Pagina's

donderdag 22 oktober 2015

Hotel: Disney's Grand Californian & Spa Hotel - Anaheim, Californië

Hotel:  Disney's Grand Californian Hotel & Spa
Adres: 1600 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Het Disneyland Resort in Anaheim is het resort waarin het allereerste pretpark van Disney is gevestigd. Het is een schitterend resort met twee pretparken, het Downtown Disney District en een drietal hotels, namelijk de hotels waar ik eerder over geschreven heb, het Disneyland Hotel, Disney’s Paradise Pier en het hotel waar ik in dit bericht over zal schrijven, het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa. Het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa is het meest luxueuze hotel van het resort en kost per nacht dan ook het meeste geld. Een nacht in het hotel kost voor een normale kamer met standaard uitzicht al snel  $ 500,00 exclusief de onvermijdelijke belastingen. Dit vond ikzelf iets te gortig, maar wilde wel graag bij het hotel gaan kijken.

Het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa werd geopend op 2 januari 2001, het was destijds een belangrijke uitbreiding van het Disneyland Resort. De naam van het hotel is gebaseerd op het Disney's Grand Florida Resort & Spa, dit is het belangrijkste resort in het Walt Disney World Resort. De hotels zijn als het ware zusters van elkaar, niet alleen door de naam, maar beiden behoren tot de mooiste hotels van de Disneyresorts. Het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa lijkt qua uiterlijk veel op de Disney's Wilderness Lodge in het Walt Disney World Resort in Florida.



Het luxe hotel is ontworpen in de stijl van het “Arts and Crafts-tijdperk” van het begin van de 20e eeuw, het presenteert als het ware de architectonische stijl van Noord-Californië vanuit die tijd. Het hotel is ontworpen door de architect Peter Dominick en beschikt over 1019 kamers en 44 suites, waarbij er per uitzicht een hoger bedrag zal moeten worden betaald.  De Signature Suite is de duurste kamer, de prijzen van deze kamer zijn niet online te vinden, maar er zal telefonisch contact op moeten worden genomen met Disney om deze kamer te reserveren.  Het hotel is het derde grootste van Orange County.

Het liefst overnacht ik natuurlijk in de Disneyhotels, maar ik vind het ook altijd erg leuk om bij deze verschillende hotels te gaan kijken en foto’s te maken en zo hebben mijn vrouw en ik dat in Anaheim dan ook gedaan. Vanuit het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground, waar we destijds verbleven, was het een korte wandeling naar het Disneyland Resort. Allereerst liepen we door het Transportation Center en vervolgens door het prachtige Downtown Disney District. Aan het einde van dit gebied stond eerst het Disneyland Hotel en een stuk verderop het hotel met de naam Disney’s Paradise Pier. Toen we bij deze hotels uitgekeken waren liepen we verder naar het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa.




Het hotel zagen we vanaf een grote afstand al achter de bomen verscholen liggen. Het lag midden in het bos, achter de Disneyland Drive. Toen ik het hotel voor de eerste keer van de buitenkant zag vond ik het ook heel veel op de Disney’s Sequioa Lodge van Disneyland Parijs lijken, waar ik eerder met mijn vrouw was geweest. Dit was een mooi hotel, maar zeker geen 4,5 sterren waard, zoals het Grand Californian, en ik was dan ook erg benieuwd hoe de rest van de buitenkant en binnenkant van het hotel eruit zou zien.

Al snel kwam ik er achter dat het toch wel een mooier hotel dan Disney’s Sequioa Lodge was, het was wat statiger en mooier afgewerkt. Het hotel leek volledig uit hout te bestaan en was geschilderd in bruintinten met hier en daar wat lichtgroen. Het hotel paste precies in de bosrijke omgeving en ik had zin om er naar binnen toe te gaan. Voor de deur van het hotel stond een mooie oldtimer, deze klassieke rood met witte auto heette alle bezoekers van de Disney Vacation Club welkom, “Welcome Home” stond er opgeschreven en ik vond het prachtig om te zien. Zelf zou ik ook wel lid willen worden van de Disney Vacation Club, ik heb er wel eens naar gekeken, maar het lidmaatschap is er slechts alleen maar voor Amerikanen en volgens mij zitten er ook best nog wel wat haken en ogen aan.




We gingen het hotel binnen en liepen eerst door een paar gangen heen. Ook binnenin het hotel was alles in bruintinten gekleurd en door al het hout en de grote stenen werd er een hele speciale en gezellige sfeer gecreëerd. We liepen naar de receptie en de grote centrale hal van het hotel en zagen dat het er behoorlijk druk was met mensen die aan het inchecken waren. De economie was dus toch zo slecht nog niet in Amerika. De lobby en receptie van het hotel waren gebaseerd op een uitvergrote versie van de binnenkant en het interieur van de Swedenborgian Kerk in San Francisco en zagen er schitterend uit.

De centrale hal leek op een hele grote gezellige woonkamer met een enorme open haard en grote overkoepelende balken op het plafond en aan de zijkanten. Vanuit verschillende etages kon er vanaf de zijkanten deze grote ruimte in worden gekeken via balkons en wandelpaden. Vele grote stoelen en banken stonden opgesteld in de hal en er zaten veel mensen op die lekker aan het relaxen waren. Het zag er prachtig uit en de sfeer in de hal was echt heel erg gemoedelijk. We besloten om zelf ook even plaats te nemen op een van de banken rondom de open haard en keken eens goed rond naar alles wat er te zien was.




Opeens hoorden we het geluid van een piano, een pianist had plaats genomen aan de grote houten vleugel midden in de hal en begon te spelen. Het klonk erg mooi en rustgevend en was best indrukwekkend om mee te maken. We zaten gezellig bij het vuur op een heerlijke bank in een grote houten ruimte en het enige wat nog ontbrak was een goed glas whisky. Ik vond het wel erg jammer dat er eigenlijk nergens elementen van Disney terugkwamen in de hal, er was geen enkele vorm van Disney-thematisering te vinden terwijl dat toch juist vaak van een hotel een Disneyhotel maakt.

Nadat de pianist uitgespeeld was liepen we verder door de rest van het hotel, we kwamen langs het Storytellers Café, dit is een van de restaurants van het hotel, met een thematisering van Californische verhalen, zoals de verhalen van Scott O’Del en Mark Twain op de wanden geschilderd. Ik heb nog even op de prijslijst gekeken om er te gaan lunchen, maar we besloten toch maar om even later ergens in het Downtown Disney District wat te gaan eten. Andere restaurants van het hotel waren Napa Rose en de Napa Rose Lounge, de Hearthstone Lounge en White Water Snacks.




De White Water Snacks werden verkocht bij het zwembad van het hotel. We wilden ook nog even bij dit zwembad gaan kijken, maar omdat we geen gasten waren van het hotel mochten we hier helaas niet naar binnen. Eigenlijk was dat ook wel normaal natuurlijk, maar ik vond het toch wel jammer, want had alles graag eens even goed willen bekijken. Het zwemgedeelte van het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa bestaat uit een drietal baden namelijk de Fountain Pool, waar ik wel wat foto’s van heb kunnen maken, de Redwood Pool (met een grote nagemaakte Redwood boom en een 27 meter lange glijbaan in het midden) en de Mariposa Pool en wat ik ervan gezien heb zag er erg goed uit.

Nadat we bij het zwembad waren geweest gingen we weer op weg naar het Downtown Disney District, onderweg zagen we nog dat de gasten van het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa een snelle toegang hadden tot Disney’s California Adventure, het tweede pretpark van het resort. Alle hotelgasten konden via deze ingang zo het Grizzly Peak-gebied van het park inlopen. Helaas gold dat dus niet voor ons, maar we vonden het geen straf want hadden toch even van het mooie Disney’s Grand Californian Hotel & Spa kunnen genieten.

Het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa is een mooi hotel, het is erg prijzig, maar dat valt er ook wel weer van af te zien. De receptie en lounge van het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa zagen er prachtig uit. De grote open haard en het pianospel waren mooi om gezien en gehoord te hebben en we hebben even heerlijk in de lounge kunnen zitten. Het zwembad zag er ook goed uit en alles was tot in de puntjes gethematiseerd naar het “Arts and Crafts-tijdperk” met het vele hout, de bruintinten en de bomen. Echter vond ik wel dat er heel weinig Disneyelementen in het hotel verwerkt waren en dat was erg jammer. Wanneer ik een hotel op het resort zou moeten kiezen dan zou ik voor het Disneyland Hotel gaan, in dit hotel is veel meer Disney terug te vinden en dat maakt het ook wat leuker naar mijn mening. Wanneer je daarentegen niet zo veel om de Disneyelementen geeft en flink wat geld te besteden hebt dan kan ik een verblijf in het Disney’s Grand Californian Hotel & Spa zeker wel aanraden.