Pagina's

donderdag 17 april 2014

Restaurant: Johnny Rockets - Georgetown, Washington DC

Restaurant: Johnny Rockets
Adres: 3131 M St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten


Washington DC de stad met onder andere The White House en The U.S. Capitol, maar met niet zo veel restaurants als in andere Amerikaanse steden waar ik tot nu toe ben geweest. Op een avond liepen we rond in de mooie wijk Georgetown (vroeger als kind had ik een pet van de Georgetown Hoyas en wilde mede daardoor wel even in deze wijk gaan kijken) en we wilden eigenlijk gaan eten bij Five Guys, waar we op dat moment nog nooit waren geweest. Na best een tijdje te hebben gezocht bleek dat we de vestiging niet konden vinden, maar we zagen wel een Johnny Rockets aan de overkant van de straat.

We besloten om dan maar bij Johnny Rockets te gaan eten en dan bleek zeker geen straf! Johnny Rockets The Original Hamburger is een echt All American Hamburger restaurant, precies zoals je het kent uit de film.  Op de tafels staat een kleine jukebox waar je door $ 0,25 er in te doen een liedje uit kunt kiezen die vervolgens dan in het restaurant wordt afgespeeld. Het personeel heeft allemaal ouderwetse outfitjes aan met een grappig hoedje erbij, waardoor je je echt in de vroegere jaren voelt. Op TV bij Undercover Boss heb ik eens een uitzending gezien over Johnny Rockets waarbij het personeel ook voor de gasten ging dansen, dat heb ik helaas zelf nooit met mijn eigen ogen gezien. Het lijkt me wel een keer grappig om mee te maken.

Naast de goede sfeer is het eten ook erg lekker. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten hamburgers en andere broodjes en waar Johnny Rockets echt in uitblinkt zijn de milkshakes. Je krijgt een groot glas vol en datgene wat over is krijg je er gewoon bij. Dit zal je in Nederland niet snel meemaken. De vestiging in Georgetown had naast de lekkere milkshakes en hamburgers nog iets anders waarmee de vestiging zich onderscheidde van andere Johnny Rockets vestigingen waar we zijn geweest, het restaurant hanteerde namelijk het bottomless fries principe. Dit betekend dat wanneer je friet op is dat je dan weer een nieuwe bak krijgt, net zolang totdat je niet meer hoeft. Ook dit is natuurlijk weer echt iets voor Amerika, maar ik hou er van!

Al met al hebben we hier heel gezellig gezeten en gegeten en het was een mooie afsluiter van onze laatste avond in Washington DC.