Pagina's

zondag 26 juli 2020

Activiteit: City View Trolley Tours - Boston, Massachusetts

Activiteit: City View Trolley Tours
Adres: 296 State St, Boston, MA 02109, Verenigde Staten


Voorafgaande aan mijn verblijf in Massachusetts ben ik op internet op zoek gegaan naar de activiteiten welke in en rondom de stad Boston waren te doen. Ik kwam er al snel achter dat er veel te beleven was in de omgeving en dat we de week makkelijk vol konden plannen. Ik vond het dan ook niet vreemd dat er via de website van Smartdestinations een Go Boston Card werd aangeboden. In het verleden had ik al veelvuldig gebruik gemaakt van de Go Cards van die website en het heeft me ontzettend veel geld doen besparen. Ik plan mijn reizen altijd zorgvuldig van tevoren en weet dan ook voor een vrij groot gedeelte wat we allemaal gaan doen. De entreegelden van alle losse activiteiten tel ik bij elkaar op en vergelijk het vervolgens met de totaalprijs welke ik voor de Go Card moet betalen. Met de Go Card ben ik dan altijd veel voordeliger uit en bovendien is er vaak ook nog wel ergens een kortingscode voor de Go Card online te vinden, zodat het nog goedkoper wordt. Veel van de activiteiten welke we in Boston en omgeving wilden doen waren bij de Go Boston Card inbegrepen en daarom besloten we dan ook om 2 Go Boston 7 Day Cards te bestellen.

In het totaal betaalden we voor de 2 kaarten $ 340,10 (dus iets meer dan $170 per persoon) en ik had uitgerekend dat we het bedrag na 4 dagen er al uit zouden gaan hebben. Een heel groot gedeelte van de activiteiten zouden we gaan doen (over een aantal hebben jullie hier op mijn blog al kunnen lezen) en de Go Boston City Card bracht dus echt een goede uitkomst. Er was onder andere een CityView Hop-On Hop-Off Boston Trolley Sightseeing Tour: 2-Day Ticket bij de kaart inbegrepen en deze tour wilden we op onze laatste dag in Boston gaan doen. We moesten de kaarten echter op de een-na-laatste dag ophalen, ze waren 2 dagen geldig, dus dan zouden we de daaropvolgende dag met de Hop-On Hop-Off trolley mee kunnen. De tickets voor de tour moesten opgehaald worden bij de locatie van City View Trolley Tours aan de voorkant van het Marriott Long Wharf building, op de hoek van Atlantic Avenue en State Street. We moesten daar toch al zijn, omdat we in de middag eerst een New England Aquarium Whale Watch Tour (ook via de Boston Go Card) op het programma hadden staan.

FOX Rondreizen Verenigde Staten




De New England Aquarium Whale Watch Tour werd die dag vroegtijdig afgebroken, omdat de zee veel te wild was. Vrijwel iedereen op het schip was misselijk geworden en ikzelf hield het ook nog maar net vol. Doordat we dus veel eerder terug in de haven van Boston waren gekomen hadden we wat extra tijd over. We besloten daarom om de tickets voor de Hop-On Hop-Off Tour alvast op te halen en er ook al een stukje mee te rijden. Het was ontzettend slecht weer, het regende en waaide hard, en ik was blij dat we van de boot af waren en verder met de bus zouden gaan. We lieten onze Go Boston Cards scannen en vervolgens kregen we de tickets voor de CityView Hop-On Hop-Off Boston Trolley Sightseeing Tour uitgereikt. We konden daarna direct in de trolley stappen welke op ons stond te wachten. We stapten op bij halte 1 (New England Aquarium, Quincy Market, Faneuil Hall, Shuttle & Ferry) en gingen ergens achterin zitten. Ik had nog steeds best wat last van de boottocht, maar gelukkig voelde ik me, na een tijdje gereden te hebben, alweer een stukje beter.

We reden de weg naar boven en stopten bij het Paul Revere House, Little Italy, Old North Church en het Christopher Columbus Park. Normaal gesproken was ik de bus wel even uitgegaan om in de buurt rond te kijken, maar vanwege het slechte weer besloten we toch om lekker te blijven zitten. We reden door de buurt van North End en kwamen langs de Old North Church en het Copps Hill Burial Ground. Via de North Washington Street Bridge kwamen we terecht in een gedeelte van Boston waar we nog niet eerder waren geweest. We arriveerden bij de stop van de USS Constitution, het Bunker Hill monument en de USS Cassin Young. Het was de bedoeling om de volgende dag bij die bezienswaardigheden te gaan kijken, en ik hoopte maar dat het weer dan een stuk beter zou zijn. Ik vond het een interessante rit, er werd veel verteld en er werden leuke grappen gemaakt door de chauffeur (wie tevens reisleider was). Stop 5 bevond zich in de buurt van North Station en het stadion TD Garden, daar waren we die week al een paar keer eerder geweest en was voor ons dus al bekend.

We bleven lekker droog zitten en reden door het historische gedeelte van de stad. We kwamen langs het Old State House, de locatie van de Boston Massacre, Faneuil Hall, Government Center, Old South Meeting House, het Holocaust Memorial, Haymarket Square, Downtown Crossing, City Hall, het Parker House Hotel en Old Scullay Square. Ik vond het leuk om nog wat extra informatie en verhalen over al deze bezienswaardigheden te horen, de stad Boston leerden we op die manier nog net wat beter kennen. De trolley reed vervolgens langs het park Boston Common en voorbij de Central Burial Ground en Newburry Street. Bij de volgende halte zouden we de trolley gaan verlaten, dat was namelijk de stop bij State House en Beacon Hill, ofwel de buurt waarin ons hotel was gevestigd. We kwamen onder andere nog langs de Frog Pound, Park Street Church en het Shaw Memorial. Ik was blij dat we met de trolley mee waren gegaan, we hadden nu al veel van de route gezien en hoefden bovendien ook niet zo lang in de regen rond te lopen. De volgende dag zouden we de rest van de route nog gaan doen, want we hadden een klein stukje nog niet gezien.




De volgende dag was het weer gelukkig een heel stuk beter, de zon scheen en het was een mooie ochtend. We besloten om vanaf halte 6 (nabij het Old State House en Faneuil Hall) de rit af te maken en bij stop 9 de trolley te verlaten. De omgeving rondom stop 9 kenden we nog niet, dit was de halte bij South Station, het Convention Center, Chinatown, het Boston Tea Party schip en het Children’s Museum. Daar in de buurt hebben we een tijdje rondgekeken en gewandeld en op het moment dat we er genoeg van hadden liepen we weer terug naar de halte om vervolgens de trolley weer te pakken richting stop 4 bij de USS Constitution. De grapjes welke onderweg werden verteld waren exact hetzelfde als de grappen welke we de dag er voor nog van een andere chauffeur hadden gehoord. Dat vond ik wel jammer, ik moest er nu toch een stuk minder om lachen. Uiteindelijk hebben we later die middag nog een laatste maal gebruik gemaakt van de trolley. Vanuit de 4e stop maakten we nog een korte rit naar halte 5 nabij TD Garden, om daar in de buurt wat te gaan eten, voordat we terug naar het vliegveld moesten gaan.

Ik vond het erg leuk om onze dagen in Boston afgesloten te hebben met 1,5 dag in de trolleys van de CityView Hop-On Hop-Off Boston Sightseeing Tour. Het was fijn dat de tickets inbegrepen waren bij de Go Boston Cards, normaal gesproken kostten ze $ 52,00 per stuk, maar dat hoefden we dus niet te betalen. We hebben vrijwel de gehele route tweemaal gezien en ik vond het een fijne manier van vervoer. De eerste dag was het een echte uitkomst in verband met het weer. Het schoot toen ook niet op om buiten te lopen en dus was een tour in een trolley ideaal. Het maken van mooie foto’s was alleen wat lastiger, maar gelukkig werd dat de daaropvolgende dag helemaal goed gemaakt. Alle chauffeurs die we hebben gehad reden goed en veilig en datgene wat ze vertelden vond ik erg interessant. Het was een leuke manier om meer over Boston te weten te komen en veel belangrijke bezienswaardigheden te zien. Alleen de grapjes hadden dus wel wat origineler gemogen, vooral ook omdat CityView wel weet dat mensen mogelijk 2 of zelfs 3 dachten achter elkaar in de trolley reizen.