Pagina's

zondag 11 maart 2018

Restaurant: Black Angus Steak House - Kissimmee, Florida

Restaurant: Black Angus Steak House
Adres: 7516 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee, FL 34747, Verenigde Staten


In 2010 ging ik voor de eerste keer naar Orlando, ik sliep destijds in het Hampton Inn op Kirkman Road en in de verschillende boekjes met kortingsbonnen die in het hotel lagen werd veel geschreven over Black Angus Steak House. Helaas ben ik tijdens die reis niet bij Black Angus Steak House wezen eten, maar heb de naam van de zaak wel altijd onthouden. Gedurende mijn afgelopen reis naar Orlando zag ik het restaurant weer in alle boekjes met coupons voorbij komen en het bleek dat een van de vestigingen van de kleine keten (3 restaurants in Orlando) zich op loopafstand bevond van het Comfort Inn Maingate hotel in Kissimmee, waarin we verbleven. We wilden tijdens onze laatste avond in Orlando eten bij een restaurant in de buurt van het hotel en besloten daarom dan ook om bij Black Angus Steak House te gaan eten.

Vanuit het hotel was het iets langer dan 10 minuten lopen, we moesten met gevaar voor eigen leven de W. Irlo Bronson Memorial Highway oversteken en vervolgens linksaf slaan en rechtdoor blijven lopen. Op de parkeerplaats van het restaurant was het vrij druk, grote Amerikaanse auto’s stonden opgesteld en ik hoopte maar dat er een tafel voor ons vrij zou zijn. Toen we de zaak binnenkwamen bleek echter al snel dat het allemaal wel meeviel met de drukte en dat er nog genoeg vrije tafels te vinden waren.  We werden door de hostess van het restaurant naar een vrije tafel begeleid en ik keek eens even goed rond. Het restaurant vond ik er wat oubollig uitzien, donkerbruine houten stoelen en banken stonden overal opgesteld en de tafels waren van steen. Wat ik wel leuk vond waren de poppen van Popeye, Carfield en de Blues Brothers die voor de ingang stonden.



De menukaarten werden uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken.  Ik besloot te gaan voor een Michelob AmerBock, dat was een Amerikaans bokbiertje welke ik nog niet eerder had gedronken. Verder aan tafel werden een paar glazen frisdrank en nog een biertje besteld. We doken in de menukaart en luisterden tevens even naar onze serveerster wie uitleg gaf over de specials van de dag. Ondanks dat we in een steakhouse waren had ik zin in een visgerecht, ik had al een aantal vleesgerechten gegeten tijdens de reis en wilde nu wat anders proberen. Ik koos daarom dan ook voor de Fish & Shrimp, een grote gebakken en gefrituurde lekkerbek met een aantal grote gefrituurde garnalen en aardappelpuree erbij. De rest van de tafel koos voor de spareribs met friet, gefrituurde kipvingers met friet, de Prime Rib met een gepofte aardappel met room en een Ribeye met garnalen, een gefrituurde uienring en een gepofte aardappel met room.

De hoofdgerechten zouden geserveerd gaan worden met een salade of soep, 2 mensen kozen voor de salade, 2 anderen hoefden niks en ikzelf koos voor een bakje soep erbij. De gebonden groentesoep werd geserveerd met een klein, in plastic verpakt, crackertje. Ondanks dat het vaak wordt afgeraden om een soep van de dag te bestellen, vond ik het toch vrij goed smaken. De salades bestonden uit een klein bordje sla met een paar croutons en wat kaas eroverheen gerasp en dus was ik blij dat ik voor de soep had gekozen. Tijdens het eten van de soep viel het me op dat er vrij veel andere Nederlanders in het restaurant zaten, overal om me heen hoorde ik de Nederlandse taal en dat vond ik eigenlijk maar een beetje vreemd. Ik had het tijdens de vakantie vrijwel niet van andere mensen gehoord en nu waren er ineens meerdere tafels met Nederlanders bezet.




Bij de salades en soep waren ook een aantal broodjes met boter geserveerd waar we van aan het eten waren en dus zaten onze magen voordat het hoofdgerecht op tafel stond al een beetje vol. Een korte tijd na het serveren van de soep en salades kwam onze serveerster met de overige bestelde gerechten aangelopen. De stukken kip, spareribs en mijn visgerecht werden als eerst geserveerd en een minuut later kwam ze terug met de steaks. Alle gerechten zagen er goed uit en waren behoorlijk groot van portie. Ik vond het jammer dat er slechts 3 garnalen op mijn bord lagen, want had er graag wat meer gehad, ze smaakten namelijk erg goed en de combinatie met het rode sausje wat ik erbij gekregen had was heerlijk. De aardappelpuree at ik samen met het grote stuk vis op, maar niet voordat ik het citroentje over de vis had uitgeknepen. Het citroentje gaf namelijk een lekkere frisse smaak aan de vis en in combinatie met de aardappelpuree was het erg lekker.

De rest was ook lekker van hun gerechten aan het eten en waren allemaal wel te spreken over de stukken vlees en kip die ze voorgeschoteld hadden gekregen. De frietjes en gepofte aardappelen waren bovendien ook lekker, dus we waren tevreden met z’n allen. Nadat we alles zo goed als op hadden werd er gevraagd of dat we nog een dessert wilden bestellen. Normaal gesproken ben ik daar altijd wel voor in, maar we hadden nu allemaal al zoveel gegeten en ondanks het lekkere chocoladegebakje welke op het menu stond leek het me beter om daar niet voor te kiezen.  De andere mensen aan tafel hadden ook geen trek in een dessert en daarom besloten we om de rekening van de tafel op te pakken en die te betalen. De rekening was in het totaal iets meer dan $ 140,00, een vrij normaal bedrag voor 5 personen. We hadden onze buikjes lekker rond gegeten en ik vond het leuk dat ik na zoveel jaar nu eindelijk eens bij Black Angus Steak House was wezen eten.