Pagina's

maandag 28 april 2014

Activiteit: Warner Bros. Studio Tour Hollywood – Burbank, Californië

Activiteit: Warner Bros. Studio Tour Hollywood 
Adres: 3400 W Riverside Dr, Burbank, CA 91522, Verenigde Staten



In Burbank nabij Los Angeles in Californië liggen de filmstudio’s van Warner Bros. Bij deze filmstudio’s kun je de Vip Studio Tour bezoeken. Wanneer je aankomt bij de filmstudio’s zie je gelijk twee van de figuren waar Warner Bros. bekend mee is geworden, namelijk Bugs Bunny en Daffy Duck.

Bij binnenkomst worden er groepen gevormd, waarbij er eerst naar een film wordt gekeken van de historie van Warner Bros. Veel bekende televisieseries en films, waarmee vrijwel iedereen groot mee is geworden, komen voorbij. Sommige van deze fragmenten waren bij mij al een beetje in de vergetelheid geraakt, maar het was toch mooi om alles voorbij te zien komen. Van sommige series wist ik eigenlijk niet eens dat Warner Bros. de producent er van was.




Na de film kan de Vip Studio Tour beginnen. De tour begint met het aan board gaan van een treintje (zonder rails, maar gewoon verschillende karretjes achter elkaar) die vervolgens langs verschillende studio’s gaat met allemaal filmrekwisieten, decors van series en beroemde films. Daarbij wordt er door de bestuurder van het treintje constant uitleg gegeven over de verschillende studio’s en alles wat je om je heen ziet.


Aan de voorkant van alle stages hangt een bord met daarop het nummer van de Studio met daaronder alle films en series welke in die studio zijn opgenomen. De ene studio was nog groter dan de andere en bij sommige studio’s zou er die dag nog echt gefilmd gaan worden. Op een van de Studio’s hing een groot embleem van Warner Bros. Onze tourguide vertelde ons dat dit een erg strategische zet was geweest van Warner Bros. omdat je vanuit het pretpark van Universal Studios, een aantal kilometer verderop, precies een mooi zicht had op deze studio. Toen wij later deze reis in Universal Studios waren hadden we op een gegeven moment inderdaad zicht op de studio van Warner Bros. met het grote embleem er op. Dat vond ik zelf wel heel erg grappig.




In een van de studio’s van Warner Bros. stonden allerlei auto’s opgesteld die bekend zijn van verschillende films. Het busje van Scooby Doo, het voertuig van Yogi Bear, de auto van The Dukes of Hazzard, the Batmobile en verschillende voertuigen uit de nieuwe Batman (The Dark Knight) films stonden opgesteld. Vooral de kruising tussen de Hummer en Maserati van Batman vond ik erg stoer om te zien. In deze studio werd er nog een foto van ons gemaakt, die we later aan het einde van de tour gratis met een leuk omhulsel meekregen. Meestal moet je er extra voor betalen, maar dat was hier dus niet zo.





In een volgende studio was de set van Central Perk van de bekende televisieserie Friends opgesteld. Op televisie ziet het er allemaal veel groter uit dan in het echt. De tourguide vertelde ook dat ze tijdens het filmen expres kleine mensen gebruikten die achterin plaatsnamen, zodat het allemaal wat groter leek.




Hierna gingen we naar een studio met heel veel verschillende decorstukken, waarbij er bij een aantal stukken ook werd verteld in welke films ze waren gebruikt. Buiten reden we weer langs een aantal studio’s en werd er ook verteld waar je op moet letten als je televisie kijkt om te zien of dat er op locatie of in een studio is gefilmd. Sinds die tijd let ik er op en ik moet zeggen dat ik het nu wel vaak zie als iets nep is.




Als laatste gingen we naar het Warner Bros. Museum, hier mocht je helaas geen foto’s maken. Dat vind ik altijd erg jammer, want door foto’s te maken vergeet je niet zo snel wat je hebt meegemaakt en zonder foto’s lijkt het ook net alsof je er niet bent geweest. In het museum hingen verschillende kostuums die in films zoals Harry Potter en The Dark Knight door verschillende acteurs zijn gedragen.



Na afloop van de tour kregen we de foto die eerder was gemaakt en had je nog de mogelijkheid om een souvenir in het winkeltje te kopen. Ook werden er nog verschillende zoetigheden en dranken verkocht. Het was de hele dag best wel warm geweest en tijdens de tour mocht je niet eten en drinken. Dat vond ik zelf best wel rot, want het was die dag echt warm en ik had erg veel dorst. Hou hier dus rekening mee en zorg dat je van tevoren genoeg gedronken en gegeten hebt. We kochten hier dus een paar flesjes water om onze dorst te lessen.


De tour duurde iets langer dan 2 uur. Zelf had ik nog wel een paar studio’s willen zien, maar helaas zat dat er niet in. De tour kost $ 54 (exclusief tax) en hou er rekening mee dat kinderen onder de 8 jaar de tour niet mogen doen. Ik denk vanwege het lawaai dat zij op een filmset zouden kunnen maken. Het is dus echt een studiotour en geen pretpark, hier moet je wel rekening mee houden. Ik vond het wel heel interessant en mooi om mee te maken. Het is wel aan te raden om een filmstudio tour te doen wanneer je in Los Angeles bent. De Warner Bros. Vip Studio Tour is hierbij een goede optie!