Pagina's

dinsdag 24 april 2018

Themepark attractie: Busch Gardens Tampa Bay - Tampa, Florida

Themepark attractie: Busch Gardens Tampa Bay
Adres: 10165 N McKinley Drive, Tampa, FL 33612, Verenigde Staten


Zoals de meesten van jullie wel weten is Orlando de pretparkhoofdstad van Amerika en ik denk zelfs wel van de wereld. Op 75 minuten rijden van Orlando bevindt zich de stad Tampa, een mooie plaats in de baai van de Golf van Mexico aan de westkust van Florida, waar een behoorlijk aantal verschillende activiteiten zijn te verrichten en bezienswaardigheden zijn te zien. Tijdens het toeristische hoogseizoen zijn er meer dan drie miljoen mensen in de stad te vinden. Tampa is tevens de stad waarin het Busch Gardens Tampa Bay pretpark zich bevindt. Bij veel van de toeristen die naar Tampa komen neemt het bezoeken van dat park een belangrijk onderdeel van de reis in. Busch Gardens Tampa Bay heb ik tijdens een van mijn reizen naar Florida ook bezocht en vandaag laat ik jullie een aantal foto’s van mijn bezoek van destijds zien.

Busch Gardens Tampa (voorheen bekend onder de namen Busch Gardens Africa en Busch Gardens: The Dark Continent) is een pretpark van 336 hectare groot met een Afrikaans thema. Het park werd op 31 maart 1959 geopend en is inmiddels dus al bijna 60 jaar oud. Het park trekt de laatste jaren telkens meer dan 4.000.000. bezoekers, en staat op de 11e plaats van drukst bezochte pretparken van Amerika. Busch Gardens Tampa is eigendom en onderdeel van SeaWorld Parks & Entertainment. Het is na SeaWorld Orlando het grootste park in termen van het aantal bezoekers van de pretparkketen. Het pretpark biedt een combinatie aan van een grote dierentuin en een aantal achtbanen (op dit moment 8 stuks) en een tweetal waterattracties. Busch Gardens is momenteel geaccrediteerd door de Association of Zoos and Aquariums.





Om bij Busch Gardens Tampa terecht te komen nam ik destijds de gratis shuttlebus vanaf de Goodings-supermarkt aan de International Drive. Inmiddels rijdt deze bus echter helaas niet meer, dus dat is niet meer mogelijk. Gelukkig rijdt er nu wel een bus van Mears Transportation, welke vertrekt vanuit een groot aantal verschillende locaties en hotels in Orlando. Deze bus moet je voorafgaande aan de reis reserveren, waarbij je de gewenste vertrekdatum en ophaallocatie moet opgeven, en om met de bus mee te mogen moet je een geldig entreebewijs tot Busch Gardens kunnen overleggen. De retourtrip is gratis en onderweg wordt er maximaal 3 keer gestopt. Natuurlijk ben je wel iets langer onderweg dan wanneer je zelf met een auto zou rijden, maar het huren van een auto en het parkeren bij het pretpark nemen natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee.

Busch Gardens Tampa bestaat dus uit een groot aantal verschillende achtbanen, andere rides en dieren. Ik was nog nooit eerder naar zo’n combinatiepretpark geweest en was dan ook benieuwd naar hoe de dag zou gaan verlopen. Ik ben ook niet echt zo’n adrenalinejunkie die de hele dag alleen maar in achtbanen wilt en daarom vond ik het wel leuk dat er ook veel dieren en andere rides aanwezig waren in het park. Bovendien vonden er gedurende de dag dat ik in het park was ook een groot aantal shows plaats. Helaas heb ik niet alle shows kunnen zien, omdat de tijd erg snel voorbij ging en er was gewoon teveel te beleven en te doen in het park gedurende de dag. Eigenlijk was mijn bezoek van slechts één dag te kort. Ik kan je daardoor aanraden om één nacht te boeken in een hotel in Tampa (bijvoorbeeld een van de partnerhotels van het park) om zodoende 2 dagen achter elkaar naar Busch Gardens Tampa te kunnen gaan.




De leukste attracties van het park vond ik de Serengeti Express (een lange rit in een trein, met een drietal stops, door het gehele park, waarbij er langs een groot aantal dieren werd gereden, als een soort van safari), de Stanley Falls Flume (een boomstam-ride door het water, waarbij ik ontzettend nat ben geworden) en de Congo River Rapids (ook een water-ride, alleen dan in een grote ronde band, waarbij ik het zeker weten ook niet droog heb weten te houden). De achtbanen welke in het park staan zijn vrijwel allemaal spectaculair, de Sheikra (een dive coaster, waarbij je met je benen los hangt), de Montu (een grote lange achtbaan welke achterstevoren rijdt) en de grote stalen achtbaan Kumba hebben echter de meeste indruk op me weten te maken. De leukste show vond ik Katonga in het westelijke gedeelte van het Uganda gebied, deze show is er echter nu niet meer.

Naast de leuke attracties heb ik ook echt genoten van alle verschillende dieren in het park. Ik ben er dieren tegenkomen welke ik nog nooit eerder had gezien, maar daarnaast kon ik ook blijven kijken naar de tijgers, leeuwen, olifanten en alligators. De diversiteit van het park sprak me ontzettend aan en daarnaast was het ook nog eens erg mooi gethematiseerd. Het gevoel van het zijn in het continent Afrika was op een zeer goede manier nagebootst en door de hitte in het park kwam de temperatuur ook nog eens overeen. Ik heb een hele leuke dag gehad in Busch Gardens Tampa en zoals ik eerder al aangaf had ik er best nog een extra dag willen blijven. Wanneer je in Orlando bent en je wilt naar Busch Gardens Tampa aarzel dan niet en ga, het is een heel ander park dan de parken in Orlando en biedt voor ieder wat wils.