Pagina's

zaterdag 10 oktober 2015

Amerikaans ketenhotel buiten Amerika: Hilton Antwerp Old Town - Antwerpen, België

Amerikaans ketenhotel buiten Amerika: Hilton Antwerp Old Town
Adres:                                                          Groenplaats 32, 2000 Antwerpen, België



Graag wilde ik iets terugdoen voor mijn ouders, vanwege alles wat zij voor ons  (mijn vrouw en mezelf) doen, daarom gaf ik ze een weekendje weg cadeau waarbij we zelf ook mee zouden gaan. Mijn ouders mochten de plaats uitkiezen en dan zou ik zelf voor het hotel gaan zorgen. Na even nagedacht te hebben kozen ze uiteindelijk voor Antwerpen in België. Ik ging op zoek naar een mooi hotel in deze Vlaamse plaats en kwam er al snel achter dat er midden in het centrum van de stad een Hilton hotel aanwezig was.  Dit hotel leek me heel erg mooi en het zou dan ook zeker geschikt zijn om mijn ouders mee naartoe te nemen.

Vanwege het Hilton HHonors programma waar ik lid van ben moest ik om punten te kunnen sparen rechtstreeks via de website van Hilton reserveren. Ik heb als doelstelling om mijn zilveren status te upgraden naar de gouden status en dus bekeek ik de prijzen direct via de site van het hotel. Zowel mijn ouders als mijn vrouw houden er van om in het hotel te ontbijten, mij maakt dat niet zo veel uit, want ik vind het ook wel leuk om buiten de deur te eten (in Amerika bij bijvoorbeeld Denny’s en IHOP). Ik koos vanwege het ontbijt voor Executive kamers, we zouden nu namelijk gebruik mogen maken van de Executive Lounge en hier werd dan ook ontbijt geserveerd, zodat iedereen tevreden zou zijn. Voor 2 nachten in 2 King Hilton Executive Rooms betaalde ik iets meer dan € 600, een behoorlijk bedrag, maar dat had ik er wel voor over, bovendien konden we naast het ontbijt ook gebruik maken van hapjes en drankjes tijdens theetijd en in de avonduren zouden er ook allerlei gerechten worden geserveerd in de Executive Lounge.



De dag voorafgaande aan ons vertrek hadden we met behulp van de Hilton HHonors app al 2 kamers uitgekozen op de Executive Floor, dit was de eerste keer dat we van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over was. Het was ontzettend makkelijk om te doen en het was ook erg handig en overzichtelijk. We konden precies zien welke kamers er beschikbaar waren en hoe groot de kamers waren, we kozen natuurlijk voor de grootste kamers welke ook nog dicht in de buurt van elkaar lagen op dezelfde etage.

Vanuit ons thuisadres was het een kleine 1,5 uur rijden naar het hotel, het was nog wel even lastig om de juiste parkeergarage te vinden, maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gelukt en zijn we veilig bij het Hilton Antwerp Old Town aangekomen. We werden direct geholpen door een van de receptionistes. Ik gaf mijn Hilton HHonors kaart en de receptioniste zag direct dat we dus al kamers uitgekozen hadden. De kamers waren al klaar en beschikbaar en we konden hier dan ook direct naartoe gaan, echter had ik bij de reservering gevraagd om een mogelijke upgrade voor mijn ouders en de receptioniste vertelde dat er inderdaad een upgrade naar een Junior Suite beschikbaar was.  Dit maakte me ontzettend vrolijk en ik vertelde aan mijn ouders dat zij in een Junior Suite zouden gaan overnachten. Hier waren zij natuurlijk heel erg blij mee en ik werd dan ook geknuffeld en bedankt.




Het was even zoeken naar de liften om naar boven toe te gaan, maar met enige hulp hebben we ze toch gevonden. Onze kamers bevonden zich op de 5e en hoogste etage van het hotel en ik was natuurlijk het meest benieuwd naar de Junior Suite. Met z’n vieren liepen we door de gangen van het hotel op zoek naar kamernummer 557. Toen we uiteindelijk bij de kamer aankwamen en de deur openden verscheen er een lach op m’n gezicht, wat een grote kamer zeg! De ruimte was erg groot en leuk ingericht, zo stond er een mooi houten bureau met een leren stoel waar aan gewerkt kon worden, ook stond er het bekende Hilton televisiekastje met een mooie flatscreen televisie  er op, een aparte rode stoel, een rode tweepersoonsbank, verschillende tafeltjes en lampjes en een groot kingsize bed met nachtkastjes er naast. In de kamer stond tevens een grote kledingkast met koelkastje en allerlei overige benodigdheden.

De badkamer was prachtig en bestond uit een mooie marmeren wastafel, een inloopdouche en een badkuip, samen met mooie lichte tegels en plavuizen . Deze ruimte was van alle gemakken voorzien, het enige wat ik jammer vond was het feit dat er slechts één wastafel en één enkele badjas met sloffen aanwezig was, terwijl de kamer toch echt voor 2 personen was bestemd. Verder niks dan lof, ik was erg tevreden met zowel de badkamer als de grote kamer en mijn ouders waren ook helemaal blij en in hun nopjes.



Vanuit de Junior suite liepen we naar onze Executive Room met nummer  573, deze kamer was uiteraard wat kleiner dan de Junior suite, maar was toch nog wel behoorlijk groot. Hier hadden we natuurlijk ook naar gekeken tijdens het online inchecken en ik moet zeggen dat ik ook over deze kamer erg tevreden was. In de kamer stonden ook het bureau en het televisiekastje, samen met het grote kingsizebed, alleen stonden de meubels hier wat dichter bij elkaar. In plaats van een rode bank stonden er hier 2 rode stoelen met een tafeltje ertussen en verder waren de nachtkastjes en overige meubels gelijk. De badkamer was precies hetzelfde als de badkamer in de Junior Suite, met inderdaad ook weer die ene badjas en dat ene paar sloffen.  Dat mocht de pret niet drukken, we waren blij met onze kamers en ik was erg tevreden over de boeking en blij dat ik voor het  Hilton Antwerp Old Town had gekozen.

We gingen even kijken en wat drinken bij de Executive Lounge, hier konden we koffie, fris en bier pakken en er lagen ook wat versnaperingen om lekker op te eten.  In de ruimte stonden een aantal banken, tafels en stoelen en het leek qua inrichting en kleuren een beetje op de Imperial Lounge van het Atlantis hotel in Dubai. Er werd voor koffie gezorgd en zelf pakten we er lekkere stukken taart en koekjes bij. Het smaakte allemaal uitstekend en het was erg goed om het verblijf in het Hilton hotel mee te beginnen.




In de avond zijn we ook tweemaal naar de Executive Lounge geweest, gedurende deze avonden stonden er allerlei sandwiches, tortillachips, warme en koude hapjes en ook verschillende flessen wijn en bier voor de gasten klaar. Ook hier hebben we van genoten en beide avonden hebben we erg gezellig in de lounge gezeten. Er was toch best nog wel wat bedrijvigheid en gelukkig zaten we er niet alleen, het viel me op dat er vooral veel Amerikanen in de lounge zaten en dat vond ik natuurlijk erg leuk.

De Executive Lounge hebben we beide ochtenden ook gebruikt om er te ontbijten. Het ontbijt was goed en nog best uitgebreid, verschillende soorten broodjes, croissants en zoetigheden stonden opgesteld. Er kon gekozen worden voor roerei met bacon en worstjes, maar ook voor gewone eieren, ham, kaas en verschillende andere soorten beleg. Er lagen allerlei kleine verpakkingen met zoek beleg en ook stonden er een aantal soorten ontbijtgranen en fruit. Ik denk dat er voor iedereen wel wat wils bij stond en we hebben dan ook elke ochtend heerlijk gegeten van het ontbijtbuffet.




Buiten onze kamers en de Executive Lounge om was het hotel ook erg goed, we werden elke keer uitstekend geholpen door het personeel en alles was tot in de puntjes geregeld. Het viel me op dat alles erg netjes en schoon was en dat vond ik er gewoon goed uitzien. Het duurde wel even voordat de kamers schoon werden gemaakt, maar deze schoonmaak werd wel heel erg goed gedaan. Eigenlijk precies zoals je ook van een Hilton hotel zou moeten kunnen verwachten.

Het Hilton Antwerp Old Town is een erg mooi en schoon hotel met uitstekende kamers, de service die door het personeel geleverd werd vond ik heel goed en ik was dan ook meer dan tevreden. De Executive Lounge was mooi en het aangeboden eten en drinken was erg lekker. De gratis upgrade naar een Junior Suite was geweldig en ik weet zeker dat ik m’n ouders er erg blij mee heb gemaakt. De 3 dagen in het gezellige Antwerpen zijn voorbij gevlogen, dit kwam mede door het mooie en goede hotel, voor een volgende keer zou ik het Hilton Antwerp Old Town dan ook zeker weer boeken.