Pagina's

donderdag 24 september 2020

Restaurant: Babe's Bar-B-Que & Brewhouse - Rancho Mirage, Californië

Restaurant: Babe's Bar-B-Que & Brewhouse
Adres: 71800 CA-111 Ste A 176, Rancho Mirage, CA 92270, Verenigde Staten


Voorafgaande aan ons verblijf in Palm Springs ben ik op zoek geweest naar een aantal restaurants om te gaan lunchen. Voor onze eerste dag had ik een vestiging van Sonic Drive-In gevonden, ik was nog nooit naar die keten toe geweest en wilde er graag eens gaan eten. Eenmaal in Palm Springs aangekomen bleek echter dat het restaurant gesloten was en dat we dus op zoek moesten naar iets anders. Na even op Google Maps rondgekeken te hebben zag ik dat er een barbecuerestaurant aanwezig was in Rancho Mirage, op 9 minuten afstand vanaf ons hotel. De zaak had de naam Babe's Bar-B-Que & Brewhouse, het was geen keten, en na even op het menu van het restaurant te hebben gekeken was iedereen het ermee eens om er naartoe te gaan. Het restaurant was vanaf 11:00 uur geopend voor de lunch, op het moment dat wij ernaartoe gingen was het al bijna 13:00 uur, dus we zouden nu niet voor een gesloten deur komen te staan. Babe's Bar-B-Que & Brewhouse bevond zich aan de voorzijde van The River Mall, een centrum gevuld met een flink aantal eetgelegenheden.

Babe's Bar-B-Que & Brewhouse werd geopend in het jaar 2002, het was als een droom die uitkwam voor de oprichter Don Callender. Het restaurant is een favoriet onder de lokale bevolking, maar wordt ook veel door mensen van buiten de stad bezocht. Elke maandag is het “Monday Beer Appreciation Day” in het restaurant en dat wordt door veel gasten van de zaak gewaardeerd. Het bedrijf houdt zich bezig met barbecuestijlen uit alle delen van de Verenigde Staten van Amerika, maar ook met Koreaanse barbecue. Het geheim zit hem in het rookproces van het restaurant, er worden minder zware sauzen en kruidenmengsels gebruikt, waardoor de rooksmaak overheerst. Babe's Bar-B-Que & Brewhouse is inmiddels al 6 jaar op rij uitgeroepen tot het beste barbecuerestaurant in de omgeving van Palm Springs. De Baby Back Ribs, sandwiches met Pulled Pork en de Boneless Beef Short Ribs van de zaak zijn bekroond, evenals enkele van de eigen gebrouwen biertjes. Het restaurant is elke dag geopend voor de lunch vanaf 11:00 uur en de dinergerechten worden geserveerd van 16:30 uur tot 21:00 uur.  





De auto parkeerden we gratis aan de voorzijde van het restaurant. Het was gevestigd in een groot rechthoekig gebouw, een enorm beeldwerk van een zwijn stond voor de ingang, evenals een metershoge brouwketel. We liepen de ruimte binnen en ik keek direct mijn ogen uit. Het was een heel erg gezellig, donkerbruin restaurant met een grote open haard, leren stoelen (met rugleuningen in koeienprint) en fauteuils. We werden welkom geheten en liepen vervolgens met de hostess mee naar onze tafel. Ik zag een vitrine waarin de verschillende flesjes bier stonden, welke door het restaurant werden gebrouwd, en ik had zin om daar wat van te gaan proeven. We liepen voorbij de bar en namen plaats aan een booth. De geplastificeerde menukaarten, waarin alle gerechten stonden, werden uitgereikt, en tevens werd er een boekwerk op tafel gelegd, waarin de verschillende drankjes beschreven waren. Er werd gevraagd wat we wilden drinken en ik vroeg of dat het mogelijk was om een flight te bestellen van de verschillende eigen gebrouwen biertjes. De serveerster reageerde enthousiast, want een proeverij was zeker mogelijk.

Er werd daarnaast ook nog gekozen voor een cocktail, namelijk de Raspberry Arnold Palmer, bestaande uit Vodka met frambozensmaak, limonade en ijsthee, en tevens voor een tweetal bekers Coca-Cola (hier was tevens gratis onbeperkte refill bij inbegrepen). Bovendien kregen we ook nog een gratis fles mineraalwater (met dop die we zelf open moesten draaien, dus geen water uit de kraan en we konden het gewoon drinken) op tafel. We hadden nog even tijd nodig om te bepalen wat we zouden gaan eten en dus ging de serveerster eerst op weg om de bestelde drankjes voor ons te halen. Ze kwam snel terug met de bekers cola en de cocktail, vervolgens haalde ze de flight, ofwel de bierproeverij, met een zestal kleine glaasjes bier. Ik kreeg een geplastificeerd menu met uitleg over elk biertje voor mijn neus en alle glaasjes werden een voor een op de juiste positie gezet. De bieren waren allemaal verschillend van kleur en geur. Ik kreeg er extra veel dorst van, maar voordat ik aan de proeverij begon hebben we wel eerst nog even onze bestelling voor de lunch doorgegeven. 






We bestelden van het kindermenu de Chicken Strips & Fries Basket (gefrituurde stukken kip zonder bot met friet) en de Rib & Fries Basket (dit waren een drietal stukken in barbecuesaus geglaceerde ribstukken, geserveerd met friet), een watermeloensalade en voor mezelf een “One Sandwich”, dit was een slider belegd met pulled pork en geserveerd met een bakje Mac ’n Cheese. Nadat we deze bestelling hadden doorgegeven begon ik aan het eerste biertje, het was de Honey Blonde Ale, een blond biertje met in de verte een heel klein beetje de smaak van honing. Het was een lekker fris en dorstlessend drankje. Het volgende glaasje was gevuld met Blackfin Lager, dit was een heel licht donker bier waarbij ik ook wat van een koffiesmaak proefde. Ik vond het zelf iets te waterig, dat was wel jammer. In de tussentijd dat ik het drankje aan het drinken was werden de borden met het eten op tafel gezet. De kindermenu’s waren nog best groot, in Nederland hadden het allebei best porties voor volwassenen kunnen zijn. De salade met watermeloen, sinaasappel en blauwschimmelkaas zou ikzelf nooit bestellen, maar het zag er wel lekker fris uit.

Mijn eigen slider was klein, maar dat wist ik van tevoren. In de ochtend had ik best veel ontbeten, waardoor ik dus ook niet zoveel trek had. Het met pulled pork belegde broodje zag er echter wel heel erg lekker uit, evenals het bakje met de Mac ’n Cheese. Ik nam de eerste hap van de sandwich en genoot er van. Ik ging vervolgens verder met de Palm Springs IPA, dit was een lekkere frisse IPA en het beste biertje van de proeverij op dat moment. Echter werd het snel ingehaald door de Belgian Vanilla Blonde Ale, welke ik daarna dronk. Er zat veel progressie in de flight, want de biertjes werden steeds lekkerder. De Mac ’n Cheese was heerlijk en paste uitstekend bij de smaak van de pulled pork, met de barbecuesaus en de verschillende bieren. Iedereen was lekker aan het genieten en ik was blij dat we voor dit onbekende restaurant hadden gekozen. Het is natuurlijk toch altijd maar de vraag hoe het zou gaan bevallen. De glazen met cola werden nogmaals bijgevuld en zelf begon ik aan het een-na-laatste biertje van de bierproeverij, het was de Scottish Ale, ook van de eigen brouwerij natuurlijk en er zat een lekkere volle smaak aan.






Het laatste glaasje van de proeverij was gevuld met een seizoensbiertje. Dit drankje wisselde per seizoen en ik had de Babe's Brandini Toffee Brown Ale voorgeschoteld gekregen. Het was een bruin biertje, welke naar een combinatie van toffee en karamel smaakte. Het was een goeie afsluiter van de proeverij, met een smaak van een dessert. Iedereen was uitgegeten en we dachten dat we de rekening uitgereikt zouden gaan krijgen. Niets was echter minder waar, want onze serveerster kwam met een bord aangelopen waarop een viertal cups stonden, welke allemaal gevuld waren met een bol citroen-sorbetijs. We kregen dit gratis van het restaurant aangeboden en ik vond het een hele goede service. Ik had dat eigenlijk nog nooit in Amerika meegemaakt. Wel al veel vaker heb ik een gratis dessert gehad in een Amerikaans restaurant, maar dat is dan altijd vanwege een coupon welke ik voorafgaande aan het bezoek aan de zaak heb ontvangen in mijn mail. We spraken even met de serveerster, natuurlijk werd er gevraagd waar we vandaan kwamen, en daarna begonnen we de bolletjes ijs op te eten.

Het bolletje ijs was lekker verfrissend, het neutraliseerde de smaak. We zouden niet veel later de bloedhitte van Palm Springs weer ingaan en dus kwam een lekker koud ijsje nog even goed van pas. We lepelden de bakjes lekker leeg en de serveerster kwam deze keer wel met de rekening aangelopen. In het totaal moesten we een bedrag van $ 73,81 betalen, dat vond ik eigenlijk nog wel meevallen. Mijn bierproeverij kostte slechts $ 8,00 en daar had ik toch mooi een zestal verschillende biertjes voor kunnen proberen. De volgorde van de flight was goed en ik was erg tevreden met de bieren van Babe's Bar-B-Que & Brewhouse. Het broodje pulled pork en de Mac ’n Cheese waren ook heerlijk geweest en hetzelfde gold voor de beide kindermenu’s, de salade en de cocktail. De gratis ijsjes maakten de maaltijd compleet en hebben er voor gezorgd dat we een hele goede en lekkere ervaring bij Babe's Bar-B-Que & Brewhouse in Rancho Mirage hebben gehad. Het was een spontaan en ongepland bezoek, wat uiteindelijk erg goed uit is gevallen. Het is een ideaal restaurant voor een heerlijke Amerikaanse maaltijd met daarbij een lekker biertje!