Pagina's

maandag 28 september 2020

Activiteit: Palm Springs Walk Of Stars - Palm Springs, Californië

Activiteit: Palm Springs Walk Of Stars
Adres: 10 N Palm Canyon Dr, Palm Springs, CA 92262, Verenigde Staten


Al jarenlang wilde ik een keer naar Palm Springs toe gaan, de reden waarom wist ik echter niet. Het was me voorafgaande aan de reis ook helemaal onbekend wat voor een activiteiten er in Palm Springs allemaal te doen zouden zijn. Ik ging dus, nadat ik een tweetal nachten in The Plaza Resort & Spa had geboekt, op zoek naar leuke dingen om te doen in de omgeving. Ik kwam er al snel achter dat we de dagen vrij eenvoudig konden gaan vullen met allemaal leuke dingen, zoals bijvoorbeeld de Palm Springs Aerial Tramway, The Living Desert Zoo and Gardens, maar ook het Palm Springs Air Museum. Het was lastig om een keuze te maken, omdat we maar een beperkte tijd tot onze beschikking hadden. Een van de bezienswaardigheden welke we allemaal sowieso wilden gaan zien was het Palm Springs Walk Of Stars, een “Walk of Fame” in het centrum van de stad. Ik plande een bezoek aan deze straat in voor onze eerste dag in Palm Springs en keek er naar uit om de verschillende sterren ter gaan zien. Ik was al eerder naar de Hollywood Walk of Fame geweest en was benieuwd of dat beide bezienswaardigheden met elkaar waren te vergelijken.

De Palm Springs Walk of Stars wordt gevormd door een wandelpad, waar een groot aantal “Golden Palm Stars” (sterren die in en rondom Palm Springs zijn geboren of hebben gewoond) worden geëerd met een ster, welke is ingebed in het trottoir. De wandeling over de “Walk of Fame” gaat over delen van de Palm Canyon Drive, Tahquitz Canyon Way, La Plaza Court en Museum Drive. Onder de geëerde personen zijn onder andere presidenten van de Verenigde Staten te vinden, maar ook zakelijke persoonlijkheden, auteurs, toneelschrijvers, scenarioschrijvers, pioniers, burgerleiders, vroege kolonisten, tribale leiders, burgerlijke persoonlijkheden, humanitairen en ontvangers van de Medal of Honor liggen met een ster op de Palm Springs Walk of Stars. Het grootste aantal van de sterren wordt echter gevormd door mensen vanuit de show business. De Palm Springs Walk of Stars werd in 1992 ontwikkeld door Gerhard Frenzel en Barbara Foster-Henderson. De introductie-ceremonie vond plaats op 26 februari 1992. De eerste vijf Golden Palm Stars waren opgedragen aan Charles Farrell,  William Powell,  Earle C. Strebe, Ruby Keeler, en Ralph Bellamy.





Vanuit het Plaza Resort & Spa was het een autorit van een kleine 10 minuten om bij het begin van de Palm Springs Walk Of Stars terecht gekomen. We waren nog niet eerder in het centrum van Palm Springs geweest en keken meteen onze ogen uit. Het was een heel gezellig en levendig stadje en we hadden zin om er even rond te lopen. De auto parkeerden we gratis en vervolgens liepen we naar buiten en gingen de hitte in. Een van de eerste sterren welke ik zag was die van Mike Allen, hij was de officiële kerstman van Palm Springs. Ik vond het heel vreemd om aan kerst herinnerd te worden, terwijl ik buiten stond in een temperatuur boven de 45 graden Celsius. Om de paar meter wandelen lag er een nieuwe ster op de stoep. Het waren voor mij veelal onbekende namen, maar toch vond ik het wel leuk om te zien. We kwamen uit bij een groot plein van de Palm Springs Historical Society, een mooie fontein met helder water stond aan de voorzijde opgesteld en aan de zijkanten van het plein was een voetpad waarop ook allemaal sterren ingebed lagen. Aan dit plein lag tevens het Agua Caliente Cultural Museum en het winkeltje Palm Springs Fudge & Chocolates.

We liepen het pleintje even rond en ik keek naar de namen op de sterren. Frank Bogert werd getoond, dit was een pionier, een cowboy, maar ook een burgemeester, mooi om die combinatie van verschillende functies te zien. We liepen langs de McCallum Adobe en wilden ook even het Ruddy’s General Store Museum binnen gaan, maar helaas was het gesloten op dat moment. Het was mooi om over de boulevard van de Palm Springs Walk of Stars te lopen, de omgeving was netjes en schoon en de stad had er alles aan gedaan om er een aantrekkelijke bezienswaardigheid van te maken. Zelfs de palmbomen waren allemaal netjes geknipt, zodat ze er piekfijn uitzagen. In tegenstelling tot de Hollywood Walk of Fame waren de stenen met de sterren in Palm Springs nog allemaal even mooi. De straten waren netjes en recht gelegd, en daar in het midden lagen de sterren. Dit was erg precies ontworpen en gedaan. Ik bleef het jammer vinden dat ik maar weinig bekende namen zag, maar de mensen die uit de omgeving van Palm Springs kwamen hadden ze vast allemaal wel herkend. 





We wandelden weer een stukje verder en kwamen terecht bij een stoep waarin een vijftal verschillende sterren waren verwerkt. Deze lagen zoals een 5 op een dobbelsteen verspreid en daaronder was een plakkaat in de grond verwerkt, waarop onder andere de volgende tekst stond beschreven: “deze sterren zijn opgedragen aan vijf burgers van deze gemeenschap, die de eremedaille (Medal of Honor) hebben ontvangen van de president van de Verenigde Staten”. De mannen Robert E. Bush, James Lewis Day, William McGonagle, Lewis Millett en Mitchell Paige, welke in verschillende oorlogen hebben gevochten, werden met de sterren geëerd. Het was een gedenkteken die typisch Amerikaans was. Mensen die voor het land in het leger vechten worden daar altijd als helden beschouwd, en ik vind dat wel wat hebben. In Nederland kijken we, over het algemeen, toch wel wat anders naar het leger en de mensen die bij defensie werkzaam zijn. Na het lezen van de teksten gingen we weer door, en zagen nog een flink stel andere sterren voorbij komen, met daarop de namen van voor mij onbekende personen. 

Het begon op een gegeven moment te schemeren, de temperatuur daalde wat en het werd lastiger om de namen op de sterren goed te kunnen bekijken. Er werden allemaal kraampjes en foodtrucks geïnstalleerd op de straten, omdat VillageFest op het punt stond om te gaan beginnen en het werd ook drukker in de omgeving. Gelukkig heb ik wel nog enkele bekende namen voorbij zien komen, namelijk die van de oud presidenten Dwight Eisenhower en Ronald Reagan en van de sterren Elvis Presley en Marilyn Monroe. Ik vond het leuk dat ik toch nog wat namen herkende, want ondanks dat de Palm Springs Walk of Stars veel mooier was opgezet dan de Hollywood Walk of Fame vond ik het toch wat minder indrukwekkend, omdat ik zo weinig herkenning in de sterren zag. Dat was wel jammer. De wandeling over de straten van het centrum van Palm Springs was wel leuk en er hing een gezellige sfeer in de buurt, en daarom vond ik het toch wel een aardige activiteit. Echter was het voor de internationale toerist toch niet echt een hele boeiende bezienswaardigheid, daarvoor lagen er echt te weinig beroemde wereldsterren in het trottoir.