Pagina's

dinsdag 22 april 2014

Themepark attractie: Jurassic Park River Adventure, Islands of Adventure – Orlando, Florida

Themepark attractie: Jurassic Park River Adventure
Adres: 6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Naast het lekkere eten en drinken hou ik ook heel erg veel van de attractieparken van Amerika. Ik vind het heel erg zonde om van de grootste attractieparken het volledige attractieparken in een enkel blog te bespreken, daarom kies ik er voor om over mijn favoriete attracties van de parken apart te vertellen. Zo kan ik veel over het onderwerp kwijt en hoeven jullie geen ellenlange verhalen te lezen over het hele attractiepark.

Een van mijn favoriete attracties in een themepark is the Jurassic Park River Adventure, in het tweede pretpark van Universal Studios in Orlando, namelijk Islands of Adventure. Jurassic Park is een van de eilanden van het park en de hoofdattractie van het eiland is dus de River Adventure. Wanneer je Jurassic Park binnen komt lopen loop je eerst onder de grote poort door bekend van de film en je voelt je dan gelijk alsof je in de film loopt. Op verschillende plaatsen staan levensechte dinosaurussen opgesteld en alles is tot in de puntjes gethematiseerd.




Naast de hoofdattractie is er op het eiland ook plaats voor Camp Jurassic (een klauterattractie voor kinderen), de Pteranodon Flyers (waarbij je hoog door de lucht vliegt) en het Jurassic Park Discovery Center. Dit center ziet er exact zo uit als in de film, ik vond het echt super om hier rond te lopen. Beneden kon je meedoen aan een quiz over dinosaurussen en het was vooral leuk dat wij deze quiz wonnen van 2 andere stelletjes (door de laatste vraag hoor, daarvoor stonden wij telkens laatste).

The Jurassic Park River Adventure is een waterattractie, waarbij je voor de wachtrij de mogelijkheid hebt om je spullen in een kluisje op te bergen. Ik zou dit wel doen, want bij de meeste waterattracties in Amerika wordt je gewaarschuwd met de mededeling: you might get soaked! Gelukkig is het weer meestal zo goed dat je snel weer droog bent. Na het opbergen van de spullen loop je langzaam naar de entree van de boot. In elke boot passen 25 personen, dit is een ruime capaciteit om snel voor zoveel mogelijk doorstroming te zorgen.





Eenmaal in de boot vaar je eerst langzaam door de poorten van Jurassic Park, daarna kom je de eerste dinosaurussen tegen. Dit zijn nog allemaal planteneters en de boot kabbelt rustig verder. Dan ineens is er paniek. Raptors zijn losgebroken en hebben al een andere boot te pakken gehad! De boot vaart naar binnen, waar het veiliger zou moeten zijn. Niet is minder waar, want ook daar staan allemaal gevaarlijke dinosaurussen. In de verte hoor je gebrul, de boot wordt langzaam omhoog getild  en het wordt donker. Opeens wordt het duidelijk, een grote Tyrannosaurus staat de boot op te wachten om iedereen een kopje kleiner te maken. Wanneer je bijna bij de Tyrannosaurus bent gebeurt het, ineens ga je keihard naar beneden om met een grote knal in het water terecht komen! Wanneer je geluk heb dan ben je een beetje nat en wanneer je pech hebt volledig doorweekt!

Nadat je de boot bent uitgestapt kom je eerst weer door een winkeltje waar je allerlei mooie spullen van dinosaurussen en Jurassic Park kunt kopen. Dit blijf ik echt een hele goede verkoopstrategie vinden van de attractieparken. Nadat je het winkeltje uit bent gekomen kun je even proberen om droog te worden, nog een keer in Jurassic Park gaan of je gaat in een van de andere waterattracties van Islands of Adventure, namelijk Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges en Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls, maar hierover in een later blog meer!