Pagina's

zondag 20 september 2020

Hotel: The Plaza Resort & Spa - Palm Springs, Californië

Hotel: The Plaza Resort & Spa
Adres: 2601 Golf Club Dr, Palm Springs, CA 92264, Verenigde Staten


Een paar jaar geleden had ik een hotel geboekt in Palm Springs, die reis is toen echter niet doorgegaan, maar toch heb ik altijd de wens gehouden om er ooit eens naartoe te gaan. Op het moment dat ik onze afgelopen reis door Nevada en Californië aan het plannen was schreef ik Palm Springs op als een van de stops op de route. Ik moest vervolgens alleen nog wel op zoek gaan naar een leuk hotel of resort waar we een tweetal nachten in konden gaan slapen. Via de website van Hotelscombined kwam ik uit op een aanbieding van Agoda, voor een tweetal nachten in een studio van The Plaza Resort and Spa zou ik slechts € 157,29 moeten betalen. Dat was het totaalbedrag voor 4 personen. Er was geen ontbijt bij inbegrepen, maar dat zouden we ook wel ergens in de buurt van het hotel kunnen gaan doen. Het hotel kreeg goede beoordelingen en na nog even naar wat hotels en resorts op andere websites gekeken te hebben besloot ik uiteindelijk toch om voor The Plaza Resort and Spa te gaan. Dat resort leek mij immers de beste prijs-kwaliteitsverhouding te hebben.

Vanuit het Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park, waar we vandaan kwamen, was het een uurtje rijden naar The Plaza Resort & Spa. Het was een mooie rit door een woestijngebied en langs duizenden windmolens, ik had er nog nooit zoveel bij elkaar zien staan. Op het moment dat we Palm Springs in reden kwamen we echt in een soort van groene oase terecht, dat vond ik een hele aparte gewaarwording. Na nog even een stukje verder gereden te hebben kwamen we uit bij de oprijlaan van het resort. We parkeerden de auto langs een van de bijgebouwen en liepen vervolgens de hal met de receptie binnen. Het was een grote hal, vol met licht vanaf buiten. Ik zag een grote flatscreentelevisie hangen, er stonden dvd’s welke we konden lenen en er kon gratis koffie worden gepakt. Dat begon dus al gelijk goed. We zagen het zwembad en daardoor kreeg ik direct zin om het water in te duiken. We moesten ons echter natuurlijk eerst wel nog even inchecken en nadat de reservering was gevonden kregen we de sleutels van kamer 208 mee. Deze kamer bevond zich in het hoofdgebouw en we moesten met de lift aan de zijkant van de receptie naar boven gaan.




Onze kamer bevond zich op de eerste etage, boven de begane grond. Vanuit de lift was het enkele meters lopen om bij 208 terecht te komen. Ik opende de deur van de ruimte en begon direct met filmen, ik zag een grote kamer en werd meteen enthousiast. Aan de linkerkant bevond zich een grote kast met schuifdeuren, waarin tevens een kluisje te vinden was. Daarnaast stond een klein bureau met bureaustoel, en daar weer naast was een bank gepositioneerd. Deze bank konden we uittrekken om er zodoende een extra bed voor 2 personen van te maken. Dat was ook wel nodig, want we moesten tenslotte met z’n vieren in de kamer overnachten. Achter de bank hing een schilderij en ernaast stond een klein vierkanten nachtkastje. Het King Size bed stond daar weer naast, het was strak opgemaakt met witte lakens en een viertal kussens. Het zag er erg aanlokkelijk uit om erin te gaan liggen. Dat ging ik natuurlijk niet doen, want ik moest de rest van de kamer ook nog filmen. Aan de overkant van het bed stond een houten commode met een paar lades erin en een grote zwarte flatscreentelevisie erbovenop.

We hadden een schuifpui aan het einde van de kamer, met daarvoor een klein balkon, welke uitkeek op de golfbaan en het zwembad. Het uitzicht was mooi en ik heb later tijdens die dagen nog een aantal keer op het balkon staan kijken. Naast de commode met de televisie stond een ronde eettafel met 3 stoelen en daar weer naast was de keuken te vinden. Het was een keuken welke van alle gemakken was voorzien, het had onder andere een magnetron, een koelkast, een vriezer, een broodrooster, een elektrische kookplaat, een waterkoker en allerlei keukengerei. Het was te zien dat er ook geregeld vaste vakantiegasten in de kamer verbleven, zij moesten natuurlijk ook alles in de keuken bij de hand hebben. Vervolgens liep ik een paar meter verder naar de badkamer, een lange wastafel met slechts één wasbak en een spiegel erachter was aanwezig, daarnaast stond het toilet met de handdoeken erboven en daar weer naast was de badkuip met douche erin verwerkt te vinden. Het was een compacte badkamer en het was dan ook het beste om met niet meer dan één persoon tegelijk in deze ruimte aanwezig te zijn. 





Ik was tevreden met de studio, de kamer was ruim opgezet, alleen de badkamer was dus iets aan de kleine kant, maar daar zouden we wel overheen gaan komen. We hadden al lakens gekregen om de slaapbank mee op te maken. We deden dat gelijk maar even, want hadden ook geen zin om dat later nog te moeten doen. Daarna kleedden we ons om en gingen lekker naar het zwembad van het hotel toe. Het kwik liep op tot ver boven de 40 graden Celcius en we hadden ook geen zin om iets anders te doen dan lekker in het water te dobberen. Anders dan bij het hotel in Twentynine Springs was het in het hotel in Palm Springs wel druk bij het zwembad. Gelukkig niet zo druk dat er geen plek voor ons meer was, maar er lagen wel genoeg andere mensen om en in het water en dat zorgde voor een gezellige sfeer. We zijn zelf bij het zwembad geweest totdat het iets afkoelde, in de tussentijd speelden we met de bal in het water en ik heb weer een stuk uit een boek gelezen. Het was erg relaxed en de volgende dag hebben we precies hetzelfde ook weer een aantal uur gedaan.

Wanneer je besluit om The Plaza Resort & Spa te boeken dan is het wel aan te raden om er ook gelijk een huurauto bij te reserveren. Het hotel bevindt zich namelijk in een buurt met veel andere resorts, de auto moet gepakt worden om bij restaurants, cafés en de verschillende activiteiten in de omgeving terecht te komen. Op enkele minuten rijafstand van het resort is een Walmart te vinden en het centrum van Palm Springs is ook eenvoudig te bereiken. Ik had voorafgaande aan de reis een pakje besteld dat ik bij het resort af heb laten leveren en het vriendelijke hotelpersoneel heeft dit netjes voor mij afgehandeld. Op een van de avonden hebben we een take-out gehaald bij El Pollo Loco, daar zal ik een andere keer over schrijven, en dat eten hebben we lekker aan de dinertafel in onze kamer opgegeten. Ik heb een tweetal leuke dagen en nachten gehad in The Plaza Resort & Spa, heb heerlijk geslapen in het fijne bed en ondanks dat de badkamer wat aan de kleine kant was had het wel een fijne douche. De prijs-kwaliteitsverhouding vond ik meer dan goed en ik kan een verblijf in het resort van harte aanbevelen, wanneer je op zoek bent naar een leuke verblijfsplaats in Palm Springs.