Pagina's

dinsdag 15 april 2014

Amerikaans eten en drinken in NL: Jack Daniel's Honey Smokehouse barbecue sauce

Amerikaans eten en drinken in NL: Jack Daniel's Honey Smokehouse barbecue sauce



Welke Amerikaliefhebber kent het restaurant TGI Friday's niet? Een aantal jaar geleden kwam ik er voor het eerst en elke vakantie zijn we hier wel terug blijven komen. Vanaf mijn eerste bezoek aan het restaurant heb ik eigenlijk altijd een hoofdgerecht genomen van de Jack Daniel's kaart. Of het nu de ribs, de shrimps of de chicken was wat ik bestelde telkens nam ik de Jack Daniel's Grill versie, zodat ik het lekkere sausje erbij zou krijgen!

Op een aantal fora had ik al gelezen dat de sausen ook (via beperkte aanbieders) in Nederland te krijgen zouden zijn. Een van de vestigingen die de jack Daniel's sausen verkoopt zit in Utrecht en ik was dan ook van plan om bij dit winkeltje eens een kijkje te gaan nemen. Een paar weken geleden hadden we een weekendje weg naar Utrecht (helaas is een weekendje Amerika wat te kort) geboekt en had ik een bezoek aan het winkeltje met de sausen dan ook op de planning gezet.

Het winkeltje zit midden in het centrum van Utrecht en we hadden het dan ook zo gevonden. Helaas was het wat klein en druk en had het lang niet alles voorradig waar ik naar op zoek was (ik baalde vooral van de hazulnut koffiemelk die op was), maar toch kon ik nog wel een aantal Jack Daniel's sausen kopen!

Een van deze sausen is de Jack Daniel's Honey Smokehouse barbecue sauce. Bij het eerste keer openen van de fles kwam de geur van Amerika je al gelijk tegemoet! Heerlijk! Na het openen van de fles heb ik het bij elke warme maaltijd met vlees gebruikt. Het jammere daarvan is wel dat de fles heel snel op is en met een prijs van zo'n 7 euro per fles had ik er best wat zuiniger mee mogen doen. De smaak was heerlijk en ik verlang er al weer naar terug!