Pagina's

vrijdag 20 april 2018

Restaurant: Ghirardelli Ice Cream and Chocolate Shop - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Ghirardelli Ice Cream and Chocolate Shop
Adres: 3545 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten



In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met de heerlijke chocolade en ijsjes van Ghirardelli in San Francisco, Californië. Sinds die reis kijk ik voorafgaande aan elke trip naar Amerika die ik maak of dat er een vestiging van de Ghirardelli in de stad van mijn verblijf aanwezig is en of dat ik op de route eventueel van de heerlijke chocolade van de keten kan gaan genieten. Sinds een paar jaar is er een Ghirardelli Ice Cream & Chocolate Shop gevestigd aan The Linq Promenade in Las Vegas en ik ben daar inmiddels al een paar keer naartoe geweest om er te genieten van heerlijke chocolade en nog lekkerdere ijsjes. In mijn verslag van vandaag wil ik jullie een aantal foto’s laten zien van mijn bezoekjes aan Ghirardelli in Las Vegas en op het moment dat ik dit typ krijg ik gelijk alweer trek in de chocolade van het bedrijf.

Ghirardelli Chocolate Company is een Amerikaans onderdeel van de Zwitserse banketbakker Lindt & Sprüngli. Het bedrijf is opgericht door en vernoemd naar de Italiaanse chocolatier Domenico Ghirardelli, die, nadat hij in Zuid-Amerika had gewerkt, naar Californië verhuisde en daar een winkel in Stockton en vervolgens in San Francisco opende. In 1852 werden de eerste grote hoeveelheden chocolade door het bedrijf verkocht en sindsdien was Ghirardelli groeiende. Naast chocolade werden er in eerste instantie ook drank, koffie en kruiden verkocht, maar later werden deze producten vervangen door mosterd en vervolgens weer door koffie en ijs. In 1965 verklaarde San Francisco het plein waarop veel van de gebouwen van Ghirardelli stonden tot een officiële historische locatie in de stad en het kreeg de naam Ghirardelli Square. Het bedrijf heeft zich inmiddels uit weten te breiden tot een keten van tientallen locaties in Amerika en de chocolaatjes van de organisatie worden in een groot aantal supermarkten verkocht.
Air Transat



De Ghirardelli Ice Cream and Chocolate Shop in Las Vegas bevindt zich op het laatste gedeelte van de Linq Promenade, naast Yard House en dicht in de buurt van het High Roller reuzenrad. Bij binnenkomst staat er meestal een medewerker van de winkel klaar met een mandje vol met Ghirardelli Squares, welke worden uitgedeeld aan alle klanten die de winkel binnenkomen. Ik hoop altijd op een chocolaatje in een oranje verpakking, die squares bestaan namelijk uit een melkchocolade vierkantje gevuld met karamel. Dat vind ik de lekkerste smaak en daar koop ik altijd een zakje van voor thuis. De zaak bestaat uit een tweetal gedeeltes. Wanneer je binnenkomt en je loopt naar rechts dan zie je alle verschillende chocolaatjes in allerlei felgekleurde verpakkingen. Je kunt kiezen uit zakjes vol met allemaal dezelfde chocolaatjes maar er zijn ook speciale dozen waarin een mix van verschillende squares zijn verpakt. Die speciale dozen vind ik meestal wel leuk om mee te nemen naar Nederland en cadeau te doen aan het thuisfront.

De linkerkant van de zaak bestaat uit de keuken en de kassa. De verschillende chocolaatjes kunnen er worden afgerekend, maar er kunnen ook allerlei lekkernijen worden besteld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende soorten koffie en milkshakes maar zelf ga ik altijd liever voor een ijsje vol met chocolade. Op een groot papieren vel staan alle verschillende ijsjes met de bijbehorende prijzen van Ghirardelli afgebeeld. Bij het zien van de afbeeldingen loopt het water je meestal al gelijk in de mond. Ik vind het elke keer weer zo lastig om een keuze te maken, omdat ik vrijwel alles er lekker uit vind zien. Ik kies wel altijd voor een ijsje met veel chocola, ik ben er gek op en op vakantie kijk ik niet naar de calorieën die ik eet. Ik ga vaak voor “The World Famous Hot Fudge Sundae” in een “homemade waffle bowl” (gedoopt in chocolade), waarbij ik het vanille-ijs vervang door Ghirardelli Chocolate ijs, maar hou ook wel van een grote hoorn gevuld met twee verschillende bollen ijs (meestal Ghirardelli Chocolate en Chocolate Chip) samen met slagroom en chocoladesaus. 




Wanneer je de ijsjes hebt besteld dan staan er een aantal tafeltjes in de ruimte waaraan je gezellig kunt gaan zitten en waarbij je uitzicht hebt op de Linq Promenade. Indien het gezellig druk is in de straat kun je dus met een heerlijk ijsje in de hand genieten van alle mensen die langslopen en alle bedrijvigheid welke er in de straat plaatsvindt.  De chocolaatjes en ijsjes van Ghirardelli zijn zeker niet goedkoop, maar wanneer je even op internet zoekt dan lukt het vaak wel om een kortingscoupon te vinden, welke je recht geeft op een bepaald percentage korting bij alle aankopen die je in de winkel doet en ik heb ook al een paar keer een bonnetje gehad voor een gratis bol ijs. Dat scheelt toch weer de nodige Dollars.

Ik kijk er elke reis weer naar uit om een ijsje bij Ghirardelli te gaan eten. Ze zijn nog niet in elke grote stad van Amerika aanwezig, maar gelukkig is de keten wel groeiende. De Ghirardelli Ice Cream and Chocolate Shop in Las Vegas ken ik inmiddels op mijn duimpje en ik kom er erg graag. De Linq Promenade is een van mijn favoriete straten in Las Vegas en dat komt mede vanwege de vestiging van Ghirardelli. Als het goed is ga ik over een paar weken bij een, voor mij, nieuwe vestiging van Ghirardelli een ijsje eten. Waar dat zal zijn hou ik nog even geheim, maar jullie zullen daar snel genoeg achter gaan komen wanneer jullie mijn blog blijven volgen en lezen. Ik kan er alleen nog even over zeggen dat het in een Staat zal zijn waar ik tot nu toe nog niet eerder ben geweest, behalve dan dat ik er een paar keer op het vliegveld ben overgestapt. Ik kijk in ieder geval weer uit naar alle heerlijkheid van Ghirardelli!