Pagina's

maandag 6 juli 2020

Restaurant: Buffalo Wild Wings - New York City, New York

Restaurant: Buffalo Wild Wings
Adres: 253 W 47th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Op een van de avonden tijdens mijn afgelopen reis naar New York City hadden we eigenlijk in de planning staan om te gaan dineren bij het Braziliaanse steakhouse Fogo de Chão. We waren al eens eerder naar een ander Braziliaans steakhouse in Amerika geweest (Texas de Brazil) en dat was destijds erg goed bevallen. Toen ik echter de prijzen van de zaak op internet bekeek zag ik dat het toch wel vrij prijzig was om bij het Braziliaanse restaurant te gaan eten. Bovendien werd daar het “All you can eat”-principe gehanteerd, en omdat we gedurende de dag al het nodige gegeten hadden besloten we dat het beter was om voor een andere eetgelegenheid te kiezen. Ik ging daarom op mijn telefoon op zoek naar een restaurant op loopafstand van ons hotel en verzamelde een drietal opties waaruit we konden gaan kiezen, namelijk Dallas BBQ, 5 Napkin burger en Buffalo Wild Wings. Omdat de meesten wel zin hadden in kip werd er uiteindelijk voor de laatste optie gekozen. Ik had liever naar een van de andere restaurants gegaan, omdat ik daar nog nooit eerder was geweest.

Buffalo Wild Wings is een restaurant- en sportbar-franchise in de Verenigde Staten en Canada dat vooral bekend staat om zijn kippenvleugels. Deze kippenvleugels worden Buffalo wings genoemd en zijn kleine gefrituurde stukken kip, waarbij een aantal verschillende sausjes kunnen worden gekozen. Het eerste restaurant werd geopend in 1982 door James Disbrow toen hij vanuit Buffalo, New York op bezoek was in Kent, Ohio en hij daar zocht naar de authentieke Buffalo wings. Toen bleek dat geen enkel restaurant deze producten verkocht, en hij het dus nergens kon krijgen, besloot hij om samen met zijn vriend, Scott Lowery, een eigen restaurant te openen. Het eerste restaurant was gevestigd in Columbus, Ohio en een jaar later kwam er nog een vestiging bij in Westerville, Ohio. In 2009 is het restaurant een franchiseconcept geworden en is toen erg gegroeid. Op dit moment liggen er honderden vestigingen van het restaurant verspreidt over Noord-Amerika. Naast de Buffalo wings staan de restaurants van de keten ook bekend om zijn interactieve sportquizen en pokertoernooien.




We gingen dus naar Buffalo Wild Wings en vanuit het Night Hotel Theater District, waarin we verbleven, was het slechts een vijftal minuten lopen. Het restaurant bevond zich in de nabije omgeving van Times Square en aan de voorzijde van de zaak hing dan ook de nodige neonverlichting. Een groot rond bord met daarin de buffel met vleugels en daarboven de naam van het restaurant trok onze aandacht, waardoor we de locatie eenvoudig konden vinden. We betraden de ruimte en het viel me op dat er geen host aanwezig was, er stond in ieder geval niemand bij de welkomstdesk. We liepen daarom maar een stuk verder, en kwamen terecht in de bar, mensen waren op hun eten aan het wachten om mee te nemen, en anderen zaten aan de bar te genieten van een drankje en keken sportwedstrijden op de vele televisieschermen. Nadat we een tijdje om ons heen stonden te kijken kwam er toch iemand van de zaak naar ons toe en bracht ons naar een van de vrije tafels achterin de ruimte. Het was vrij chaotisch in het restaurant, terwijl het niet eens zo druk was.  

De tafels naast ons waren nog allemaal leeg, dat viel gelijk op. Ik keek even om me heen en zag een aantal verschillende sportmemorabilia hangen, waaronder een voetbalshirt van Messi van FC Barcelona, en volgens mij was die echt gedragen door hem tijdens een van de wedstrijden. Niet alleen in de bar hingen veel televisieschermen waarop sportwedstrijden werden getoond, maar ook in het gedeelte van het restaurant waarin wij plaats hadden genomen. We kregen de menukaarten uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. Ik had op internet gezien dat er een Lagunitas DayTime IPA in het restaurant werd verkocht en die wilde ik graag proberen. Toen ik het biertje bestelde werd er verteld dat het niet door de zaak werd verkocht en dat vond ik vreemd. Er werd me een Hop Commander aangeraden en daar ging ik vervolgens in mee. De anderen bestelden een Angry Orchard cider, een Strawberry Lemonade en een water. Nadat we de drankjes hadden besteld liep ik zelf even naar de bar om te kijken of dat de DayTime IPA echt niet in het assortiment zat.





Ik zag het blikje meteen in de koelkast staan en maakte er een foto van. De foto liet ik vervolgens aan onze ober zien en hij verontschuldigde zich. Ik zei dat ik mijn bestelling graag wilde aanpassen, maar hij had de drankjes al in de hand en hij vertelde dat het biertje wat ik had besteld toch maar $ 3,00 zou gaan kosten. Ik ging akkoord, maar zei dat ik het blikje toch ook wilde proberen. Daarna nam hij onze bestelling van het eten op. Omdat we overdag dus al het nodige gegeten hadden besloten we allemaal om alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er werd éénmaal kozen voor de Caesar salade, zonder kip, het was een gerecht bestaande uit sla met croutons, Parmezaanse kaas, toast en een Caesar dressing. Daarnaast werd er een medium menu van 12 stukken kip zonder bot met barbecuesaus en friet besteld, eenmaal werd er gekozen voor een combinatiemenu van stukken kip met en zonder bot met hete saus, rode sla en friet en zelf ging ik voor het medium combinatiemenu van 12 stukken kip met en zonder bot, besmeerd met honingbarbecuesaus en geserveerd met friet.

We moesten vrij lang op onze bestelling wachten, maar toen het eenmaal geserveerd werd (samen met het bestelde blikje) was ik wel tevreden met wat ik voor m’n neus had staan. De stukken kip zagen er heerlijk uit en smaakten ook goed. Ik wisselde de stukken met en zonder bot af en at het samen met de witte ranch saus en de frietjes op. Er was ook een klein bakje met rode salade bij het gerecht geserveerd, maar die vond ik er wat droog en oud uitzien, dus dat heb ik niet opgegeten. Ondanks dat we een aantal medium-menu’s besteld hadden waren het toch flinke maaltijden en we kregen alles maar met moeite op. De smaak van de kip met friet vond ik goed, maar er ontbrak toch wel wat sfeer in het restaurant en ik vond de bediening wat chaotisch en onwetend. Nadat we alles (behalve de rode salades) op hadden werd de tafel afgeruimd en we kregen de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we $ 118,17 betalen, zo’n $ 30 per persoon, dat vond ik vrij prijzig. De volgende keer zou ik eerder aan de bar van het restaurant gaan zitten en niet meer gaan voor tafelbediening.