Pagina's

vrijdag 30 oktober 2015

Restaurant: Outback Steakhouse - Strip Casino Royale - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Outback Steakhouse
Adres:          3411 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten



Het restaurant Outback Steakhouse blijft een van mijn favoriete restaurants in Amerika. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest en ik moet zeggen dat het me altijd goed is bevallen. In een eerder verslag schreef ik over ons bezoek aan Outback in de Coke Bottle in Las Vegas, het was een fijne ervaring waar we heerlijk hebben gegeten en de verjaardag van mijn vader hebben gevierd. In Las Vegas zijn er echter meerdere vestigingen van het restaurant Outback te vinden en tijdens ons tweede bezoek aan deze mooie stad in Nevada had ik op onze eerste avond het late diner bij Outback Steakhouse in het Casino Royale ingepland.

Outback Steakhouse is een Amerikaans ketenrestaurant dat gethematiseerd is naar het land Australië. Het eerste restaurant werd geopend in 1988 door Bob Basham, Chris T. Sullivan, Trudy Cooper en Tim Gannon en het hoofdkantoor van de keten is gevestigd in Tampa, Florida. Op dit moment zijn er meer dan 1.200 vestigingen van Outback Steakhouse te vinden welke verspreidt liggen over maarliefst 23 verschillende landen in 5 verschillende werelddelen.  Inmiddels is de keten in Amerika in eigendom van OSI Restaurant Partners en internationaal zijn er franchiseovereenkomsten met andere partners.



Het restaurant staat vooral bekend vanwege de sterk gekruide stukken vlees, voor de steaks wordt er een mengsel gebruikt van 17 soorten kruiden. Deze steaks worden gebakken op een bakplaat, waardoor de buitenkant snel doorbakken is terwijl de binnenkant nog roze is.  De gerechten worden aangeprezen als voedsel met een volle smaak, dat komt doordat bijna alles in echte boter, rundvet of room wordt gebakken. De menukaart varieert per vestiging, waarbij er wordt gekeken naar goede en lekkere gerechten met ingrediënten uit de regio. Natuurlijk staan er op elke menukaart ook de standaardgerechten en het gerecht waar het restaurant voornamelijk bekend om staat is de Bloomin’ Onion.

De Bloomin’Onion was eigenlijk ook mede de reden dat ik op onze eerste avond in Las Vegas bij Outback Steakhouse wilde gaan eten. We waren pas net geland en ingecheckt in ons hotel en waarschijnlijk zouden we niet zoveel trek hebben omdat we in het vliegtuig van United Airlines al een maaltijd gekregen hadden en in Newark (tijdens de tussenstop) stond ook al het restaurant Ruby’s Diner op het programma. De Bloomin’Onion staat als voorgerecht op de menukaart van Outback Steakhouse en we dachten dat we hier wel genoeg aan zouden hebben, bovendien smaakt het ook nog eens ontzettend lekker en keek ik er enorm naar uit om het te gaan eten.

Een ander bijkomend voordeel was het feit dat we die nacht logeerden in het Best WesternPlus Casino Royale en dat was nou ook precies de locatie waar de te bezoeken Outback Steakhouse gevestigd was. Vanuit onze kamer was het dan ook slechts een korte wandeling door het casino van het hotel en vervolgens moesten we de trap omhoog nemen om bij het restaurant uit te komen. We hadden niet gereserveerd en hoopten maar dat het ook niet nodig zou zijn.





Eenmaal bij het restaurant aangekomen bleek het toch nog best wel druk te zijn, we kregen een buzzer uitgereikt van een van de hostesses en ik vroeg een menukaart om alvast in de stemming voor de Bloomin’Onion te komen. We hebben maar een paar minuten moeten wachten voordat onze buzzer begon te trillen en we begeleid werden naar een van de booths van het restaurant. Bijna alle tafeltjes waren bezet, het zag er binnen in het restaurant heel leuk uit en door de beperkte verlichting en al het hout werd er een erg gezellige sfeer gecreëerd.

Onze serveerder kwam aan tafel staan en vroeg ons wat we wilden drinken. Natuurlijk koos mijn vrouw voor een Coca-Cola, hoe kon het ook anders. Een cocktail of lemonade had ze geen trek in, maar ze koos voor het oude en vertrouwde. Coca-Cola is natuurlijk wel lekker Amerikaans en dat paste dan ook wel goed bij onze eerste avond weer in Las Vegas. Zelf vroeg ik welke bieren er allemaal op de tap aanwezig waren en na enige uitleg koos ik voor een groot glas Samuel Adams. Dit was een glas van 22 oz. ofwel 650 milliliter, hier was ik wel aan toe na de lange reis vanuit Amsterdam naar Las Vegas.

Na even op de menukaart gekeken te hebben besloten we om, naast de Bloomin’Onion, ook nog een bakje met Aussie Fries erbij te bestellen. Dit was een bakje met gekruide frietjes en we dachten dat dit wel lekker bij de grote gefrituurde ui en het verrukkelijke sausje zou gaan smaken. De bestelling werd even later door onze serveerder opgenomen en toen was het wachten totdat alles zou worden geserveerd.



De drankjes werden gebracht en we proostten elkaar, op onze vakantie in Las Vegas (en Paradise Island, Bahama’s, waar we na die week nog naartoe zouden vliegen).  Ik was erg blij met mijn glas bier, hier zou ik wel even mee gaan doen. Ik nam de eerste slok en had op dat moment echt even dat gelukzalige vakantiegevoel. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en waren blij dat we weer heelhuids op onze plaats van bestemming aan waren gekomen. De vakantie was nu echt begonnen en we konden gaan genieten.

Aan de wanden van het restaurant hingen allerlei Australische attributen, zoals bijvoorbeeld een vlag van Australië en een schilderij in de vorm van het land. We spraken over het restaurant en over Australië, dat we daar ook graag eens naartoe op vakantie zouden willen gaan. Tijdens dit gesprek werden de Bloomin’Onion en het bakje met de Aussie Fries geserveerd. De gefrituurde ui zag er weer erg lekker uit, dit keer leek hij wel een stuk kleiner dan de vorige keer in de andere vestiging van Outback Steakhouse in Las Vegas. Destijds waren we ook samen met m’n ouders en nu slechts met z’n tweeën, misschien dat het daar wat mee te maken zou kunnen hebben, al lijkt me dat eigenlijk sterk.

We haalden onze eerste stukjes ui van de Bloomin’Onion af en begonnen te eten, wat was dit toch weer heerlijk zeg! Vooral met het sausje erbij smaakte het echt voortreffelijk. Hier had ik een lange tijd naar uitgekeken. De frietjes welke we erbij hadden besteld waren ook lekker en samen maakte dit een heel lekkere maaltijd welke m’n vrouw en ik met elkaar deelden. Het was erg gezellig en we vermaakten ons goed. Mijn vrouw was blij dat de ui niet zo groot was, want eigenlijk had ze helemaal niet zoveel trek. Toch vond ook zij alles heerlijk smaken en we hebben samen beide gerechten helemaal opgegeten.



Nadat we klaar waren met het diner betaalden we de rekening. Het bedrag van deze rekening was vrij laag, doordat we natuurlijk geen hoofdgerechten besteld hadden. Het duurste was nog mijn bier, maar daar ging ik ook wel van uit. Het maakte ook niks uit, we hebben heerlijk gegeten en gedronken en nadat we betaald hadden liepen we direct door naar onze slaapkamer. Het was een hele lange dag geweest en moe, maar voldaan gingen we slapen, zodat we de volgende dag weer fris aan ons volgende avontuur in Las Vegas konden beginnen.

Het Outback Steakhouse restaurant in het Best Western Plus Casino Royale vond ik een goed restaurant. Outback Steakhouse is altijd goed en met volle tevredenheid ga ik er elke keer weer eten. De menukaart is heel divers, maar als voorgerecht zou ik altijd voor de Bloomin’Onion kiezen. Een hoofd- en nagerecht hebben we dit keer niet genomen, maar ik ga ervan uit dat ook deze gerechten van het restaurant in Casino Royale heerlijk zullen smaken. Outback Steakhouse blijft voor mij een restaurant om tijdens elke Amerikareis te bezoeken.