Pagina's

zaterdag 31 maart 2018

Activiteit: Bishop Museum - Honolulu, Hawaii

Activiteit: Bernice Pauahi Bishop Museum
Adres: 1525 Bernice St, Honolulu, HI 96817, Verenigde Staten


Voorafgaande aan mijn reis naar Oahu had ik een tweetal Go Oahu Cards gekocht. Bij deze cards zat de entree tot een groot aantal activiteiten op het eiland inbegrepen. Ik kon 7 dagen gebruik maken van de kaart en in het totaal moest ik $ 538 (dus voor 2 personen, $ 269 per persoon) afrekenen.  Een van de activiteiten die bij de Go Oahu Card was inbegrepen was het bezoeken van het Bishop Museum. In het verleden keek ik altijd naar het televisieprogramma Hawaii 5.0 en in die serie kwam het Bishop Museum ook een aantal keer in beeld. Het leek mij een erg interessant museum met veel tentoonstellingen en informatie over het verleden van de staat Hawaii en daarom wilde ik het museum ook zelf gaan bezoeken. Ik plande het bezoek in op de dag waarbij we eerst naar Pearl Harbor gingen en op de weg terug zouden we dan gaan stoppen bij het  Bernice Pauahi Bishop Museum.

Het in 1889 opgerichte  Bernice Pauahi Bishop Museum is een museum over geschiedenis en wetenschap, welke gelegen is in het historische Kalihi district van Honolulu op het Hawaiiaanse eiland Oahu. Het museum is aangewezen als het Staatsmuseum van Hawaii betreffende de natuurlijke en culturele geschiedenis. Het is het grootste museum in Hawaii en heeft 's werelds grootste verzameling van Polynesische culturele artefacten en natuurlijke geschiedenis exemplaren. Naast de uitgebreide tentoonstellingen van attributen en stukken uit Hawaii, bedraagt het totale aantal natuurhistorische exemplaren van het museum meer dan 24 miljoen stuks. Het museum is vernoemd naar Charles Reed Bishop, een zakenman en filantroop, welke het museum ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw, prinses Bernice Pauahi Bishop, heeft gebouwd.

Reizen Amerika 



De huurauto konden we gratis voor het museum parkeren. Toen ik uitstapte zag ik gelijk een kenmerkend Hawaiiaans beeld staan en ik werd direct enthousiast. Nadat de Go Oahu Cards waren gescand kregen we toegang tot het museum en liepen direct naar het gebouw met de naam Ka Hale Ho’Ike’Ike ‘O Pihopa, dit was het gebouw dat ik bij Hawaii 5.0 zo vaak voorbij had zien komen en welke ik dus graag eens van binnen wilde bekijken. Het gebouw bestond uit het Hawaiian Hall Complex en de Pacific Hall. Middels een aantal trappen kwamen we uit in een grote hal, waarin kano’s, walvissen en haaien aan het plafond hingen. Overal waren authentieke spullen uit Hawaii tentoongesteld en ik vond het prachtig om te zien. De geschiedenis van de staat werd uitgebeeld en ik was er erg van onder de indruk. Vooral de houten totempalen, hutten en beelden vond ik mooi, maar ook de schilderijen van de oude koningen van Hawaii vond ik prachtig om te zien.

Nadat we de beide hallen waren doorgelopen en alles hadden bekeken gingen we op weg naar buiten en liepen richting het Castle Memorial Building. In dat gebouw was er een expositie van dinosaurussen tentoongesteld en die wilde ik ook wel even gaan bekijken. Ik vond het mooi om te zien hoe een aantal dieren naar ware grootte waren nagemaakt, maar vond het aan de andere kant wel weer jammer dat alles nep was en dat er geen gevonden skeletten waren tentoongesteld, zoals bijvoorbeeld wel in het Field Museum in Chicago of American Museum of Natural History in New York was gedaan. Nadat we alle dieren en de verschillende decors hadden bekeken verlieten we ook dat gebouw en gingen verder naar Na Ulu Kaiwi’ula. Dat was een gebied in de buitenlucht, bestaande uit een inheemse Hawaiiaanse tuin. Helaas stonden niet alle planten en bloemen in bloei, maar toch zag de tuin er erg mooi uit.




We kwamen vervolgens terecht bij het Richard T. Mamiya Science Adventure Center, dit was een ruimte waarbij er uitleg werd gegeven over verschillende natuurverschijnselen, met als belangrijkste verschijnsel de bekende Hawaiaanse vulkanen en vulkaanuitbarstingen. Er konden verschillende proefjes gedaan worden en films worden bekeken. Ik vond het erg interessant om te zien, vooral ook omdat ik tijdens de reis de vulkaan Diamond Head al had beklommen en ook nog naar het Hawaii Volcanoes National Park op Big Island zou gaan. Het volgende gebouw waar we naartoe gingen was het J. Hamandas Watumull Planetarium. In dat gebouw werden exposities van planeten en sterren tentoongesteld en tevens stonden de vulkanen en lava ook weer op het programma. Ik bleef geïntegreerd door de vulkanen en keek uit naar het moment dat ik de grote vulkanen met mijn eigen ogen zou gaan zien.

Na het bezoeken van het Planetarium hadden we vrijwel alle exposities gehad en omdat we allebei trek hadden gekregen besloten we om het museum te gaan verlaten en op weg naar Red Lobster te gaan. Ik vond het bezoeken van het Bernice Pauahi Bishop Museum een ontzettend mooie en leuke ervaring. Ik heb veel authentieke Hawaiiaanse spullen gezien, waar ik van onder de indruk ben geraakt en ben ook veel meer te weten gekomen over vulkanen, vulkaanuitbarstingen en lava. Het is een museum welke eigenlijk niet mag ontbreken wanneer je het eiland Oahu bezoekt. Je leert veel van het bezoek en bovendien is het ook nog eens heel erg leuk. Bij mij was de entree dus inbegrepen bij de Go Oahu Card, maar normaal gesproken kost het $ 25,00 voor een volwassene, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten.