Restaurant: Outback Steakhouse
Adres: 3411 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
Het restaurant Outback Steakhouse blijft een van mijn favoriete restaurants in Amerika. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest en ik moet zeggen dat het me altijd goed is bevallen. In een eerder verslag schreef ik over ons bezoek aan Outback in de Coke Bottle in Las Vegas, het was een fijne ervaring waar we heerlijk hebben gegeten en de verjaardag van mijn vader hebben gevierd. In Las Vegas zijn er echter meerdere vestigingen van het restaurant Outback te vinden en tijdens ons tweede bezoek aan deze mooie stad in Nevada had ik op onze eerste avond het late diner bij Outback Steakhouse in het Casino Royale ingepland.
Het restaurant staat vooral bekend vanwege de sterk gekruide stukken vlees, voor de steaks wordt er een mengsel gebruikt van 17 soorten kruiden. Deze steaks worden gebakken op een bakplaat, waardoor de buitenkant snel doorbakken is terwijl de binnenkant nog roze is. De gerechten worden aangeprezen als voedsel met een volle smaak, dat komt doordat bijna alles in echte boter, rundvet of room wordt gebakken. De menukaart varieert per vestiging, waarbij er wordt gekeken naar goede en lekkere gerechten met ingrediënten uit de regio. Natuurlijk staan er op elke menukaart ook de standaardgerechten en het gerecht waar het restaurant voornamelijk bekend om staat is de Bloomin’ Onion.
De Bloomin’Onion
was eigenlijk ook mede de reden dat ik op onze eerste avond in Las Vegas bij
Outback Steakhouse wilde gaan eten. We waren pas net geland en ingecheckt in
ons hotel en waarschijnlijk zouden we niet zoveel trek hebben omdat we in het
vliegtuig van United Airlines al een maaltijd gekregen hadden en in Newark (tijdens
de tussenstop) stond ook al het restaurant Ruby’s Diner op het programma. De
Bloomin’Onion staat als voorgerecht op de menukaart van Outback Steakhouse en
we dachten dat we hier wel genoeg aan zouden hebben, bovendien smaakt het ook
nog eens ontzettend lekker en keek ik er enorm naar uit om het te gaan eten.
Eenmaal bij het restaurant aangekomen bleek het toch nog best wel druk te zijn, we kregen een buzzer uitgereikt van een van de hostesses en ik vroeg een menukaart om alvast in de stemming voor de Bloomin’Onion te komen. We hebben maar een paar minuten moeten wachten voordat onze buzzer begon te trillen en we begeleid werden naar een van de booths van het restaurant. Bijna alle tafeltjes waren bezet, het zag er binnen in het restaurant heel leuk uit en door de beperkte verlichting en al het hout werd er een erg gezellige sfeer gecreëerd.
Onze
serveerder kwam aan tafel staan en vroeg ons wat we wilden drinken. Natuurlijk
koos mijn vrouw voor een Coca-Cola, hoe kon het ook anders. Een cocktail of
lemonade had ze geen trek in, maar ze koos voor het oude en vertrouwde.
Coca-Cola is natuurlijk wel lekker Amerikaans en dat paste dan ook wel goed bij
onze eerste avond weer in Las Vegas. Zelf vroeg ik welke bieren er allemaal op
de tap aanwezig waren en na enige uitleg koos ik voor een groot glas Samuel
Adams. Dit was een glas van 22 oz. ofwel 650 milliliter, hier was ik wel aan
toe na de lange reis vanuit Amsterdam naar Las Vegas.
Na even op de menukaart gekeken te hebben besloten we om, naast de Bloomin’Onion, ook nog een bakje met Aussie Fries erbij te bestellen. Dit was een bakje met gekruide frietjes en we dachten dat dit wel lekker bij de grote gefrituurde ui en het verrukkelijke sausje zou gaan smaken. De bestelling werd even later door onze serveerder opgenomen en toen was het wachten totdat alles zou worden geserveerd.
De drankjes werden gebracht en we proostten elkaar, op onze vakantie in Las Vegas (en Paradise Island, Bahama’s, waar we na die week nog naartoe zouden vliegen). Ik was erg blij met mijn glas bier, hier zou ik wel even mee gaan doen. Ik nam de eerste slok en had op dat moment echt even dat gelukzalige vakantiegevoel. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en waren blij dat we weer heelhuids op onze plaats van bestemming aan waren gekomen. De vakantie was nu echt begonnen en we konden gaan genieten.
Aan de
wanden van het restaurant hingen allerlei Australische attributen, zoals
bijvoorbeeld een vlag van Australië en een schilderij in de vorm van het land. We
spraken over het restaurant en over Australië, dat we daar ook graag eens
naartoe op vakantie zouden willen gaan. Tijdens dit gesprek werden de Bloomin’Onion
en het bakje met de Aussie Fries geserveerd. De gefrituurde ui zag er weer erg
lekker uit, dit keer leek hij wel een stuk kleiner dan de vorige keer in de
andere vestiging van Outback Steakhouse in Las Vegas. Destijds waren we ook
samen met m’n ouders en nu slechts met z’n tweeën, misschien dat het daar wat
mee te maken zou kunnen hebben, al lijkt me dat eigenlijk sterk.
We haalden
onze eerste stukjes ui van de Bloomin’Onion af en begonnen te eten, wat was dit
toch weer heerlijk zeg! Vooral met het sausje erbij smaakte het echt
voortreffelijk. Hier had ik een lange tijd naar uitgekeken. De frietjes welke
we erbij hadden besteld waren ook lekker en samen maakte dit een heel lekkere
maaltijd welke m’n vrouw en ik met elkaar deelden. Het was erg gezellig en we
vermaakten ons goed. Mijn vrouw was blij dat de ui niet zo groot was, want eigenlijk
had ze helemaal niet zoveel trek. Toch vond ook zij alles heerlijk smaken en we
hebben samen beide gerechten helemaal opgegeten.
Nadat we
klaar waren met het diner betaalden we de rekening. Het bedrag van deze
rekening was vrij laag, doordat we natuurlijk geen hoofdgerechten besteld
hadden. Het duurste was nog mijn bier, maar daar ging ik ook wel van uit. Het
maakte ook niks uit, we hebben heerlijk gegeten en gedronken en nadat we betaald
hadden liepen we direct door naar onze slaapkamer. Het was een hele lange dag
geweest en moe, maar voldaan gingen we slapen, zodat we de volgende dag weer fris
aan ons volgende avontuur in Las Vegas konden beginnen.