Pagina's

maandag 19 maart 2018

Restaurant: Island Vintage Coffee - Kapolei, Hawaii

Restaurant: Island Vintage Coffee
Adres: 92 -1048 Olani St, 3-103C, Kapolei, HI 96707, Verenigde Staten


Zoals jullie hier op mijn  blog hebben kunnen lezen heb ik tijdens mijn verblijf  op het eiland Oahu van Hawaii onder andere geslapen in het Aulani, A Disney Resort & Spa. In de ochtend van mijn verblijf in Aulani ben ik in de buurt van het resort op zoek gegaan naar een ontbijt. Ik had voorafgaande aan de vakantie al op internet gevonden dat er een aantal verschillende restaurants in de buurt van het hotel te vinden waren, waaronder een vestiging van de Hawaiiaanse koffieketen Island Vintage Coffee. Island Vintage Coffee bevond zich op slechts 5 minuten loopafstand van Aulani en was zeer eenvoudig te bereiken. Ik vond het leuk om ook iets in de nabije omgeving van het resort te zien en bovendien leek het me de moeite waard om lekker bij dat restaurant te gaan ontbijten en dat heb ik dan ook gedaan.

Island Vintage Coffee levert al sinds 1996 de beste 100% Kona-koffie voor koffieliefhebbers over de hele wereld. De koffiebonen van de keten worden in elke stap van het productieproces met de grootste zorg verwerkt volgens de traditionele methode en dagelijks geroosterd om versheid met een rijk aroma te garanderen. Er worden uitsluitend lokale producten gebruikt, waarbij de Hawaiiaanse tradities in stand worden gehouden. Kwaliteit en gastvrijheid zijn een van de belangrijkste doelen van de keten en dat maakt het dat Island Vintage Coffee ook zo geliefd is bij de bevolking van Hawaii. Op dit moment zijn er 7 zaken van de keten te vinden in Oahu, 1 in Maui en zelfs 4 in Japan (de vestiging in Odaiba, Tokio ben ik daar nog tegengekomen). De locaties in Oahu bestaan niet alleen uit koffiezaken (3), maar ook uit een tweetal winkels waar de verschillende producten worden verkocht en twee vestigingen van Island Vintage Shave Ice.

Reizen Amerika 




De Island Vintage Coffee welke ik bezocht bevond zich in het Ko Olina Center & Station, een gebied met een aantal winkels en restaurants gebouwd in een echte Hawaiiaanse stijl, met open ruimtes, weinig ramen en veel balkons. Het weer is in Hawaii natuurlijk vrijwel altijd goed en het gebouw was ook voor dat klimaat gebouwd. Toen ik de zaak binnenkwam viel het me gelijk op dat alles heel netjes geordend was. Allerlei lokale producten uit Hawaii stonden in strakke witte blokken en kasten opgesteld en de winkel was heel ruimtelijk ingericht. Verschillende rieten zwarte stoelen en ijzeren tafels stonden opgesteld en een aantal mensen zaten aan deze tafels met hun ontbijt. Ik vond het er heel anders uitzien dan bij andere bekende Amerikaanse koffieketens, zoals Starbucks of Dunkin’ Donuts, en er hing ook een hele andere sfeer. Het was al redelijk druk in de zaak, maar toch waren er nog wel een aantal plekken vrij om zelf aan plaats te gaan nemen.

Na even bij de verschillende producten gekeken te hebben besloot ik om achterin de rij aan te sluiten en te kijken wat ik wilde gaan bestellen als ontbijt. Er werden een aantal verschillende soorten koffie aangeboden, waarvan de Hawaiian Honey Latte me het meest aansprak. Tijdens die gehele reis heb ik heel vaak lokale producten of gerechten met de naam Hawaii, Aloha of Pineapple geprobeerd en dat wilde ik bij Island Vintage Coffee dus ook weer gaan doen. De Hawaiian Honey Latte bestond uit Kona Coffee met Hawaiiaanse honing en kaneel. Ik besloot om een grote beker te bestellen, die kostte $ 5,95 en was slechts $ 1,00 duurder dan een kleine. Bovendien had ik veel trek gekregen in een lekkere bak koffie en zou een grote beker er wel in gaan. Naast de latte wilde ik ook nog wat te eten bestellen, maar moest nog even kijken wat het precies zou gaan worden.





Er lagen een groot aantal verschillende koekjes, taartjes en cakejes opgesteld in de vitrines van de zaak, maar daar had ik op dat moment weinig zin in. Ik had zin in iets hartigs bij mijn koffie en besloot te kiezen voor een tweetal bagels (een paarse acai-bagel en een met zwart sesamzaad) met roomkaas. Verder werd er ook nog een grote groene thee en een Acai Bowl besteld. De Acai Bowl bestond uit een grote bak acai-puree met amandelmelk, noten, stukjes banaan, aardbeitjes en nog een aantal donkerblauwe acai-bessen. In het totaal betaalde ik voor alles bij elkaar $ 28,11, een behoorlijk bedrag voor een ontbijt, maar ik hoopte maar dat alles lekker zou gaan smaken en bij Aulani was ik waarschijnlijk nog veel meer geld kwijt geweest. Nadat ik af had gerekend nam ik plaats aan een van de vrije tafels en had zin om lekker aan het ontbijt te beginnen.

De bagels waren al opengesneden dus dat hoefde ik zelf niet te doen. De bakjes met roomkaas opende ik en begon met het insmeren van de bagels. Normaal neem ik naast roomkaas ook wel eens aardbeienjam bij de bagels, maar daar had ik die ochtend geen trek in. Nadat ik alle 4 de helften volledig had ingesmeerd met de roomkaas en er ook niks meer in de bakjes zat begon ik te eten. Ik wisselde de paarse helften af met de helften die met zwart sesamzaad bedekt waren en genoot. Tussendoor dronk ik van de Hawaiian Honey Latte en die was ook erg lekker. Het ontbijt was goed, de zon scheen en de lucht was helder, ik voelde me weer echt in Hawaii en was tevreden. Na een tijdje had ik mijn beide bagels op en was ook mijn koffiebeker helemaal leeg. Een klein gedeelte van de Acai Bowl bleef staan, omdat het wat teveel was, maar de grote beker thee werd wel helemaal leeggedronken. Nadat we klaar waren met het ontbijt liep ik met een goed gevoel en een lekkere gevulde maag op weg terug naar Aulani.