Pagina's

woensdag 16 september 2020

Restaurant: Cold Stone Creamery - Twentynine Palms, Californië

Restaurant: Cold Stone Creamery
Adres: 6485 Adobe Rd, Twentynine Palms, CA 92277, Verenigde Staten


Tijdens ons verblijf in Twentynine Palms zijn we in de avond nog even op pad gegaan om een lekker ijsje te gaan eten. In de Verenigde Staten van Amerika zijn er een aantal verschillende ketens van ijssalons aanwezig waar ik een grote fan van ben. Die ketens zijn onder andere Ghirardelli Chocolate Company, Dairy Queen en Cold Stone Creamery. Voorafgaande aan onze reis ben ik op zoek gegaan naar deze ijssalons en het bleek dat er op 4 minuten rijafstand van een hotel waarin we verbleven, het Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park, een vestiging van Cold Stone Creamery aanwezig zou gaan zijn. Het leek me een goed plan om daar met z’n allen naartoe te gaan voor een heerlijk ijsje. Ik ging er van uit dat iedereen het lekker zou gaan vinden, vanuit mijn ervaringen met de keten uit het verleden wist ik dat de keuze in verschillende ijssoorten vrij ruim is bij Cold Stone Creamery en dat er ook gecombineerd kan worden met allerlei verschillende soorten toppings en vullingen in het ijs. Er kan bovendien gekozen worden voor verschillende soorten porties, zodat er voor iedereen met een grote of kleine trek wel wat te kiezen zou zijn.

Cold Stone Creamery is een Amerikaanse ijssalonketen, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Scottsdale, Arizona. De eerste vestiging van de keten werd geopend in 1988, in Tempe, Arizona. Het belangrijkste product van het bedrijf is premium ijs gemaakt met ongeveer 13% botervet. Het ijs wordt op het moment van bestelling op locatie naar wens klaargemaakt voor de klanten. Andere ijs-gerelateerde producten welke worden verkocht zijn ijstaarten, ijscakes, ijskoeken, smoothies, milkshakes en ijskoffies. Het mooie van de ijsjes van Cold Stone Creamery vind ik dat klanten eerst kunnen selecteren welke smaak ze graag zouden willen en kiezen vervolgens uit een aantal mix-ins om in hun ijs te verwerken. De grote bol ijs wordt daarna op een bevroren granieten plaat gelegd en alle mix-ins worden daar vervolgens in gedaan en met elkaar gemengd. Cold Stone Cremaery staat op dit moment op de zesde plek van best verkochte ijsmerken in de Amerika. Het bedrijf is ook in het buitenland actief en heeft locaties in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Helaas zijn ze, buiten Turkije, nog niet actief in Europa en het lijkt mij erg leuk wanneer de ijssalon zich ook in Nederland zou gaan vestigen.




We reden in de schemering naar het bouwwerk waarin Cold Stone Creamery was gevestigd. De auto konden we gratis voor de deur parkeren, en vervolgens liepen we het gebouw in waarin ook een locatie van Rocky Mountain Chocolate Factory en 29 Souvenirs & Gifts was gevestigd. Op een schommelstoel zat de beer van Rocky Mountain Chocolate Factory en daarachter stond een bord met de Signature Creations van Cold Stone Creamery. Ik liep even langs de vitrines en keek naar de verschillende soorten ijs, toppings en mix-ins waar we uit konden gaan kiezen. Alles zag er weer heerlijk uit, maar ik wist eigenlijk al wel dat ik voor iets vertrouwds zou gaan. We waren al vrijwel meteen aan de beurt om onze bestelling door te geven, maar de rest had nog even de tijd nodig om hun keuze te bepalen. Zelf bestelde ik wel al een van de Signature Creations, ik koos voor één van de drie mogelijke chocolade ijsjes, namelijk de “Peanut Butter Cup Perfection” en dan in de maat “Love It”. “Love It” staat gelijk aan medium, en staat tussen de maten “Like It” en “Gotta Have It”.

Er werd direct begonnen met het maken van de “Peanut Butter Cup Perfection”. Een flinke bol chocolade-ijs werd op de bevroren steen gelegd en gevuld met een aantal Reese’s Peanut Butter Cups (chocolade-cupjes gevuld met pindakaas), pindakaas en chocoladesaus. Alles werd een tijdje flink door elkaar heen gehusseld en uiteindelijk werd het met een flinke kop erboven in het kartonnen bekertje gedaan. Inmiddels had de rest hun keuze ook al doorgegeven. Er was eenmaal gekozen voor een “Love It” portie van de “Oreo Overload”. Dit was een grote bol vanille-roomijs gevuld met Oreo koekjes, chocolade stukjes en chocoladesaus. Dit was het lastigste ijsje om te maken en dus werd deze na mijn “Peanut Butter Cup Perfection” klaargemaakt. De anderen kozen allebei voor een “Love It” portie van slechts alleen een bol vanille-ijs. Dat vond ik eigenlijk zonde, want de “Signature Creations” zijn echt heel erg lekker, vooral met alle verschillende soorten vullingen en chocolade, maar uiteindelijk moest iedereen natuurlijk ook helemaal zelf weten welk ijsje ze zouden gaan eten.




Alle ijsjes werden gemaakt en ondanks dat we medium porties besteld hadden kregen we flinke bekers vol. In Nederland zouden het eerder grote dan medium porties zijn geweest. Alles werd bij elkaar gezet en we moesten in totaal een bedrag van $ 22,96 betalen. Normaal gesproken heb ik altijd een coupon voor een gratis “Signature Creation” bij me, omdat ik voorafgaande aan de reis meestal lid word van de e-Club van Cold Stone Creamery, maar deze keer was ik vergeten om dat te doen. Dat was wel jammer, want anders had ik ons $ 6,49 bespaard. Dat is natuurlijk maar een klein bedrag, maar ik vind het wel altijd leuk om een korting door een coupon te krijgen. We besloten om even aan een van de vrije tafels te gaan zitten om onze ijsjes op te eten. Het was inmiddels al bijna 20:30 uur en we merkten dat het best een vermoeiende dag geweest was. We hebben die dag veel op de weg gezeten en zijn vanaf Laughlin naar het Joshua Tree National Park gereden en vervolgens naar ons hotel in Twentynine Palms. Het ijsje bij Cold Stone Creamery zou de afsluiter van de dag gaan worden.

Ik nam de eerste hap van mijn met chocolade en pindakaas gevulde bol ijs en wist meteen weer waarom Cold Stone Creamery een van mijn favoriete ijssalons in Amerika is. Ik hou ontzettend veel van chocolade en eigenlijk kan ik daar ook geen genoeg van krijgen. Het ijsje dat ik aan het eten was zouden anderen mogelijk “te machtig” kunnen vinden, maar ik had daar zelf geen last van. Ik vond het verrukkelijk en at het lekker rustig op. Ik baalde een beetje van het feit dat ik geen grote, “Gotta have it”, had besteld, maar dat zou ik de volgende keer dan maar weer gaan doen. De “Oreo Overload” viel ook goed in de smaak, dat ijsje heb ik zelf ook wel eens op en vond het wel lekker alleen had ik er liever chocolade-ijs dan vanille-ijs bij gehad. De beide bakjes met “French Vanilla” werden tevens rustig opgegeten. Er werd gezegd dat ze het ook lekker vonden, alleen was het natuurlijk wel moeilijk om een onderscheid te kunnen maken tussen het vanille-ijs van Cold Stone Creamery en van een willekeurige andere ijssalon. Na een klein kwartiertje aan de tafel gezeten te hebben hadden we alle ijsjes op en verlieten we de zaak. Het was wederom erg lekker geweest en ik kijk alweer uit naar een volgend bezoek aan Cold Stone Creamery.