Pagina's

vrijdag 2 oktober 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: Johnny Rockets - Paradise Island, Bahama's

Amerikaans restaurant in het buitenland:  Johnny Rockets
Adres:                                                             Marina Village Atlantis Resorts Nassau, The Bahamas



Een van mijn favoriete Amerikaanse hamburgerketens is Johnny Rockets. Het restaurant bezocht ik voor de eerste keer in Orlando (bij Pointe Orlando) in 2010 en toen was ik er nog niet helemaal door overtuigd. Pas tijdens ons tweede bezoek aan JohnnyRockets in Georgetown, Washington D.C. ben ik echt fan van het restaurant geworden. De heerlijke sappige hamburgers, de lekkere frietjes en sweet potatoe fries en vooral de ontzettend lekker smakende milkshakes laten mij sindsdien elke keer weer terugkeren naar het restaurant.

Johnny Rockets is een restaurant waar je in een ongedwongen sfeer heerlijk kunt genieten van lekkere Amerikaanse gerechten, het is een franchiserestaurant waarvan het decor is gethematiseerd naar de 1950 dinerstijl restaurants. Het decor van de restaurants bestaat veelal uit Coca-Cola reclame met afbeeldingen van vrouwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en op vrijwel alle tafels staan kleine jukeboxen. De banken en stoelen zijn veelal rood en de tafels en keuken zijn afgewerkt met chromen accenten. Een ander belangrijk kenmerk waar Johnny Rockets bekend om staat is het maken van een smiley gezicht van ketchup op een kartonnen bakje wanneer de frietjes worden geserveerd. Het eerste restaurant van Johnny Rockets werd geopend in 1986 in L.A. en het menu, de presentatie, het aantal zitplaatsen en de keukens van de huidige restaurants zijn allemaal op dit originele restaurant (welke nog steeds bestaat) gebaseerd.

Mijn vrouw en ik zijn twee keer naar het Atlantis Resort in de Bahama’s geweest, dit hotel in Paradise Island is geweldig en het was voor mij destijds echt een droom die uitkwam. Het was zeker niet goedkoop, maar uiteindelijk was het toch echt wel het geld waard. Beide keren sliepen we in de Royal Towers, waarbij we de tweede keer zelfs als vip werden behandeld en een grote kamer toegewezen hebben gekregen. Op het immens grote resort waren ook een aantal Amerikaanse restaurants te vinden, eerder schreef ik al over Quiznos en Starbucks, maar ons favoriete restaurant voor het avondeten was toch zeker wel Johnny Rockets.


Toen ik voorafgaande aan onze eerste reis naar de Bahama’s op de site van het Atlantis Resort aan het zoeken was naar restaurants met lekkere Amerikaanse gerechten verscheen er al snel een lach op m’n gezicht toen ik zag dat er een Johnny Rockets op het resort aanwezig was. Dit restaurant plande ik gelijk in om er te gaan eten en keek er al naar uit. Helaas was het niet mogelijk om er te reserveren, zoals bij veel andere restaurants op het resort, maar ik ging er van uit dat het wel goed zou gaan komen.

Johnny Rockets lag in het Marina Village, dit is een gedeelte met wat minder dure restaurants en winkels op het resort. Vanuit de Royal Towers was het een wandeling door het casino en de gangen van het hotel om vervolgens naar buiten te gaan richting Marina Village. Vanuit hier liepen we langs alle mooie grote jachten die aangemeerd lagen in de haven van het hotel en langs alle restaurants en winkels. Aan het einde van Marina Village was Johnny Rockets gevestigd en we liepen er op ons gemak naartoe.

Er zaten al wel wat mensen buiten op het terras te eten, maar zelf eet ik het liefste binnen, omdat we dan meer van de sfeer van het restaurant meekrijgen en ook geen last hebben van rondvliegend ongedierte. We liepen het restaurant binnen en zagen dat het er exact zo uit zag als de vestigingen van Johnny Rockets in Amerika, het personeel was hetzelfde gekleed en het decor was ook gelijk. We werden naar een mooie booth gebracht en kregen de menukaarten uitgereikt door een van de serveersters. Het was nog erg rustig in het restaurant, bij een aantal andere booths zaten nog wel meer gasten, maar alle tafeltjes en krukken waren verder nog leeg. Het was ook nog vroeg, maar toen we even in het restaurant zaten werd het gelukkig ook wel wat drukker.



Toen we even in de menukaart aan het kijken waren startte opeens de muziek van het nummer Last Dance van Donna Summer. Al het bedienend personeel ging naast elkaar staan en toen Donna startte met zingen begon het personeel te dansen en te klappen. Ik had dit al wel eens eerder op televisie gezien, maar in Amerika had ik het nog nooit meegemaakt. Niet iedereen danste even enthousiast mee en ik vond het wel grappig om de gelaatsuitdrukkingen van een aantal van de minder vrolijke dansers te zien. Deze gelaatsuitdrukkingen heb ik trouwens wel vaker gezien bij het personeel in de Bahama’s, lees hier bijvoorbeeld mijn verslag over Dunkin’Donuts in Nassau Airport maar eens over.

Na het dansje werd er aan ons gevraagd of dat we al een keuze hadden gemaakt en onze bestelling werd opgenomen. Mijn vrouw bestelde de Smoke House Single, dit was een enkele hamburger met gerookte bacon, gefrituurde uienringen, cheddarkaas en een Smoke House barbecueranchsaus. Verder bestelde ze er normale frietjes en een Coca-Cola bij. Zelf had ik ontzettend veel trek en bestelde twee hamburgers, namelijk de Bacon Cheddar Single, een enkele hamburger met gerookte bacon, cheddarkaas, ijsbergsla, tomaat, ui en een lekker sausje en de Route 66, met Zwitserse kaas, gegrilde champignons, gegrilde uien en mayonaise.



Ik was erg benieuwd naar de Bacon Cheese Fries, dit waren Amerikaanse frietjes met gesmolten cheddar kaas en stukjes gerookte bacon eroverheen en bestelde een portie van deze frietjes bij m’n hamburgers. Bovendien vind ik de Sweet Potato Fries van Johnny Rockets ook altijd erg lekker en bestelde hier ook nog een portie van bij. Zoals vermeld had ik erg veel trek en deze porties friet waren ook om samen te delen. Om alles weg te kunnen spoelen bestelde ik er een lekkere echt oranje Fanta bij, deze vind ik een stuk lekkerder dan de Fanta Orange in Nederland.

Na enige tijd gewacht te hebben werden alle gerechten geserveerd. De hamburgers waren zoals altijd mooi ingepakt in een papiertje van Johnny Rockets en onze serveerster tekende een paar leuke gezichtjes met ketchup. Ik vond het er allemaal erg lekker uitzien en het water liep me in mijn mond, ik had veel zin om al dit lekkers op te gaan eten. We hadden 3 verschillende hamburgers met allemaal hun eigen smaken en ik moet zeggen dat ze stuk voor stuk heerlijk waren. Het vlees was lekker dik, mals en sappig en de broodjes waren wat harder en niet zo klef. Alle toppings pasten goed bij het vlees en het brood en we genoten samen echt van deze Amerikaanse lekkernijen.



De 3 verschillende soorten friet waren ook erg lekker. De Bacon Cheese Fries had ik nog nooit eerder gegeten en ik moet zeggen dat ze echt voortreffelijk smaakten, het was een behoorlijk bord vol, maar dit bord is wel netjes helemaal leeggegeten. De Sweet Potatoe Fries waren als vanouds lekker en ook de normale frietjes (American Fries) van mijn vrouw smaakten uitstekend. Dit samen met onze lekkere drankjes en de inrichting van het restaurant maakten het een uitstekende Amerikaanse maaltijd.

Toen we al onze bordjes netjes leeg hadden gegeten zat de maag van mijn vrouw al helemaal vol, maar eerlijk gezegd had ik nog wel ruimte voor een milkshake. Ik vroeg de menukaart en uiteindelijk koos ik voor de Banana Milkshake met slagroom. Na enige tijd werd de milkshake geserveerd, het glas was jammer genoeg een stuk kleiner dan de glazen in de Verenigde Staten en ook kreeg ik de rest vanuit de shaker niet erbij geserveerd, zoals in Amerika. Dat vond ik erg jammer, want had echt de ervaring uit Amerika verwacht, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik had natuurlijk ook al wel genoeg gegeten dus een kleinere milkshake was geen ramp. De milkshake smaakte gelukkig wel heel erg lekker, het was bereid met heerlijk romig ijs en echte stukjes Caraïbische banaan.




Nadat ik de milkshake en mijn vrouw haar nieuwe glas cola opgedronken hadden kregen we de rekening gepresenteerd van onze serveerster. Helaas werd mijn coupon voor een gratis hamburger niet geaccepteerd en ging er dus geen korting van de rekening af. Wel kwam er standaard 15% fooi bij voor het personeel, maar dat had ik anders ook wel gegeven. Uiteindelijk was het bedrag van de rekening flink hoger dan het bedrag wat ik van Johnny Rockets in Amerika ben gewend, maar daar had ik ook wel een beetje op gerekend. Het was allemaal lekker geweest en ik had dus niks te klagen.

Johnny Rockets in het Atlantis Resort is een leuk restaurant, waar we heerlijk gegeten hebben. De hamburgers zijn lekker mals en sappig en de verschillende soorten frietjes zijn heerlijk. Helaas zijn de milkshakes een stuk kleiner en de prijzen van de gerechten een stuk hoger dan in de Verenigde Staten. Verder was het een leuke ervaring, het personeel wat ging dansen was erg grappig en het eten was goed. Wanneer je slaapt in het Atlantis Resort en je wilt een keer niet zo duur uit eten in een Amerikaans restaurant dan kan ik Johnny Rockets van harte aanbevelen.