Restaurant: Giordano's
Adres: 130 E Randolph St, Chicago, IL 60601, Verenigde Staten
Voordat mijn reis naar Chicago begon had ik op internet al veel positieve verhalen gehoord over Giordano’s. Het is een Amerikaanse Italiaan die bekend staat om zijn dikke gevulde pizza’s. In onze planning had ik dan ook een avond vrij gemaakt om bij dit restaurant te gaan eten.
De vestiging waar wij naartoe gingen bevond zich op de Gold
coast / Magnificent Mile locatie. Toen we aankwamen bij het restaurant was het
er al vrij druk. We moesten eerst met nog een grote groep andere mensen wachten
bij de bar. Daar besloten we om een drankje te nemen en alles even gezellig te
observeren. Het was een leuke bar met overal Italiaanse foto’s en andere
Italiaanse dingen aan de muur. Je kon er ook afhalen en dat werd ook heel veel
gedaan. Het leek wel of iedereen er iets kwam afhalen, want bijna iedereen die
naar buiten liep had een tasje met eten van Giordano’s in de hand.
We hadden de kaart al gekregen en konden dus al bepalen wat
we zouden gaan bestellen. Vooraf bestelden wij de “Fritto Misto Platter”, dit
is een combinatie van gefrituurde mozzarella, gefrituurde uien, champignons en
ravioli met een laagje er omheen. Dit hadden we eigenlijk niet moeten doen. Het
was pas een van onze eerste avonden in Amerika en hadden er niet aan gedacht
dat de voorgerechten zo groot kunnen zijn in het land. We waren met z’n vieren,
maar de schaal kregen we echt niet op, en toen moest het hoofdgerecht dus nog
komen.
Met het hoofdgerecht hebben we onze tweede fout gemaakt. We
hadden namelijk 2 medium stuffed pizza’s besteld. Wat later bleek was dat 1
medium stuffed pizza eigenlijk voor 4 personen was. Dit stond wel op de kaart,
maar dat hadden wij niet gezien. Helaas had de serveerster ons dit ook niet
uitgelegd toen ze de bestelling op kwam nemen. Toen de 2 pizza’s er eenmaal aan
kwamen zaten we echt met grote ogen te kijken naar de 2 enorme hompen die we
ook nog op zouden moeten eten. We schoten eigenlijk met z’n vieren in de lach.
We zaten eigenlijk al zo goed als vol van het voorgerecht, maar het was ook
zonde om het helemaal niet op te eten.
Iedereen begon aan een eerste stuk. Ik moet zeggen dat het
wel heel erg lekker was! Nog nooit had ik zo’n dikke pizza op. In Nederland
bestel ik wel eens een calzone pizza, maar dat is toch heel anders dan een
stuffed pizza van Giordano’s. Na het eerste stuk zat iedereen echt al propvol,
mijn vader en ik probeerden nog wel een tweede stuk, maar dat ging echt niet
meer.
De serveerster kwam de stukken ophalen en vroegen of we het
mee wilden nemen. Dat wilden we wel, want we vonden het zonde om alles weg te
gooien. Toen we om ons heen keken zagen we dat bijna iedereen grote stukken
pizza mee naar huis nam, omdat het gewoon allemaal teveel was. Het bleek dus
dat niet iedereen in het restaurant het eten af kwam halen, maar bijna iedereen
kwam met de doggybags naar buiten! Toen we eenmaal buiten waren moesten we hier
toch wel om lachen. Voordat we zelf gingen eten zeiden we nog tegen elkaar van
dat we het vreemd vonden om een doggybag mee te nemen en nu liepen we zelf met
2 doggybags terug naar het hotel!
Onderweg kwamen we nog een zwerver tegen en we boden hem
onze pizza’s aan. We verbaasden ook heel erg toen hij zei:”No sorry I’m eating
pizza all the time!” Waarschijnlijk kreeg hij dus elke dag van mensen de pizza’s
van Giordano’s aangeboden en had hij er genoeg van. Dat vond ik echt heel
grappig, omdat hij wel op straat aan het bedelen was.
Wanneer je naar Giordano’s gaat zou ik dus aanraden om,
wanneer je een voorgerecht neemt, een klein voorgerecht te nemen en deze te
delen en wanneer je vervolgens met z’n tweeën bent een small pizza te nemen,
met zijn vieren een medium en met zijn achten een grote pizza. Het smaakte wel
allemaal heel lekker, het was alleen zo jammer dat we zo snel vol zaten.