook erg lekker. De sfeer was goed en iedereen genoot van het ontbijt. 

We spraken met zijn allen over de voorgaande avond en wat we later op de dag zouden gaan doen, iedereen was vrolijk en we hadden zin in de rest van de vakantie. Na een tijdje gekletst, gegeten en gedronken te hebben waren alle glazen en borden leeg en was het tijd om de rekening te betalen en het restaurant te verlaten. We moesten in het totaal $ 145,13 Dollar betalen, inclusief fooi kwam dat uit op een bedrag van $ 27,50 per persoon. Dat was natuurlijk een redelijk groot bedrag voor het ontbijt, maar daar keken we niet naar. Wel keken we nog even naar de “Scenic Views”, hier en daar werden er nog wat foto’s gemaakt en vervolgens gingen we op weg naar de activiteiten van The Linq Promenade. Het ontbijt bij Twin Peaks was erg geslaagd, de eerste ochtend in Las Vegas  met een groep van 6 man konden we niet veel beter beginnen. Volgende keer weer!