Pagina's

woensdag 23 april 2014

Restaurant: Giordano’s Famous Chicago Pizza – Chicago, Illinois

Restaurant: Giordano's
Adres: 130 E Randolph St, Chicago, IL 60601, Verenigde Staten



Voordat mijn reis naar Chicago begon had ik op internet al veel positieve verhalen gehoord over Giordano’s. Het is een Amerikaanse Italiaan die bekend staat om zijn dikke gevulde pizza’s. In onze planning had ik dan ook een avond vrij gemaakt om bij dit restaurant te gaan eten.

De vestiging waar wij naartoe gingen bevond zich op de Gold coast / Magnificent Mile locatie. Toen we aankwamen bij het restaurant was het er al vrij druk. We moesten eerst met nog een grote groep andere mensen wachten bij de bar. Daar besloten we om een drankje te nemen en alles even gezellig te observeren. Het was een leuke bar met overal Italiaanse foto’s en andere Italiaanse dingen aan de muur. Je kon er ook afhalen en dat werd ook heel veel gedaan. Het leek wel of iedereen er iets kwam afhalen, want bijna iedereen die naar buiten liep had een tasje met eten van Giordano’s in de hand.


We hadden de kaart al gekregen en konden dus al bepalen wat we zouden gaan bestellen. Vooraf bestelden wij de “Fritto Misto Platter”, dit is een combinatie van gefrituurde mozzarella, gefrituurde uien, champignons en ravioli met een laagje er omheen. Dit hadden we eigenlijk niet moeten doen. Het was pas een van onze eerste avonden in Amerika en hadden er niet aan gedacht dat de voorgerechten zo groot kunnen zijn in het land. We waren met z’n vieren, maar de schaal kregen we echt niet op, en toen moest het hoofdgerecht dus nog komen.

Met het hoofdgerecht hebben we onze tweede fout gemaakt. We hadden namelijk 2 medium stuffed pizza’s besteld. Wat later bleek was dat 1 medium stuffed pizza eigenlijk voor 4 personen was. Dit stond wel op de kaart, maar dat hadden wij niet gezien. Helaas had de serveerster ons dit ook niet uitgelegd toen ze de bestelling op kwam nemen. Toen de 2 pizza’s er eenmaal aan kwamen zaten we echt met grote ogen te kijken naar de 2 enorme hompen die we ook nog op zouden moeten eten. We schoten eigenlijk met z’n vieren in de lach. We zaten eigenlijk al zo goed als vol van het voorgerecht, maar het was ook zonde om het helemaal niet op te eten.


Iedereen begon aan een eerste stuk. Ik moet zeggen dat het wel heel erg lekker was! Nog nooit had ik zo’n dikke pizza op. In Nederland bestel ik wel eens een calzone pizza, maar dat is toch heel anders dan een stuffed pizza van Giordano’s. Na het eerste stuk zat iedereen echt al propvol, mijn vader en ik probeerden nog wel een tweede stuk, maar dat ging echt niet meer.

De serveerster kwam de stukken ophalen en vroegen of we het mee wilden nemen. Dat wilden we wel, want we vonden het zonde om alles weg te gooien. Toen we om ons heen keken zagen we dat bijna iedereen grote stukken pizza mee naar huis nam, omdat het gewoon allemaal teveel was. Het bleek dus dat niet iedereen in het restaurant het eten af kwam halen, maar bijna iedereen kwam met de doggybags naar buiten! Toen we eenmaal buiten waren moesten we hier toch wel om lachen. Voordat we zelf gingen eten zeiden we nog tegen elkaar van dat we het vreemd vonden om een doggybag mee te nemen en nu liepen we zelf met 2 doggybags terug naar het hotel!


Onderweg kwamen we nog een zwerver tegen en we boden hem onze pizza’s aan. We verbaasden ook heel erg toen hij zei:”No sorry I’m eating pizza all the time!” Waarschijnlijk kreeg hij dus elke dag van mensen de pizza’s van Giordano’s aangeboden en had hij er genoeg van. Dat vond ik echt heel grappig, omdat hij wel op straat aan het bedelen was.

Wanneer je naar Giordano’s gaat zou ik dus aanraden om, wanneer je een voorgerecht neemt, een klein voorgerecht te nemen en deze te delen en wanneer je vervolgens met z’n tweeën bent een small pizza te nemen, met zijn vieren een medium en met zijn achten een grote pizza. Het smaakte wel allemaal heel lekker, het was alleen zo jammer dat we zo snel vol zaten.