Pagina's

dinsdag 8 september 2020

Restaurant: Jack in the Box - Twentynine Palms, Californië

Restaurant: Jack in the Box
Adres: 73762 Twentynine Palms Highway, Twentynine Palms, CA 92277, Verenigde Staten


Jaren geleden ben ik een keer naar een vestiging van Jack in the Box in San Diego, Californië geweest. Helaas heb ik maar weinig foto’s van mijn bezoek aan dat restaurant gemaakt, waardoor ik er nooit over heb geschreven. Ik weet nog wel dat ik daar destijds een lekkere hamburger met friet gegeten had en heb de keten altijd in mijn achterhoofd gehouden om er nog eens naartoe terug te keren. Tijdens mijn afgelopen roadtrip door Nevada en Californië verbleven we één nacht in het dorpje Twentynine Palms, in de buurt van het Joshua Tree National Park. Voorafgaande aan de reis ging ik op zoek naar restaurants in de buurt van onze verblijfsplaats, het Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park. Er was niet zo heel veel in de nabije omgeving aanwezig om uit te kiezen, maar toch zag ik gelukkig wel dat er een vestiging van Jack in the Box was gelegen op 4 minuten rijafstand van het hotel. Het leek me een uitstekend plan om dan maar in dat restaurant te gaan eten, na afloop van ons bezoek aan het nationale park. Ik plande het in en had de verwachting dat de zaak bij iedereen in de smaak zou gaan vallen.

Jack in the Box is een Amerikaanse fastfood restaurantketen welke op 21 februari 1951 is opgericht door Robert O. Peterson in San Diego, Californië. Het hoofdkantoor van de keten is ook nog steeds in die stad gevestigd. Er zijn op dit moment zo’n 2.200 verschillende vestigingen van het restaurant te vinden in voornamelijk de westkust van de Verenigde Staten. Echter heeft de keten zich ook uit weten te breiden met zaken in grote stedelijke gebieden buiten deze westkust, waaronder in Phoenix, Albuquerque, Denver, Dallas-Fort Worth, El Paso, Houston, San Antonio, Austin, St. Louis, Baton Rouge, Charlotte, Nashville, Indianapolis en Cincinnati. Het menu van Jack in the Box bestaat uit een verscheidenheid aan gefrituurde producten, zoals kipnuggets en kipvingers, uienringen, gekrulde frietjes, hamburgers, cheeseburgers, hotdogs en taco’s. Echter kun je er ook terecht voor Amerikaanse ontbijtgerechten (zoals bijvoorbeeld sandwiches met bacon, ei en cheddarkaas), maar ook voor milkshakes, ijsjes en zelfs salades. Er zijn meer dan 22.000 medewerkers bij het bedrijf actief.





Vanuit het hotel reden we naar het restaurant van Jack in the Box en konden onze huurauto gratis aan de voorzijde van het pand parkeren. Aan de buitenkant van het restaurant hingen allemaal posters met advertenties en aanbiedingen en alle afbeeldingen van de verschillende gerechten zagen er goed en lekker uit. We liepen onder het rood grijze logo van de keten door en openden de deuren tot het restaurant. Het was niet druk binnen, er stond verder ook niemand voor de kassa te wachten en dus werden we meteen geholpen. Ik wist echter nog niet wat ik wilde gaan bestellen en dus keek ik eerst even naar het menu dat achter de counter, voor de keuken hing. De borden hadden voor mij best wat dichterbij mogen hangen, want ik kon alles maar moeilijk lezen. Gelukkig hielp mijn camera me om het menu wat dichterbij te krijgen. Ik had zin in een menu met een lekkere hamburger en keek even naar alle plaatjes om vervolgens mijn keuze te kunnen maken. Er werden een achttal verschillende hamburgers aangeboden en ik twijfelde even tussen de Spicy Sriracha en de Bacon Ultimate Cheeseburger.

Ik ging uiteindelijk voor het kleine Bacon Ultimate Cheeseburger Menu, dit was een menu met een dubbele hamburger belegd met bacon, sla, Amerikaanse kaas, cheddar kaas en saus, samen met een zakje krulfriet en een kartonnen beker, welke ik zelf met een frisdrank mocht gaan vullen. Daarnaast werd er ook een klein Buttery Jack menu besteld. De Buttery Jack was een enkele hamburger op een brioche broodje belegd met Monterey Jack kaas, tomaat, sla en saus. Deze hamburger zou dus ook geserveerd gaan worden met een klein zakje kreukelfriet en een beker frisdrank. Na enige twijfel werd er ook nog voor een losse Bacon Ultimate Cheeseburger met een kleine beker frisdrank gekozen en tevens voor een Chicken Fajita Pita, een pitabroodje gevuld met gesneden stukjes kipfilet, sla, geraspte cheddakaas, gegrilde uien, tomaat en pittige salsasaus. In het totaal moesten we een kleine $ 34 Dollar betalen, dat was natuurlijk maar een klein bedrag voor het diner. We kregen het bonnetje en de lege bekers mee en moesten vervolgens even wachten totdat onze bestelling klaar was.





Na even gewacht te hebben werd nummer 497 omgeroepen en we liepen snel naar voren om zodoende een viertal zwarte dienbladen met daarop onze hamburgers, pita broodjes en kreukelfrietjes in ontvangst te kunnen nemen. In de tussentijd waren we ook al langs de Coca-Cola machine gelopen. Het was nog een heel gedoe om een keuze voor het drankje te maken, omdat het aantal mogelijke combinaties van frisdranken, dat er door de machine geboden werd, haast oneindig was. Uiteindelijk besloot ik om zelf voor de Sprite met kersensmaak te gaan, deze combinatie kende ik nog niet en na er even een klein slokje van geproefd te hebben was ik tevreden met mijn keuze. De bekers waren allemaal gevuld, evenals de tafels waaraan wij zaten, dit vanwege het feit dat iedereen zijn eigen zwarte dienblad voor zich had staan. Op elk dienblad lag een vetvrij velletje, en ook was elke hamburger in een doosje met een papiertje ingepakt. De frietjes kwamen ook in een papieren zakje en de frisdrank dronken we uit een kartonnen beker. Bij Jack in the Box keken ze dus niet zo naar een papiertje meer of minder.

De hamburgers zagen er echt ontzettend lekker uit, de glimmende broodjes waren allemaal belegd met dikke plakken vlees. De stukken bacon welke op mijn Bacon Ultimate Cheeseburger lagen waren lekker krokant en hard gebakken en de gesmolten plakjes cheddar en Amerikaanse kaas zorgden voor een heerlijke combinatie van smaken. Ik vond het zakje met de kreukelfrietjes wat karig en besloot om terug naar de kassa te lopen. Ik bestelde daar nog een portie friet samen met nog een Chicken Fajita Pita bij. Het pitabroodje vond ik er namelijk ook erg lekker uitzien en wilde het zelf later ook nog gaan proberen. Voor deze extra bestelling betaalde ik $ 8,60, dit was dus niet heel erg goedkoop. Het is normaal gesproken niet gebruikelijk om bij fastfoodketens fooi te geven, maar omdat ik niet hou van al die kleine muntjes in de portemonnee deed ik het wisselgeld is een doorzichtige bak, voor het goede doel. De nieuwe bestelling had nummer 400 meegekregen, dat vond ik wel vreemd, omdat onze vorige bestelling nog nummer 497 had. Er werd dus een wat aparte volgorde aangehouden.





Ik liep daarna weer snel terug naar de tafel, want was nog niet klaar met het eten van mijn hamburger en de frietjes. De rest was ook nog lekker van alles aan het genieten. De Buttery Jack viel goed in de smaak, zelf vond ik dat er wat teveel sla en tomaat op het brioche broodje zat, maar daar waren de meningen dus over verdeeld. Nummer 400 werd al snel omgeroepen en ik liep weer even naar voren om de bestelling op te halen. De frietjes verdeelden we vervolgens met z’n allen en ik brak de Chicken Fajita Pita in een tweetal stukken. Het was een erg fris pitabroodje, echter had ik er liever wat meer stukjes kip dan sla in zitten, want dan was de verdeling wat beter geweest. Dat was bij het andere pitabroodje niet het geval. Ook had er wat mij betreft best wel een extra lekker sausje bij mogen zitten, tzatziki had er bijvoorbeeld erg goed bijgepast, nu vond ik het broodje toch net wat aan de droge kant en dat was wel jammer. Ik had mijn beker frisdrank inmiddels leeg en besloot om weer terug naar het Coca-Cola-apparaat te lopen om een ander lekker drankje uit te gaan kiezen.

Rechtsboven zag ik op het apparaat een button staan met de tekst “Try a freestyle mix” en ik besloot om daar op te drukken. Het drankje dat vervolgens uit het apparaat kwam vond ik echt niet lekker, de smaken kon ik niet helemaal thuis brengen, maar het leek op Fanta met blauwe besjes. Gelukkig had ik er maar een klein beetje van in mijn beker gedaan, want het was zonde geweest om een hele beker er van weg te moeten gooien. Ik ging daarna toch maar voor een veilige keuze en drukte op de knop van Dr. Pepper met kersen, dat smaakt altijd goed. De anderen vulden hun bekers ook nog een keer met een ander drankje en daarna werden de laatste restjes van de frietjes, hamburgers en pitabroodjes opgegeten. Ik vond mijn Bacon Ultimate Cheeseburger en de keukelfrietjes erg lekker, en de Chicken Fajita Pita wat minder, die zal ik voor een volgende keer niet meer bestellen. Ik weet wel dat ik in de toekomst best nog wel eens vaker bij Jack in the Box wil gaan eten, de hamburgers zijn er van een goede kwaliteit, het menu is uitgebreid en het is een fijne keten voor een snelle maaltijd.