Pagina's

maandag 21 april 2014

Restaurant: IHOP (International House of Pancakes) – Clearwater Beach, Californië

Restaurant: IHOP
Adres: 655 S Gulfview Blvd, Clearwater Beach, FL 33767, Verenigde Staten



Mijn vriendin is helemaal gek van Amerikaanse pannenkoekjes en dan vooral die van IHOP. Ikzelf vind het ook heel lekker hoor, maar ik plan het altijd special voor haar in. Bij het zoeken naar een leuk ontbijtrestaurant in Clearwater Beach viel mijn oog gelijk op een vestiging van de IHOP, dus dat kon al niet meer stuk.

Het was een vestiging waarbij je ook buiten kon zitten. Zelf hou ik niet zo van buiten eten, alle beestjes die dan om je heen komen vliegen en het liefste ook van je eten zouden willen proeven vind ik niet zo prettig. Bovendien vind ik het ook leuker om, wanneer je buiten de deur gaat eten, binnen in het restaurant plaats te nemen. Ik vind het leuker, omdat je dan goed de sfeer van het restaurant kunt proeven, ook vanwege de aankleding en de moeite wat er vaak is gedaan.


Bij IHOP in Clearwater Beach namen we dus ook binnen plaats. Voordat wij op reis gaan maak ik altijd 1 of 2 e-mailadressen aan, die ik vervolgens vlak voor de vakantie gebruik om lid te worden van alle restaurants waar we gaan eten. Dit levert vaak een kortingscoupon op van een aantal procenten korting of een gratis gerecht. De bon van IHOP is altijd een gratis Rooty Tooty Fresh ’N Fruity of iets met dezelfde waarde. Zelf nam ik deze combo met de cinnamon apple compote. Het smaakte weer heerlijk en de kan koffie werd ook weer langzaam opgedronken. Mijn vriendin neemt altijd een gezonde variant, dit keer nam ze de Harvest Grain ’N Nut Pancakes. Ook haar ontbijt smaakte heerlijk en we hebben echt heel gezellig gezeten.

Door de coupon viel de rekening ook weer heel erg mee en we hebben zo een hele goede bodem gelegd en genoeg energie getankt om de dag in het mooie Clearwater Beach mee te beginnen. Het avondeten zou ik niet zo snel doen bij IHOP, omdat ze eigenlijk toch vooral bekend staan om de pannenkoeken. Het ontbijt daarentegen is zeker aan te raden en vooral met de coupon is het niet duur. Natuurlijk is het niet het meest gezonde ontbijt wat je kunt nemen, maar gezond eten doe ik wel weer wanneer ik terug in Nederland ben.