Pagina's

zaterdag 18 juli 2020

Activiteit: Las Vegas South Premium Outlets - Las Vegas, Nevada

Activiteit: Las Vegas South Premium Outlets
Adres: 7400 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89123, Verenigde Staten


Inmiddels ben ik al 5 keer naar Las Vegas geweest en tijdens vrijwel elke reis bezocht ik de Las Vegas South Premium Outlets. Voorafgaande aan mijn eerste reis naar Amerika had ik al veel gelezen over de Amerikaanse outlets en de soms erg lage prijzen van kleding en andere spullen. Mijn eerste ervaring met een outletcenter in de Verenigde Staten had ik in Orlando en sindsdien ben ik een groot fan geworden van de goedkope winkelcentra. In Nederland ga ik eigenlijk vrijwel nooit shoppen, wanneer ik iets koop doe ik dat overwegend online en de ervaring hier vind ik ook gewoon heel anders dan aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Ik vind het leuk om gebruik te maken van coupons om op die manier extra korting te kunnen regelen en daar is in Nederland toch altijd wat minder sprake van. Het outletcenter aan de zuidkant van Las Vegas is tot mijn favorieten gaan behoren. Ik ben er nog geen enkele keer naartoe geweest zonder er iets te kopen, ik slaag er altijd.

De Las Vegas South Premium Outlets bevinden zich op enkele minuten rijafstand van de Strip. Ik ga er meestal naartoe door gebruik te maken van de Deuce on the Strip bus, dat is een bus welke de gehele strip afrijdt en bij een groot aantal verschillende resorts stopt. Voor een bedrag van $ 8,00 kun je 24 uur ongelimiteerd gebruik maken van deze bus. Het kost $ 6,00 voor 2 uur, en omdat ik meestal wel iets langer dan 2 uur in de outlet nodig heb koop ik altijd het kaartje van $ 8,00. Dat geeft me bovendien ook wat meer vrijheid, zodat ik niet telkens op de klok hoef te kijken. De bus stopt direct aan de voorzijde van het outletcenter en is daarom, zeker wanneer je niet de beschikking over een huurauto hebt, erg aan te raden. Mocht je wel over een huurauto beschikken dan kun je deze gratis op het grote parkeerterrein neerzetten. Er is meestal ruimte genoeg, zodat je dichtbij de ingang kunt parkeren en dan ook niet zo ver met de tassen met gekochte spullen hoeft te sjouwen.

 



Er zijn meer dan 145 verschillende winkels in de Las Vegas South Premium Outlets te vinden en er wordt eigenlijk wel voor ieder wat wils aangeboden. Het is een mooi overdekt winkelcentrum, welke door middel van airconditioning klimaat-gestuurd is. Dat is ook wel nodig, want het kan af en toe nogal heet zijn in en rondom Las Vegas en dan is het fijn om in een koele omgeving te kunnen winkelen. De outlet bedient niet alleen alle toeristen van de Strip van Las Vegas, maar is ook gericht op de nabijgelegen gemeenschappen van Henderson en het grotere gebied om Sin City heen. De winkels zijn over het algemeen goedkoper geprijsd dan die op de Strip, waar veel dezelfde merken worden aangeboden. Bovendien beschikt het winkelcentrum over een tweetal foodcourts waar lekker een snelle hap kan worden gegeten. Buiten de outlets bevinden zich daarnaast ook een aantal full seating restaurants, zodat je na het winkelen ook nog ergens rustig kunt gaan eten.

Een van mijn favoriete winkels in de Las Vegas South Premium Outlets is Tommy Hilfiger. Het is een van de grootste winkels aan de linkerkant van de outlet. Ik kijk daar altijd voor blouses welke ik voor mijn werk nodig heb, maar heb er ook al veel T-shirts, spijkerbroeken en jassen gekocht. Wanneer ik de winkel binnenkom loop ik meestal direct naar het achterste gedeelte van de zaak en ga op zoek naar de rekken waar de tekst “clearance” op staat. De artikelen welke in deze rekken hangen worden namelijk aangeboden met 70% korting op de laagst aangegeven prijs van het kaartje. Het is daardoor al vaker voorgekomen dat ik echt mooie blouses in mijn maat voor slechts $7 of $8 Dollar op de kop heb weten te tikken. In de couponboekjes, welke door de outlet worden aangeboden, zitten vrijwel ook altijd meerdere kortingsbonnen van Tommy Hilfiger. Deze bonnen geven recht op extra korting en doordat ik ook een klantenkaart van het merk heb neemt het eindtotaal op de bon meestal nog verder af.




In de outlet kijk ik ook altijd voor petjes bij Lids, ik heb inmiddels dan ook al een hele verzameling van petten waarvan ik er elke dag wel een op heb. Ook kijk ik voor schoenen bij Nike (al vind ik de aangeboden modellen meestal erg tegenvallen en de schoenen hier in Nederland mooier), maar toch hoop ik elke keer weer tegen een mooi en speciaal paar aan te lopen, welke daarbij ook nog eens flink is afgeprijsd. Het is wat dat betreft wel geluk hebben, maar het is ook wel leuk om er alleen al voor te kijken. Naast de merken waarin ikzelf ben geïnteresseerd, worden er ook veel merken welke gericht zijn op dames aangeboden in de outlet. Het is altijd erg druk bij de tassen van Michael Kors en ook doet Kate Spade het erg goed. Als ik dan toch in de outlet ben kijk ik meestal ook wel even bij Calvin Klein en de Levi’s Outlet en ook mag een bezoek aan de Disney Outlet niet ontbreken. Die laatstgenoemde winkel vind ik echter wel wat tegenvallen, ik heb er namelijk nog nooit leuke kerstballen kunnen vinden.

Jullie weten dat ik gek ben op de ijsjes van Dairy Queen en gelukkig is er een vestiging van die keten aanwezig in een van de food courts van de Las Vegas South Premium Outlets. Daar haal ik dan ook eigenlijk meestal wel twee lekkere Small Blizzards, waarvan ik er door een coupon slechts één hoef te betalen. Het is altijd lekker om te genieten van een verkoelend ijsje na de zware winkelactiviteiten. Na zo’n dagdeel shoppen kom ik veelal met een flink aantal tassen het outletcenter uitgelopen. Ik ben dan in de regel niet de enige, want vrijwel iedereen die ik weer terug naar de bushalte zie lopen heeft doorgaans wel iets gekocht. Op de terugweg in de bus op weg naar Las Vegas Boulevard is er over het algemeen dan ook een stuk minder ruimte dan op de heenweg. Tijdens deze terugweg moet er ook nog een keer overgestapt worden bij een busterminal, hou daar dus rekening mee wanneer je met een flink aantal tassen de Las Vegas South Premium Outlets uit komt. Want dat je met tassen naar buiten komt dat staat vast, het is maar moeilijk om al die koopjes te laten liggen.