Pagina's

vrijdag 4 september 2020

Hotel: Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park - Twentynine Palms, Californië

Hotel: Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park
Adres: 71487 Twentynine Palms Highway, Twentynine Palms, CA 92277, Verenigde Staten


Veel mensen gaan naar Amerika op reis om daar een bezoek te brengen aan de verschillende nationale parken in het land. Zelf ben ik niet echt een natuurliefhebber en heb ook pas een gering aantal nationale parken in het land bezocht, maar tijdens mijn afgelopen reis door Nevada en Californië ben ik toch een dagdeel naar het Joshua Tree National Park toe geweest. We reisden tijdens die vakantie van Las Vegas naar Anaheim en hadden onder andere een tussenstop in Twentynine Palms op het programma staan, om vanuit daar de Joshua Trees te gaan zien. Voorafgaande aan de reis ging ik op zoek naar een hotel in Twentynine Palms en via de website van Expedia (waar ik tot nu toe altijd goeie ervaringen mee heb gehad) stuitte ik op het Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park. Dit hotel, met 2,5 ster, had een score van 4,0 (op een schaal van 5) en voor één nacht hoefde ik slechts € 87,75 te betalen. Dit was een prijs voor 4 personen en er was ontbijt, parkeren en internet bij inbegrepen. Het leek mij een goeie deal en ik besloot dan ook om een kamer in deze accommodatie te boeken.

Vanuit het hotel in Laughlin, het Aquarius Casino Resort, was het een kleine 3 uur rijden om bij het Joshua Tree National Park uit te komen. Vanaf de ingang van dit park duurde het vervolgens nog een klein kwartiertje totdat we bij het Best Western Gardens Hotel aankwamen. We werden welkom geheten door een bouwwerk met een tweetal grote bogen met daarboven het logo van Best Western. Er waren genoeg vrije parkeerplaatsen beschikbaar en we parkeerden de auto zo dicht mogelijk bij het hoofdgebouw van het hotel, omdat we daar naar binnen moesten gaan om in te checken. Ik was direct aan de beurt en gelukkig werd de reservering ook meteen gevonden. Ik liet mijn Best Western lidmaatschapspas zien en de reservering werd in het systeem gezet. Omdat ik de nacht via een externe partij had geboekt was het nog maar de vraag of dat ik punten voor het verblijf zou gaan krijgen, maar nu ik op mijn account kijk zie ik dat ik ze wel gekregen heb. We kregen de sleutelpasjes van kamer 115 mee. Dit was een kamer op de begane grond aan de rechterzijde van het hoofdgebouw. 




We reden met de auto naar de kamer en konden hem precies voor onze deur parkeren. Ik opende de voordeur en maakte direct een filmpje van de ruimte. Aan de rechterkant van de deur stond een groene fauteuil met een bruin leren voetenbankje er voor. Daar direct naast stonden een tweetal queen size bedden met een klein houten nachtkastje ertussen. Voor het eerste bed stond een bureau met een bureaustoel en daarnaast een houten kast met een hangende flatscreentelevisie erboven. Daar weer naast stond een bankje waar we onze koffers op konden zetten, en daarachter hing een grote spiegel. Het leek erop dat er een tussenmuur uit de ruimte was gehaald, want het tweede gedeelte van de kamer bestond uit een lange wastafel met een wasbak aan de rechterkant. Er stonden een aantal zeepjes en een koffiezetapparaat op de wastafel en tevens konden er tissues uit de tafel worden getrokken. Een grote spiegel maakte dit gedeelte van de ruimte compleet. Er had wat mij betreft best een muur met een deur tussen mogen zitten, om zodoende een afscheiding te maken, maar nu leek de kamer optisch wel groter.

Aan de zijkant van de wastafel bevond zich wel een deur, deze deur leidde naar de badkamer. Direct bij binnenkomst in deze ruimte was het toilet te vinden, met daarboven een rekje waarop alle (4 grote en 4 kleine) handdoeken lagen. Aan de linkerzijde van het toilet bevond zich een klein wit bad met een douche erboven. De ruimte zag er erg schoon uit, dat gold ook voor het douchegordijn welke naast het bad hing. Ik was tevreden met de kamer welke we toegewezen hadden gekregen en vond de prijs welke ik er voor had betaald goed. Nadat we onze spullen hadden opgeruimd besloten we om onze zwemkleding aan te trekken en te gaan zwemmen bij het zwembad van het hotel. Dit zwembad bevond zich op enkele meters afstand vanaf onze kamer. Het was wel nog even zoeken waar we er precies naar binnen konden, maar uiteindelijk zagen we ergens een hek welke niet op slot was. Het was best een groot bad, het water was lekker warm en we hadden het bijna de hele tijd voor onszelf alleen. In het begin lagen er nog wel een paar andere mensen, maar zij gingen op een gegeven moment weg.





Naast het grote zwembad was er ook nog een bubbelbad aanwezig. Het water in dat kleine badje was echter zo heet dat ik het niet langer dan enkele minuten daarin kon volhouden. We hebben een paar uurtjes in en naast het water gelegen. We hadden eerder tijdens de reis een balletje gekocht en daar wisten we ons goed mee te vermaken. Ook las ik een gedeelte van een boek en verder heb ik nog even geluierd. Het was zo warm buiten dat het ook niet opschoot om heel erg actief te doen. Nadat we uitgezwommen waren hebben we later die dag nog een lekkere hamburger met friet gegeten bij Jack in de Box en ook nog een ijsje gehaald bij Cold Stone Creamery. Het was de gehele tijd rustig in de omgeving van het hotel en we hebben dus ook geen geluidsoverlast gehad. Ik heb die nacht dan ook heerlijk geslapen in het queen size bed. Na heerlijk gedoucht te hebben in de fijne douche van de kamer gingen we de volgende ochtend op weg naar het ontbijt. We hoefden hier de auto niet voor te pakken, omdat we dus gratis in het hotel konden ontbijten.

Het ontbijtrestaurant bevond zich aan de linkerkant van het hoofdgebouw van het hotel. Er werden onder andere bagels, zoete broodjes, ei, worstjes, bacon en een aantal verschillende ontbijtgranen aangeboden. Tevens was het mogelijk om je eigen wafel te bakken en brood te roosteren. Er kon koffie, thee, melk en fruitdrank worden gepakt en er lagen ook verschillende soorten fruit en bakjes met yoghurt. Ik heb er een prima eerste maaltijd van de dag gehad, met een bagel met roomkaas en jam, een wafel, worstjes, omelet, een zoet broodje en bacon. Na deze flinke hap kon ik er weer voor even tegenaan. We gingen terug naar de kamer om onze laatste spullen in te pakken en vervolgens checkte ik ons uit. We gingen op weg naar onze volgende bestemming, namelijk Palm Springs. Het Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park was een aardig hotel om één nacht in te verblijven. Het was vrij basic, maar gezien de prijs welke ik er voor had betaald meer dan in orde. De bedden lagen heerlijk, het zwembad was leuk en het ontbijt smaakte goed. Wanneer je een voordelig hotel zoekt in de buurt van het Joshua Tree National Park dan kan ik het Best Western Gardens Hotel zeker aanbevelen.