Pagina's

woensdag 4 april 2018

Restaurant: Tilted Kilt Pub and Eatery - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Tilted Kilt Pub and Eatery
Adres: 3545 S Las Vegas Blvd L-26, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Het restaurant Tilted Kilt Pub and Eatery kende ik al van internet en televisie (Undercover Boss), maar voorafgaande aan mijn vrijgezellenfeest naar Las Vegas was ik er nog nooit naartoe geweest. Het leek mij echter wel heel leuk om er samen met een groep vrienden naartoe te gaan en dat hebben we dan ook gedaan. Ik bezocht het restaurant, welke gelegen is aan  The Linq Promenade, op een vrij ongewoon tijdstip.  Normaal gesproken ga ik nooit in de ochtend naar een kroeg, maar in Las Vegas is dat toch allemaal anders. De halve finale van de Champions League (voetbal) stond namelijk op het programma en die wedstrijd wilden we graag bij Tilted Kilt gaan kijken. In Europa begon die wedstrijd om 20:45 uur, maar omdat het in Las Vegas 9 uur vroeger was moesten we dus al voor 11:45 in de zaak aanwezig zijn.

Tilted Kilt Pub and Eatery is een modern sportcafé en franchise restaurantketen met een Keltisch thema in de Verenigde Staten en Canada. Het eerste restaurant werd in 2003 geopend in het Las Vegas Rio Hotel en Casino door Mark Di Martino, Omid Joon, Shannon Reilly en John Reynaud. Met het concept van het restaurant willen de oprichters al sinds het eerste moment een eigentijdse Amerikaanse, Ierse en Schotse sportbar in een Keltisch thema neerzetten. Behalve het Keltische thema staat de keten vooral bekend  om haar schaars geklede bardames en mannelijk personeel met kilts. Het menu bestaat uit een mix van traditionele en hedendaagse pub-maaltijden, met items zoals fish and chips, Shepherd's Pie en hamburgers. Elke pub heeft minstens 24 bieren van de tap en de restaurants zijn gevuld met televisies waarop sportevenementen worden uitgezonden.




Toen ik vroeg in de ochtend (voor ons gevoel, met een lichte kater van de voorgaande avond) tegen mijn vader (die was ook mee) zei dat hij op moest schieten, omdat we Champions League zonden gaan kijken, snapte hij niet goed wat ik bedoelde. Hij had het niet door dat het tijdsverschil natuurlijk zo groot was en dacht maar dat ik een geintje maakte. Nadat ik het uit had gelegd moest hij lachen en zei dat hij daar geen seconde rekening mee had gehouden. Toen iedereen gedoucht en klaar was om te gaan vertrokken we naar The Linq. Onderweg aten we een broodje bij Earl of Sandwich en liepen vervolgens verder naar Tilted Kilt. Toen we bij het restaurant aan waren gekomen vroegen we aan een van de dames die er werkte of dat de voetbalwedstrijd werd uitgezonden en nadat ze dat even aan haar manager had nagevraagd bevestigde ze het aan ons. 

Het was nog heel erg rustig in de zaak, eigenlijk waren wij een van de enige die er aanwezig waren. Veel van de televisies werden omgeschakeld naar het voetbalprogramma en we namen plaats aan het midden van de bar. Ondanks het vroege tijdstip besloten we toch om allemaal al aan het bier te gaan. We waren tenslotte ni Las Vegas en zoals gezegd was het mijn vrijgezellenfeest. We kregen de menukaarten, waarop de verschillende bieren beschreven stonden, uitgereikt en ik nam eens even een kijkje. Voor me zag ik ook alle verschillende taps en ik vond het leuk om er daar dan maar eentje van uit te kiezen. Ik koos voor de TK Lager, een huisbier welke ik nog nooit op had. De tapknop bestond uit een Tilted Kilt meisje en omdat ik overal om me heen dezelfde soort meisjes zag vond ik het leuk om zo’n biertje te bestellen.




Voorafgaande aan de reis was ik lid geworden van de eClub van Tilted Kilt, waardoor ik een coupon in mijn mail had ontvangen voor een bord gratis Irish Nachos en die leverde ik ook gelijk maar in. We hadden namelijk allemaal wel zin om wat te knabbelen bij het bier en de spannende voetbalwedstrijd. Toen we het eerste biertje bijna op hadden begon de wedstrijd en werd tevens het bord met de Irish Nachos geserveerd. Dat bord zag er erg goed uit, de nachos waren belegd met kaas, guacamole, kip, zure room, salsa en tomaat, en iedereen dook er gelijk op af. Het duurde dan ook niet lang voordat het hele bord leeggegeten was. De wedstrijd was nog niet eens 10 minuten aan de gang, maar eerlijk gezegd hadden we er ook nog niet heel veel van gezien. Dat maakte ook niet heel veel uit, want naast het kijken van de wedstrijd, waren we ook aan het kletsen en lachen en genoten we van alles wat er gebeurde.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds drukker in de zaak. Het was inmiddels ook al wat later geworden en het werd steeds gezelliger. We waren tevens al een paar biertjes verder en de sfeer zat er goed in. Het was erg gezellig aan de bar en de wedstrijd was ook nog eens erg spannend. We vermaakten ons goed en hadden echt een hele leuke tijd. Op een gegeven moment was de wedstrijd afgelopen en toen ook de nabeschouwing tot zijn einde was gekomen besloten we om Tilted Kilt te gaan verlaten en op weg te gaan naar een volgende activiteit (een ijsje eten bij Ghirardelli). We hebben met zijn allen een hele fijne middag gehad bij Tilted Kilt. Ik vond het erg leuk om op het vroege tijdstip een Champions League voetbalwedstrijd in de kroeg te kijken en het eten en drinken in de zaak smaakten me erg goed. Tilted Kilt is een ideaal restaurant om met vrienden in Las Vegas naartoe te gaan. De sfeer is er goed, het personeel is aardig en voor mannen is er ook nog eens genoeg te zien.