Pagina's

woensdag 14 oktober 2015

Activiteit: Grand Canyon National Park South Rim Bus tour - Grand Canyon, Arizona

Activiteit: Grand Canyon National Park South Rim Bus tour
Adres:       8 S Entrance Rd, Grand Canyon Village, AZ 86023, Verenigde Staten



Voorafgaande aan onze tweede reis naar Las Vegas was ik op zoek naar een leuke tour. De Grand Canyon stond hoog op mijn verlanglijstje, alleen dacht ik dat we slechts per helikopter naar dit Nationale Park zouden kunnen gaan. Toen ik echter op internet zocht naar tours naar de Grand Canyon bleek het al snel dat er vanuit Las Vegas ook bussen naartoe reden. De reis naar het park toe zou echter wel een aantal uur duren, maar met voldoende tussenstops en een fijne bus maakte dat voor ons niet zo veel uit. Het was nog even kiezen tussen een tour naar de westzijde of de zuidelijke kant van het park, de Grand Canyon Skywalk aan de westzijde van het park leek mij erg mooi, maar op internet werd toch vooral aangeraden om naar de zuidelijke kant van de Grand Canyon te gaan. We volgden dit advies op en kozen daarom voor de Grand Canyon National Park South Rim Bus Tour van grandcanyontours.com.

De Grand Canyon is een zeer diepe, brede en steile kloof welke door de Colorado rivier in de staat Arizona gedurende miljoenen jaren is ontstaan. Het gebied waar de kloof in ligt rees gedurende de jaren steeds verder omhoog. De extreme erosie zorgt ervoor dat de Colorado zo’n 16 centimeter per 1000 jaar erodeert. De kloof is 446 kilometer lang en tot 29 kilometer breed, op bepaalde plekken bereikt het een diepte van meer dan 1.800 meter. De Colorado rivier en haar zijrivieren hebben bijna 2 miljard jaar lang laag na laag van de rotsen afgesneden, terwijl het plateau van Colorado steeds verder werd opgeheven, dit heeft voor de grote kloof gezorgd welke jaarlijks door vele toeristen wordt bezocht. Het leek mij ook schitterend om dit eens samen met mijn vrouw te gaan bekijken en vandaar dat we dan ook de tour hadden geboekt.






De tickets voor de tour kostten $ 79,99 per stuk en ik dacht dat we samen dus $ 159,98 kwijt zouden zijn. Echter kwamen er wel nog $ 14,00 aan benzinekosten bij, waardoor we in het totaal dus $ 173,98 moesten betalen. Bij dit bedrag zat de toegang tot het Grand Canyon National Park, de busreis, een lunch in buffetvorm, een snack met koffie, flesjes water, wifi in de bus en een tussenstop bij de Hoover Dam bij inbegrepen. Ik vond het op zich een mooi bedrag, al was het natuurlijk wel vreemd dat de kosten voor de benzine er nog bijkwamen. Dit bedrag had net zo goed in de losse ticketprijs verwerkt kunnen worden.

We werden om 6:25 uur aan de noordzijde (bij de Tour Lobby) van het hotel waar we destijds verbleven, het New York New York Las Vegas Hotel & Casino, opgehaald en dus moesten we vroeg ons bed uit. De dag voorafgaande aan de tour hadden we al even gekeken waar we precies werden opgehaald, want ik had geen zin om ’s ochtends de plek te moeten zoeken in het grote resort. Toen we buiten kwamen stonden er al veel andere mensen te wachten, verschillende tourbussen kwamen voorbij en pikten mensen op, maar onze bus liet nog even op zich wachten. Iets voor half 7 arriveerde onze bus en deze bracht ons naar een ondergrondse locatie bij de Miracle Mile Shops van Planet Hollywood waar we ons in moesten checken en een sticker kregen die we op ons shirt moesten plakken, zodat duidelijk was in welke bus we zaten en met welke tour we mee zouden gaan.  Op deze locatie kregen we tevens een bak koffie en een broodje en ook stonden er flesjes water klaar die we mee mochten nemen.




Onze bus stond al te wachten en we namen plaats op een van de vrije stoelen. Het wachten kon nu gaan beginnen, want er moesten nog best veel mensen komen. Het duurde ontzettend lang voordat de laatste groep uiteindelijk de bus in kwam, we hebben meer dan een uur op hen zitten wachten en om eerlijk te zijn werden we daar niet echt vrolijk van. In de bus zaten mensen uit allerlei verschillende landen, waaronder Engeland, Wales, Singapore, Hong Kong, Amerika en natuurlijk wij uit Nederland. Toen de bus eenmaal vol zat vertrokken we en gingen op weg naar de eerste stop, de Hoover Dam.

Bij de HooverDam waren we tijdens onze eerste reis naar Las Vegas al geweest. Het bouwwerk zag er nog steeds zo imposant uit als de vorige keer en ik blijf het een knap staaltje vakmanschap vinden. We reden vervolgens verder en hadden een sanitaire stop bij een locatie op de Route 66 en daarna gingen we op weg naar de lunch bij het Grand Canyon Railroad restaurant in Williams. Na deze lunch was het nog een paar uurtjes rijden naar de Grand Canyon. In de tussentijd werden er wat filmpjes over de Grand Canyon op de verschillende videoschermen afgespeeld en werden we geïnformeerd over het Nationale Park.






Na een flink aantal uur op pad te zijn geweest (zo’n 6 uur) kwamen we eindelijk aan bij onze eerste stop in het Grand Canyon National Park. We stopten bij het Mather Point en het Grand Canyon Visitor Center, dit was een van de eerste vergezichten van de canyon. Na een paar foto’s gemaakt te hebben bij het Grand Canyon National Park bord liepen we naar het eerste uitkijkpunt toe. Ik raakte gelijk helemaal onder de indruk van wat ik toen zag, vele kilometers rood en bruin gesteente met hele diepe kliffen, de Colorado rivier, rotsen en bomen. Mijlenver konden we kijken en ik had nog niet vaak zoiets moois gezien, ik vond het echt prachtig. Natuurlijk had ik de Grand Canyon al vaak op televisie gezien, maar om hier nu zelf te staan en met mijn eigen ogen te kijken was toch wel echt heel erg indrukwekkend.  Met veel toeristen stonden we te kijken en foto’s te maken, het was super!

Vanaf het Mather Point hadden we de mogelijkheid om een wandeling te maken naar het Yavapai Observation Point en vandaaruit naar de Bright Angel Lodge. We konden er ook voor kiezen om opnieuw in de bus plaats te nemen en te rijden naar de Bright Angel Lodge. We kozen er voor om met de bus te gaan, omdat we geen zin hadden om de weg kwijt te raken en de bus te missen. Na iets meer dan een uur zou de bus vertrekken en een paar minuten voor vertrek zaten we dan ook in de bus. Een Engelse jongen, die ook in de bus zat, was nog op zoek naar zijn vader, waardoor de bus nog niet vertrok. Hij bleef maar kijken en zoeken, maar zijn vader was nergens te bekennen. Na een geruime tijd gewacht te hebben besloot onze buschauffeur om te rijden en te kijken of dat we de man zagen. De zoon was helemaal in paniek en wist niet wat hij moest doen, erg akelig dit allemaal.

Nadat we een tijdje aan het zoeken waren zagen we ineens een Park Ranger met de vader van de jongen lopen. De vader was helemaal rood en nat bezweet, hij was de weg echt kwijt geraakt en had erg veel geluk dat hij was gevonden en opgepikt. De zoon was heel blij dat zijn vader was teruggevonden, maar toch ook erg boos op hem. Het angstzweet van zowel vader als zoon was goed te ruiken, maar we waren blij dat we weer compleet waren. De rest van de tour hebben we de vader en zoon ook constant samen gezien en ze waren niet meer van elkaar weg te slaan.






We gingen op weg naar de Bright Angel Lodge, dit was een hotel met restaurant met uitzicht op de Grand Canyon. Het uitzicht dat we hier hadden was nog mooier dan het uitzicht vanaf Mather Point. Op verschillende locaties waren uitkijkposten en we genoten er weer ontzettend van. Het was schitterend dat we zo ver weg konden kijken en overal de imposante Grand Canyon zagen liggen.  We waren op zoek naar de Mountain Lion, maar die hebben we helaas niet gezien, wel zagen we kleine hagedissen en eekhoorntjes en dat vond ik toch ook wel leuk om te zien. 

We liepen vanuit de Bright Angel Lodge langs de rand van de afgrond van het park langs het Historic Village District en bleven onder de indruk. Her en der waren er wat gebouwen boven de afrond met uitkijkpunten gemaakt, waar ook allerlei spulletjes werden verkocht. We kochten hier een leuke magneet voor op onze koelkast en bleven vervolgens verder kijken naar de immens grote Grand Canyon.




Om even bij te komen van alle indrukken die we hadden opgedaan gingen we even wat lekkers eten en drinken in het café van de Bright Angel Lodge, hier zagen we de vermiste vader en zijn zoon ook weer samen zitten aan een groot glas bier. Dat hadden ze wel verdiend dachten ze.  We bespraken wat we allemaal hadden gezien en dat we het echt schitterend vonden, we hadden dit zeker niet willen missen en het was de lange reis dubbel en dwars waard geweest. We gingen vervolgens nog een keer terug naar buiten  om te genieten van het prachtige uitzicht.

Gelukkig was iedereen dit keer wel tijdig aanwezig, zodat we op tijd konden beginnen aan onze terugreis naar Las Vegas. Tijdens deze terugreis stopten we nog een keer in Kingman en we reden langs de verlichtte Hoover Dam, welke er in het donker nog even imposant uit zag. Op de televisieschermen in de bus werd onder andere een show van Terry Fator in het Mirage afgespeeld en ik moet zeggen dat ik dit een hele grappige show vond en het leek me leuk om in de toekomst zelf eens naar een show van hem toe te gaan. We waren om 21:45 uur weer terug bij ons hotel en gingen nu door naar het Luxor. We hadden erg van de dag genoten.

De Grand Canyon National Park South Rim Bus Tour was een erg leuke en mooie tour. Het enige nadeel was dat we in de ochtend erg lang moesten wachten voordat we uiteindelijk vertrokken, maar dat was net de pech die we hadden. Ook het zoekraken van de vader van een van onze medereizigers was wat minder, maar verder was het een uitstekende tour. De verschillende tussenstops waren goed en mooi en de Grand Canyon, waar de tour natuurlijk uiteindelijk om draaide, was geweldig. Nog niet veel vaker heb ik zoiets indrukwekkends gezien en ik vond het echt prachtig om mee te maken. Het was heel imposant en erg de moeite waard. Ben je net zoals ik geen fan van helikopters en vind je het niet erg om een tijd in de bus te moeten zitten dan zou ik het zeker aanraden om de Grand Canyon met een bustour te bezoeken.