Pagina's

woensdag 3 april 2019

Restaurant: Johnny Rockets (Anaheim GardenWalk) - Anaheim, Californië

Restaurant: Johnny Rockets (Anaheim GardenWalk)
Adres: 400 Disney Way #320, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten


Een van de restaurants waar ik in Amerika al heel vaak naartoe ben geweest en ook al meerdere malen over heb geschreven is Johnny Rockets, en dat terwijl mijn eerste ervaring met de keten eigenlijk helemaal niet zo goed was. Ik vond de zaak destijds in Pointe Orlando maar duur en het personeel onaardig. Toch gaf ik Johhny Rockets een tweede kans in Georgetown, Washington D.C. en sinds die ervaring hoort de keten bij mijn favorieten. Inmiddels ben ik denk ik al bij meer dan 10 verschillende vestigingen van de diner geweest en ik blijf er graag naartoe terugkomen. Het mooie van Johnny Rockets vind ik het feit dat er altijd wel een coupon verkrijgbaar is voor een gratis hamburger en ik die ook steeds op vakantie meeneem, zodat de uiteindelijke rekening ook wel mee blijkt te vallen. Tijdens mijn eerste verblijf in Anaheim ben ik tevens naar een vestiging van Johnny Rockets geweest, namelijk die in de Anaheim GardenWalk, en dat was een hele aparte ervaring.

Johnny Rockets is een restaurant waar je in een fijne sfeer heerlijk kunt genieten van lekkere authentieke Amerikaanse gerechten zoals hamburgers, uienringen, milkshakes en friet. Het is een franchiserestaurant waarvan het decor en ambiance is gethematiseerd naar de 1950 dinerstijl restaurants in de Verenigde Staten. Het decor van de restaurants bestaat veelal uit Coca-Cola reclame met afbeeldingen van vrouwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en op vrijwel alle tafels staan kleine jukeboxen. De banken en stoelen zijn veelal rood en de tafels en keuken zijn afgewerkt met chromen accenten. Een ander belangrijk kenmerk van Johnny Rockets is het maken van een smiley gezicht van ketchup in een kartonnen bakje wanneer de frietjes worden geserveerd. Het eerste restaurant werd geopend in 1986 in Los Angeles en het menu, de presentatie, het aantal zitplaatsen en de keukens van de huidige restaurants zijn allemaal op dit originele restaurant gebaseerd.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 



Ik bezocht de vestiging van Johnny Rockets in het onoverdekte winkelcentrum Anaheim GardenWalk op een dag waarop ik tevens Downtown Disney en alle Disneyhotels op het Disneyland Resort had bezocht. Door de drukke dag had ik veel trek gekregen in een lekkere hamburger en een milkshake en keek er naar uit om bij Johnny Rockets te gaan eten. Op het moment dat we aankwamen bij Anaheim GardenWalk zag ik dat het er ontzettend rustig was, het leek vrijwel uitgestorven. Er liepen wel wat mensen, maar zo rustig had ik het nog nooit eerder in een Amerikaans winkelcentrum gezien. Ik hoopte maar dat het in het restaurant wel wat drukker zou zijn. De vestiging van Johnny Rockets bevond zich op de bovenste etage van het winkelcentrum, de upper level ofwel niveau 3. Het was een groot grijs gebouw tegenover het House of Blues. Het logo van de zaak hing in neonverlichting aan de buitenkant van het gebouw en we liepen snel naar de ingang van het restaurant.

Mijn vrees werd werkelijkheid, want tot mijn verbazing zat er verder helemaal niemand in het restaurant. We werden welkom geheten door het personeel en ik keek even om me heen. We overlegden even of we wel moesten blijven, maar besloten om dat toch maar te doen. Voornamelijk vanwege het feit dat we trek hadden en dat het eten bij Johnny Rockets vrijwel altijd erg lekker is. Ik maakte een praatje met onze serveerster en ze vertelde dat het in veel periodes van het jaar zo rustig was in het winkelcentrum en in het restaurant. Ik verbaasde me daar over, omdat het allemaal zo dicht in de buurt van Disneyland lag en er waren elke dag toch genoeg toeristen in te buurt te vinden. We namen de menukaarten in ontvangst en ik ging op zoek naar een van mijn favoriete hamburgers en een lekkere milkshake. Ik pakte ook een paar munten en deed die in de kleine jukebox, welke op onze tafel stond, en koos een liedje, zodat er wat muziek begon te spelen.

Onze bestelling werd opgenomen, we kozen voor een tweetal hamburgers met friet, namelijk The Original (een hamburger met sla, tomaat, uien, augurk, mosterd, mayonaise en relish) en de Smoke House (een hamburger met gerookte bacon, gefrituurde uienringen, cheddar kaas en barbecuesaus). Die laatste burger werd door mezelf gekozen. Tevens bestelden we daar een glas Coca-Cola en een Original Strawberry Milkshake bij. Ik wilde eerst een chocolademilkshake bestellen, maar daar krijg ik altijd extra veel dorst van en het water in Californië bezorgde me telkens hoofdpijn, dus vandaar dat ik maar voor de aardbeienmilkshake had gekozen. De koks konden dus eindelijk aan de slag, want voor die tijd stonden ze zich allemaal in de keuken te vervelen. Gelukkig kwamen er op het moment nadat we de bestelling door hadden gegeven nog een aantal andere gasten het restaurant binnen, zodat het toch nog wat drukker en gezelliger dineren werd. Daar was ik wel blij mee.



Na slechts 10 minuten op onze bestelling gewacht te hebben stond deze al op tafel. Dat was een recordtijd volgens mij. De smileys van tomatenketchup werden voor ons getekend en we konden gaan beginnen met eten. De hamburgers zagen er erg goed uit, ik had de Smoke House al eerder gegeten en na de eerste hap wist ik weer precies waarom we toch hadden besloten om in het lege restaurant plaats te nemen. De combinatie van het vlees met bacon, de uienringen, cheddarkaas en barbecuesaus was verrukkelijk, en de hamburger staat zeker in mijn top 5 van favorieten. Ik at het samen met de frietjes lekker op en dronk het glas met de milkshake ook rustig leeg. Het mooie van Johnny Rockets vind ik dat je bij je glas milkshake ook altijd een tinnen beker krijgt waarin nog een restgedeelte van de milkshake zit, en dat was nu gelukkig ook het geval. Het glas met Cola-Cola werd bovendien ook nog eens gratis bijgevuld en dat zorgde ervoor dat we genoeg te drinken hadden.

Ik genoot van de maaltijd, maar vond het toch wel jammer dat het zo rustig was in het restaurant. Dat gaf toch wat minder sfeer. Het personeel zong en danste natuurlijk niet, want dat zou wel heel erg ongemakkelijk zijn geweest. We waren vrij snel klaar met het opeten van onze gerechten en hadden vanwege de trieste ambiance ook geen zin meer om nog iets te bestellen. Ik had natuurlijk al een grote milkshake op, maar normaal gesproken had ik best nog wel wat trek gehad en langer in het restaurant willen blijven zitten. We kregen de rekening uitgereikt (ik had de coupon voor de gratis hamburger inmiddels al ingeleverd) en moesten in totaal een kleine $ 25,00 betalen. We betaalden deze rekening inclusief fooi en verlieten het restaurant. Het eten bij Johnny Rockets was heerlijk, maar omdat het zo rustig was in de zaak was de hele ervaring toch wat minder dan dat ik van de keten gewend ben. Dat was jammer, de volgende keer moet ik maar een drukkere Johnny Rockets kiezen.