Pagina's

dinsdag 15 april 2014

Activiteit: Jungle Island - Miami, Florida

Activiteit: Jungle Island
Adres: 1111 Parrot Jungle Trail, Miami, FL 33132, Verenigde Staten



Tijdens de planning van onze reis naar Miami was ik naar verschillende activiteiten aan het zoeken buiten Miami Beach. Een van de activiteiten die bij mij opvielen was Jungle Island. Jungle Island is een soort van kleine dierentuin tussen Miami Beach en Downtown Miami in op een eiland (Watson Island). Het leek mij leuk om de hectiek van Miami Beach een keer een middagje te ontvluchten om naar dit park te gaan.

Vanuit verschillende hotels rijden er gratis bussen naar dit park toe, maar helaas kwam deze bus niet langs ons hotel (het Dorchester hotel in Miami Beach, waar ik een andere keer over zal schrijven). Wel was het een van de stops van de Big Bus Miami en gelukkig hadden we daar kaarten voor via de Go Orlando Pass (ook hier ga ik een andere keer over schrijven). Na een mooie rit door Miami Beach kwamen we ongeveer 1 uur later aan bij Jungle Island en het zag er best wel rustig uit. Er stonden bijna geen auto's en er was ook helemaal geen rij bij de ingang.



Eenmaal in het park was het ook helemaal niet druk. We konden heel makkelijk en voldoende bij alle dieren kijken. Het park lag op een prachtige locatie, met bijna overal water er omheen. Er waren vele soorten vogels, mooie witte tijgers en ook hele lichte leeuwen. Het waren bijna allemaal exotische dieren met ook apen, flamingo's en pinguïns. Ik had veel dieren verwacht te zien in Miami, maar zeker geen pinguïns. Voor de kleintjes was er ook een petting zoo, konden de alligators natuurlijk niet ontbreken en er werden verschillende shows opgevoerd. Natuurlijk zijn er ook weer genoeg mogelijkheden om lekker te eten en worden er foto's gemaakt om vervolgens te kopen.

Al met al zijn we zo'n 3 uur in Jungle Island gebleven. Je moet er dus geen hele dag voor inplannen, want het park is niet echt heel erg groot. Het is wel heel leuk om even samen naartoe te gaan, ik denk dat het in de ochtend het beste is. Dan is het nog niet zo warm en zijn de dieren nog actief.